Er du ikke den eneste i familien, der har brug for et tilskud til varmepumpe? Så læs med her.
Er du ikke den eneste i familien, der har brug for et tilskud til varmepumpe? Så læs med her. Foto: Getty Images

Så MEGET vil staten give dig i tilskud til varmepumpe

Nu er Energistyrelsen kommet med dets bud på, hvor stort et tilskud til varmepumper skal være. Beløbet vil sikre, at investeringen i en ny varmepumpe tjenes hurtigere ind. Læs her, hvornår varmepumpen er tjent hjem.

Af: Jeppe Nybye, 2. september 2020

Efter klimaaftalen blev fremlagt i juni, har mange boligejere ventet med spænding på, hvor stort et tilskud de vil få, hvis de udskifter det gamle olie- eller gasfyr med en varmepumpe. Nu er der endelig nyt. 

Energistyrelsen har nemlig netop udsendt et udkast til en bekendtgørelse, som skal i høring de næste par uger. Ting kan stadig nå at ændre sig, men hvis det nuværende udkast går igennem, vil det udløse omkring 30.000 kr. i tilskud, når ejeren af et ganske almindeligt gennemsnitshus skifter oliefyret ud med en varmepumpe. Det præcise beløb afhænger af, hvor god en varmepumpe der installeres, og hvor stor bygningen er. 

Tilskud til varmepumper bliver milliardstort

Selvom intet er afgjort, glæder forslaget Troels Hartung, som er energipolitisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

- Der er tale om et solidt tilskud til varmepumper, som vil motivere endnu flere til at åbne deres hjem for en grønnere varmeløsning, mener han. 

Tilskuddet til varmepumper er en del af den grønne omstilling, som blev indvarslet med klimaaftalen i juni. Over de næste 10 år vil staten således støtte husejerne med op mod 3,5 milliarder kroner, hvis de udskifter deres gamle olie- eller gasfyr med fjernvarme eller elektriske varmepumper.

Hvad er prisen på en varmepumpe?

Ejerne af et olie- eller gasfyr kommer trods et tilskud til en ny varmepumpe til at punge mange penge ud. Beregninger, som EnergiTjenesten har foretaget for ejendomsmæglerkæden home, viser, at det uden et tilskud typisk løber op i over 100.000 kr. at udskifte oliefyret med en luft-til-vand varmepumpe. 

Hvor meget kan jeg spare med en varmepumpe?

Selvom udgiften til en varmepumpe umiddelbart virker stor, er det på sigt en god investering. Besparelsen ved at droppe oliefyret og skifte til en varmepumpe er nemlig hele 50-65 procent på varmeforbruget, hvilket betyder, at det nemt bliver til en besparelse på 10.000–15.000 kr. om året for et typisk parcelhus. Dermed er investeringen typisk tjent hjem i løbet af 7-10 år, og med det tilskud, der lægges op til i klimaaftalen, i løbet af 4-7 år.

2. september 2020 Jeppe Nybye
Mere om Varmepumpe

Puljen er tom: Disse renoveringer kan du ikke længere få tilskud...

Så mange danskere har søgt om tilskud til energirenovering i hjemmet, at Energistyrelsen forventer at puljen er udtømt for i år. De mange ansøgninger sætter pres på sagsbehandlingstiden, og det møder kritik fra brancheforeningen TEKNIQ.

Tilskud til varmepumpe: Så meget kan du få

Gevinst på vej til boligejere der gerne vil skifte til en mere klimavenlig varmekilde. Få stort tilskud ved installering af en energieffekti...

Overraskende rapport: Her er husejernes bedste investering til...

Ny rapport peger på en overraskende løsning til de husejere, der ønsker at energirenovere deres bolig. Denne løsning vil fra første dag...

Dansk firma designer æstetisk og effektivt varmepumpe-skjuler der...

Luft-til-luft-varmepumper er grøn teknologi, der sparer både penge og el, men de pynter mildest talt ikke på husfacaden. Det kan du ændre på med en æstetisk udformet Zinchouse varmepumpeskjuler, der samtidig beskytter varmepumpen og bevarer ydeevnen.

Varmepumper - det betyder forkortelserne: COP, SCOP og SEER

Sådan kan du se, om en varmepumpe er energieffektiv, og om den er billig i drift. Lær at forstå de tre standarder, der findes for varmepumpe...

Mange husejere vælger bæredygtig opvarmning

Der findes mange muligheder, hvis du vil opvarme din bolig bæredygtigt og miljøvenligt. Det er gået op for stadig flere danske husejere,...

Varmepumpe: Så MANGE gik glip af tilskud

Størstedelen søgte forgæves, da Energistyrelsen i efteråret 2020 åbnede for ansøgninger til varmepumpe-puljen.

Valg af varmepumpe - de mest populære varmepumper

Her er de mest populære varmepumper i Danmark. Hvad kan de? Hvad koster de? Og hvilken type skal du have: luft til luft, jord-til-luft...

Nyt tilskud: Få hjælp til klimavenlig varme

Regeringen sætter fart på udfasningen af olie- og naturgasfyr efter offentliggørelsen af nyt tilskud til varmepumper på abonnement. Find ud...

Det kan blive dyrt ikke at få efterset din varmepumpe

Vidste du, at det er ulovligt ikke at få lavet et eftersyn af din varmepumpe hvert år? Og der er mange penge at spare ved at få foretaget et regelmæssigt eftersyn.

Advarsel til husejere: Varmepumper i høj kurs hos tyvene!

Det stigende salg af varmepumper har tilsyneladende åbnet en helt ny jagtmark for den mere langfingrede del af befolkningen.

Sådan vedligeholder du din varmepumpe

En luft/luft varmepumpe skal passes, så kører den optimalt. Se her, hvordan du gør.

Varmekilder der passer til gulvvarme

Der er tidspunkter, hvor du med fordel kan skifte til gulvvarme frem for radiatorer. Også hvad angår økonomi. Gulvvarme passer især godt til varmepumper.    

Varmepumpe - vælg den rette til dit hus

Vil du opvarme dit hjem med en varmepumpe, skal du sørge for, at den har den rigtige størrelse, er godkendt og bliver ordentligt installeret...

Få billig varme med en varmepumpe

Der findes flere forskellige løsninger, når det gælder varmepumper, og det er altid en god idé at alliere sig med professionel bistand, da...