Varmepumper pynter ikke, men så sparer de til gengæld mange penge på varmebudgettet.
Varmepumper pynter ikke, men så sparer de til gengæld mange penge på varmebudgettet. Foto: iStock

Lej en varmepumpe - sådan får du billig varme på abonnement

Her er de fem virksomheder, der er blevet udvalgt til at udleje varmepumper på abonnement med støtte fra Energiministeriet. Se her, hvad du skal gøre, hvis du vil have billig varme uden at skulle investere dine egne penge i en dyr varmepumpe.

Af: Mikkel Hede, 6. februar 2017

Varmepumper på abonnement

Nu kan du leje varmepumper på abonnement, så du hverken behøver at bekymre dig om installation, drift eller vedligholdelse.  

Det betyder, at du nu kan tage en genvej til billig varme. Der kan nemlig spares mange penge på det årlige varmebudget med en varmpumpe. Det er der allerede mange danske hustande, der har opdaget. Energistyrelsen vurderer, at 80.000 danske hustande i dag har installeret en varmepumpe.

Priser på varmepumper

Desværre kan nogle former for varmepumpe være en massiv investering. En ny luft-til-vand varmepumpe koster for eksempel mellem 100.00 og 150.000 kroner. Det kan forståeligt nok holde mange varmeforbrugere tilbage.

En luft-til-luft varmepumpe er dog betragteligt billigere. Her koster et komplet varmepumpe-anlæg med både udedel og indel omkring 10.000 kroner - lidt mere eller lidt mindre afhængig af model og fabrikat.

Tilskud til varmepumper

Der har vist sig at være politisk vilje i Folketinget for, at flere skal kunne få adgang til billig varme via varmepumper. Derfor har Energi-, Forsynings- og Klimaminsteriet søsat en ny ordning, hvor fem virksomheder er blevet udvalgt til at modtage støtte til indkøb af i alt 1.750 varmpepumper. Disse varmepumper kan virksomhederne derefter udleje til private hustande. På denne måde yder staten nu indirekte tilskud til varmepumper

Minsteriet har efter en udbudsrunde fundet frem til de 5 virksomheder, der skal stå for installation og administration af støtteordningen. Disse 5 leverandører af varmepumper har hver især strikket deres egne individuelle tilbud sammen. Se her på siden, hvilke virksomhederne det drejer sig om og brug linksene til at søge yderligere information.

Støtteordningen skal udfases

Det er meningen, at støtten til leje af varmepumper efterhånden skal udfases, i takt med at der bliver løbet nogle rentable firmaer igang, der appellerer til forbrugerne med gode tilbud. Tanken er herpå desuden, at virksomhederne selv på sigt selv skal stå for yderligere investering i varmpepumper til udlejning.    

Installation og administration

Med denne støtteordning forpligtiger de 5 virksomheder sig til at installere og drive varmepumperne hos boligejerne. Følgende fem områder skal de 5 virksomheder efter planen overtage administrationen af:

  • Installation: indkøb af varmepumper mm.
  • Ejerskab: finansiering og tilbagebetaling af investeringen i varmepunpen
  • Vedligeholdelse: eftersyn, service, reparation mm.
  • Drift: Indkøb af energi til drift af varmepumpen
  • Fakturering: løbende fakturering af forbrug

De to figurer her nedenfor fra Energi-, Forsynings- og Klimaminsteriet viser, hvordan den nye tilskudsordning vil gøre det meget nemmere for husejere at komme i gang med at høste fordelene ved en varmepumpe.

Sådan købte man tidligere en varmepumpe.  
Illustration af varmepumper på abonnement.  
Varmepumper før og efter abonnementsordning (Kilde Energi-, Forsynings- og Klimaminsteriet)  

Lej din varmepumpe her

De 5 virksomheder skal tilsammen administrere de 1.750 nye varmepumper på abonnement med 350 enheder hver især. De fem virksomheder, som er blevet udvalgt til at administrere støtteordningen og modtage tilskud til køb af varmepumper, er følgende: 

  • Best Green tilbyder udlejning af varmepumper I hele Danmark. Det vil bade være i eget navn og i samarbejde med lokale energiselskaber herunder REFA på Lolland og Falster bestgreen.dk.
  • Greentech Advisor A/S træder ind på markedet i midten af 2017. I samarbejde med Energi Fyn vil Greentech Advisor tilbyde tilskud til varmepumper / varmepumper på abonnement under navnet ”Fyrfyret.dk” Læs mere på fyrfyret.dk.
  • OK tilbyder udlejning af varmepumper på abonnement I hele Danmark. Læs mere på ok.dk.
  • SustainSolutions går ind på markedet fra 1. april 2017 med forskellige samarbejdspartnere rundt omkring I landet blandt andet i Helsingør, Aalborg og Høje Taastrup. Læs mere på sustainsolutions.dk.
  • Verdo Go Green A/S begynder på deres udlejning af varmepumper på abonnement i hele landet fra 1. september 2017. Læs mere på verdo.dk.
6. februar 2017 Mikkel Hede
Mere om Varmepumpe

Puljen er tom: Disse renoveringer kan du ikke længere få tilskud...

Så mange danskere har søgt om tilskud til energirenovering i hjemmet, at Energistyrelsen forventer at puljen er udtømt for i år. De mange ansøgninger sætter pres på sagsbehandlingstiden, og det møder kritik fra brancheforeningen TEKNIQ.

Tilskud til varmepumpe: Så meget kan du få

Gevinst på vej til boligejere der gerne vil skifte til en mere klimavenlig varmekilde. Få stort tilskud ved installering af en energieffekti...

Overraskende rapport: Her er husejernes bedste investering til...

Ny rapport peger på en overraskende løsning til de husejere, der ønsker at energirenovere deres bolig. Denne løsning vil fra første dag...

Dansk firma designer æstetisk og effektivt varmepumpe-skjuler der...

Luft-til-luft-varmepumper er grøn teknologi, der sparer både penge og el, men de pynter mildest talt ikke på husfacaden. Det kan du ændre på med en æstetisk udformet Zinchouse varmepumpeskjuler, der samtidig beskytter varmepumpen og bevarer ydeevnen.

Varmepumper - det betyder forkortelserne: COP, SCOP og SEER

Sådan kan du se, om en varmepumpe er energieffektiv, og om den er billig i drift. Lær at forstå de tre standarder, der findes for varmepumpe...

Mange husejere vælger bæredygtig opvarmning

Der findes mange muligheder, hvis du vil opvarme din bolig bæredygtigt og miljøvenligt. Det er gået op for stadig flere danske husejere,...

Så MEGET vil staten give dig i tilskud til varmepumpe

Nu er Energistyrelsen kommet med dets bud på, hvor stort et tilskud til varmepumper skal være. Beløbet vil sikre, at investeringen i en ny varmepumpe tjenes hurtigere ind. Læs her, hvornår varmepumpen er tjent hjem.

Tilskud til varmepumpe - sådan får du et tilskud

Du kan få et tilskud til en ny varmepumpe. Idenyt fortæller dig her, hvordan du søger, hvem der kan søge, og hvor meget du kan få i tilskud.

Valg af varmepumpe - de mest populære varmepumper

Her er de mest populære varmepumper i Danmark. Hvad kan de? Hvad koster de? Og hvilken type skal du have: luft til luft, jord-til-luft...

Nyt tilskud: Få hjælp til klimavenlig varme

Regeringen sætter fart på udfasningen af olie- og naturgasfyr efter offentliggørelsen af nyt tilskud til varmepumper på abonnement. Find ud af, hvordan tilskuddet kan komme dig til gode.

Det kan blive dyrt ikke at få efterset din varmepumpe

Vidste du, at det er ulovligt ikke at få lavet et eftersyn af din varmepumpe hvert år? Og der er mange penge at spare ved at få foretaget...

Advarsel til husejere: Varmepumper i høj kurs hos tyvene!

Det stigende salg af varmepumper har tilsyneladende åbnet en helt ny jagtmark for den mere langfingrede del af befolkningen.

Sådan vedligeholder du din varmepumpe

En luft/luft varmepumpe skal passes, så kører den optimalt. Se her, hvordan du gør.

Varmepumpe - vælg den rette til dit hus

Vil du opvarme dit hjem med en varmepumpe, skal du sørge for, at den har den rigtige størrelse, er godkendt og bliver ordentligt installeret...

Få billig varme med en varmepumpe

Der findes flere forskellige løsninger, når det gælder varmepumper, og det er altid en god idé at alliere sig med professionel bistand, da...