Tilskud til varmepumpe – sådan får du et tilskud

Du kan få et tilskud til en ny varmepumpe. Idenyt fortæller dig her, hvordan du søger, hvem der kan søge, og hvor meget du kan få i tilskud.

Mange overvejer at udskifte det gamle olie- eller gasfyr med en varmepumpe. Især fordi energipriserne stikker af, men også fordi man nu kan få tilskud til udskiftningen. 

Tilskuddet til en ny varmepumpe får man fra den såkaldte Bygningspulje. Her er det vigtigste, du skal vide.

Oversigt – alt du skal vide om tilskud til varmepumper

Hvem kan søge om et tilskud til varmepumpe? 

For at du kan søge om tilskud skal din bolig først og fremmest være registreret som helårsbeboelse i BBR-registeret. Men derudover er der næsten ingen begrænsing. Både privatpersoner, andelsforeninger, ejerforeninger i etageejendomme, virksomheder, foreninger og selvejende institutioner kan nemlig søge om støtte.

Hvad gives der tilskud til?

Du kan få et tilskud til at udskifte dit gamle olie- og naturgasfyr, biokedel eller elvarmesystem, hvis du installerer en varmepumpe i stedet. Men du skal vel og mærke bo i et område uden fjernvarme eller planlagt fjernvarme.

Her kan du se, om du kan få fjernvarme.

Derudover skal du være opmærksom på, at der IKKE gives støtte til “luft til luft-varmepumper”. Kun “luft til vand-varmepumper” og “jord til vand-varmepumper” kan du få tilskud til. 

Hvor meget kan jeg få i tilskud til varmepumpe?

Energistyrelsens tilskud dækkede før hen op til 30 procent af din investering. Tilskuddet er dog noget lavere nu, eftersom flere så kan få del i midlerne. Varmepumper, som er mærket A+++ får størst tilskud, mens A+ ikke giver noget tilskud. 

Tilbage til oversigten

Hvor meget sparer jeg på varmeregningen?

Udgiften til en ny varmepumpe kan virke stor, men på sigt er det en god investering. Besparelsen ved at droppe oliefyret og skifte til en varmepumpe er nemlig hele 50-65 procent på varmeforbruget. Dermed er investeringen med tilskuddet fra Bygningspuljen formentlig tjent hjem i løbet af nogle år.

Hvordan søger jeg om et tilskud til varmepumpe?

Du kan søge om et tilskud lige her.

Du skal imidlertid være opmærksom på, at du IKKE kan søge om et tilskud, EFTER du er gået i gang med arbejdet.

Du må altså ikke købe udstyr eller lave bindende aftaler med håndværkere, før du har fået tilsagn om et tilskud. Af samme grund er det også en rigtig god idé at søge om et tilskud i god tid, inden du har planlagt at begynde arbejdet.

Tilbage til oversigten

Kan en ny varmepumpe give håndværkerfradrag?

Tidligere kunne du, men fra april 2022 er det ikke længere muligt. 

Kan jeg få tilskud til et abonnement på varmepumpe?

Hvis du ikke ønsker at købe en varmepumpe, kan du leje den. Og også her kan du få et tilskud – nemlig via den såkaldte Skrotningsordning.  

For at få et tilskud til dit abonnement må du dog ikke bo i et område med fjernvarme eller planlagt fjernvarme. 

Tilskuddet søges af udbyderen af varmepumpen. Leverandøren af varmepumpen påtager sig desuden også ansvaret for at udskifte det gamle olie- eller gasfyr. En varmepumpe på abonnement resulterer dermed i en langt mindre her-og-nu investering. Derudover skal du ikke tænke på drift og vedligeholdelse, da leverandøren også står for det.

Hvor søger jeg om tilskud til et abonnement på varmepumpe?

Udbyderen af varmepumpen skal stå for at søge tilskuddet. Du kan dog læse mere om tilskudsmulighederne lige her.

Læs også: Lej en varmepumpe – sådan får du billig varme på abonnement

Tilbage til oversigten

(Artiklen er opdateret 25. marts 2022, da man blandt ikke længere kan få håndværkerfradrag)

Læs også: Varmepumpepuljen i kroner og øre

Læs også: Sådan får du tilskud fra Energirenoveringspuljen

Mest læste artikler