En varmepumpe på abonnement overlader installation, drift og vedligeholdelse til leverandøren.
En varmepumpe på abonnement overlader installation, drift og vedligeholdelse til leverandøren. Foto: Getty Images

Nyt tilskud: Få hjælp til klimavenlig varme

Regeringen sætter fart på udfasningen af olie- og naturgasfyr efter offentliggørelsen af nyt tilskud til varmepumper på abonnement. Find ud af, hvordan tilskuddet kan komme dig til gode.

Af: Madelene Sjøstrøm Gullach, 2. oktober 2020

Klimaaftalen, som blev vedtaget i juni 2020 efter bred politisk enighed, tager nu de første skridt mod målet om, blandt andet, at gøre de danske hjem mere klimavenlige. Politikernes ord bliver nu til handling, når den såkaldte Skrotningsordning træder i kraft, hvor varmepumpe udbydere kan søge om et større tilskud end hidtil.

Tilskuddet søges af udbyderen af varmepumpen og kan komme op på 25.000 kroner per konvertering fra olie- eller gasfyr til en grønnere løsning. Pointen med tilskuddet er, at gøre det billigere for boligejeren ved at nedbringe engangsbetalingen, sådan at det bliver billigere at komme ind i ordningen.

- Ordningen gør det nemt at skifte sort opvarmning ud med en klimavenlig løsning, uden at det koster en bondegård. Til gavn for både mennesker, miljøet og klimaet, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Varmepumpe med abonnementsordning

Ordningen betyder, ifølge Energistyrelsen, at leverandøren af varmepumpen påtager sig ansvaret for at udskifte olie- eller gasfyret og skrotte det. På denne måde slipper du som boligejer for at købe varmepumpen selv, hvilket giver en langt mindre her-og-nu investering. Derudover skal du ikke tænke over installation, drift og vedligeholdelse, da leverandøren også står for det.

Varmepumper på abonnementsordning kaldes også “nærvarme” og der findes forskellige løsninger i forhold til varmekilde. Du vil typisk skulle betale et engangsbeløb for tilmelding og herefter betale for varmeforbruget samt et månedligt beløb for abonnementet.

Du kan selv søge tilskud til varmepumpe

Skrotningsordningens tilskud til udbydere af varmpumper er ikke det eneste tilskud, der skal hjælpe danskerne på vej til mere klimavenlig varme. Den 15. oktober offentliggøres tilskudssatser, som du selv kan søge. Se de satser Energistyrelsen indtil videre har fremlagt.

2. oktober 2020 Madelene Sjøstrøm Gullach
Mere om Varmepumpe

Puljen er tom: Disse renoveringer kan du ikke længere få tilskud...

Så mange danskere har søgt om tilskud til energirenovering i hjemmet, at Energistyrelsen forventer at puljen er udtømt for i år. De mange ansøgninger sætter pres på sagsbehandlingstiden, og det møder kritik fra brancheforeningen TEKNIQ.

Tilskud til varmepumpe: Så meget kan du få

Gevinst på vej til boligejere der gerne vil skifte til en mere klimavenlig varmekilde. Få stort tilskud ved installering af en energieffekti...

Overraskende rapport: Her er husejernes bedste investering til...

Ny rapport peger på en overraskende løsning til de husejere, der ønsker at energirenovere deres bolig. Denne løsning vil fra første dag...

Dansk firma designer æstetisk og effektivt varmepumpe-skjuler der...

Luft-til-luft-varmepumper er grøn teknologi, der sparer både penge og el, men de pynter mildest talt ikke på husfacaden. Det kan du ændre på med en æstetisk udformet Zinchouse varmepumpeskjuler, der samtidig beskytter varmepumpen og bevarer ydeevnen.

Varmepumper - det betyder forkortelserne: COP, SCOP og SEER

Sådan kan du se, om en varmepumpe er energieffektiv, og om den er billig i drift. Lær at forstå de tre standarder, der findes for varmepumpe...

Mange husejere vælger bæredygtig opvarmning

Der findes mange muligheder, hvis du vil opvarme din bolig bæredygtigt og miljøvenligt. Det er gået op for stadig flere danske husejere,...

Varmepumpe: Så MANGE gik glip af tilskud

Størstedelen søgte forgæves, da Energistyrelsen i efteråret 2020 åbnede for ansøgninger til varmepumpe-puljen.

Så MEGET vil staten give dig i tilskud til varmepumpe

Nu er Energistyrelsen kommet med dets bud på, hvor stort et tilskud til varmepumper skal være. Beløbet vil sikre, at investeringen i en ny...

Valg af varmepumpe - de mest populære varmepumper

Her er de mest populære varmepumper i Danmark. Hvad kan de? Hvad koster de? Og hvilken type skal du have: luft til luft, jord-til-luft...

Det kan blive dyrt ikke at få efterset din varmepumpe

Vidste du, at det er ulovligt ikke at få lavet et eftersyn af din varmepumpe hvert år? Og der er mange penge at spare ved at få foretaget et regelmæssigt eftersyn.

Advarsel til husejere: Varmepumper i høj kurs hos tyvene!

Det stigende salg af varmepumper har tilsyneladende åbnet en helt ny jagtmark for den mere langfingrede del af befolkningen.

Sådan vedligeholder du din varmepumpe

En luft/luft varmepumpe skal passes, så kører den optimalt. Se her, hvordan du gør.

Varmekilder der passer til gulvvarme

Der er tidspunkter, hvor du med fordel kan skifte til gulvvarme frem for radiatorer. Også hvad angår økonomi. Gulvvarme passer især godt til varmepumper.    

Varmepumpe - vælg den rette til dit hus

Vil du opvarme dit hjem med en varmepumpe, skal du sørge for, at den har den rigtige størrelse, er godkendt og bliver ordentligt installeret...

Få billig varme med en varmepumpe

Der findes flere forskellige løsninger, når det gælder varmepumper, og det er altid en god idé at alliere sig med professionel bistand, da...