Nyt tilskud: Få hjælp til klimavenlig varme

Regeringen sætter fart på udfasningen af olie- og naturgasfyr efter offentliggørelsen af nyt tilskud til varmepumper på abonnement. Find ud af, hvordan tilskuddet kan komme dig til gode.

Klimaaftalen, som blev vedtaget i juni 2020 efter bred politisk enighed, tager nu de første skridt mod målet om, blandt andet, at gøre de danske hjem mere klimavenlige. Politikernes ord bliver nu til handling, når den såkaldte Skrotningsordning træder i kraft, hvor varmepumpe udbydere kan søge om et større tilskud end hidtil.

Tilskuddet søges af udbyderen af varmepumpen og kan komme op på 25.000 kroner per konvertering fra olie- eller gasfyr til en grønnere løsning. Pointen med tilskuddet er, at gøre det billigere for boligejeren ved at nedbringe engangsbetalingen, sådan at det bliver billigere at komme ind i ordningen.

– Ordningen gør det nemt at skifte sort opvarmning ud med en klimavenlig løsning, uden at det koster en bondegård. Til gavn for både mennesker, miljøet og klimaet, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Varmepumpe med abonnementsordning

Ordningen betyder, ifølge Energistyrelsen, at leverandøren af varmepumpen påtager sig ansvaret for at udskifte olie- eller gasfyret og skrotte det. På denne måde slipper du som boligejer for at købe varmepumpen selv, hvilket giver en langt mindre her-og-nu investering. Derudover skal du ikke tænke over installation, drift og vedligeholdelse, da leverandøren også står for det.

Varmepumper på abonnementsordning kaldes også “nærvarme” og der findes forskellige løsninger i forhold til varmekilde. Du vil typisk skulle betale et engangsbeløb for tilmelding og herefter betale for varmeforbruget samt et månedligt beløb for abonnementet.

Læs også: Sådan får du et tilskud til varmepumpe

Du kan selv søge tilskud til varmepumpe

Skrotningsordningens tilskud til udbydere af varmpumper er ikke det eneste tilskud, der skal hjælpe danskerne på vej til mere klimavenlig varme. Den 15. oktober offentliggøres tilskudssatser, som du selv kan søge. Se de satser Energistyrelsen indtil videre har fremlagt.

Læs også: Varmepumpepuljen i kroner og øre

Mest læste artikler