Foto: Dansk Varmepumpe Industri

Få billig varme med en varmepumpe

Der findes flere forskellige løsninger, når det gælder varmepumper, og det er altid en god idé at alliere sig med professionel bistand, da markedet kan være lidt svært at finde rundt i.

Af: Per Handberg, 18. marts 2009

 

Spar på energiforbruget

Opvarmning af vores boliger fylder godt op i Danmarks samlede energiforbrug, og det kan sagtens sættes ned til gavn for vores egen privatøkonomi og landets samlede CO2-udslip.

Isolering af vinduer

Mest effektivt er det at kigge på isolering og ældre vinduer. Mere isolering og energirigtige vinduer i lidt ældre huse tjener sig ofte ind ganske hurtigt, og en del af arbejdet kan du måske oven i købet klare selv.

Ny varmekilde

Men har du isoleret efter alle kunstens regler, og er vinduerne i din bolig i energimæssig fornuftig stand, så kan det være, at du skal overveje en anden varmeforsyning til næste fyringssæson.

Ud med el-varme og gamle oliefyr

Har du el-varme, kan det ikke gå hurtigt nok med at finde andre muligheder, og det samme gælder, hvis du har et oliefyr af lidt ældre dato. Her vil et skifte i løbet af få år kunne betale sig og blive til ren overskud.

Varmepumper

Tidens bedste bud på varmeforsyning hedder varmepumper. Men overvejer du at skifte til en varmepumpe, er det en god idé at alliere dig med professionel bistand. Det er et marked, hvor der er vækst i udbyderne, og der er store forskelle på de enkelte former for varmepumper og igen på enkelte mærker.

Jord-til-vand varmepumpe

Mest effektiv er en jord-til-vand varmepumpe, men den er også dyrest i anskaffelse og installation og kræver, at du har et jordareal på mellem 450 og 700 kvadratmeter, som du vil lade gennemgrave. (Pris ca. 70 - 110.000 kr.).

Luft-til-vand varmepumpe

En luft-til-vand varmepumpe er også en god løsning, som er knap så effektiv, men billigere i anskaffelse. (Pris 60 - 70.000 kr.).

Luft-til-luft varmepumpe

Luft-til-luft-varmepumper er typisk en løsning til fritidshuset eller evt. et supplement til den eksisterende opvarmning.

 

18. marts 2009 Per Handberg
Mere om Varmepumpe

Puljen er tom: Disse renoveringer kan du ikke længere få tilskud...

Så mange danskere har søgt om tilskud til energirenovering i hjemmet, at Energistyrelsen forventer at puljen er udtømt for i år. De mange ansøgninger sætter pres på sagsbehandlingstiden, og det møder kritik fra brancheforeningen TEKNIQ.

Tilskud til varmepumpe: Så meget kan du få

Gevinst på vej til boligejere der gerne vil skifte til en mere klimavenlig varmekilde. Få stort tilskud ved installering af en energieffekti...

Overraskende rapport: Her er husejernes bedste investering til...

Ny rapport peger på en overraskende løsning til de husejere, der ønsker at energirenovere deres bolig. Denne løsning vil fra første dag...

Dansk firma designer æstetisk og effektivt varmepumpe-skjuler der...

Luft-til-luft-varmepumper er grøn teknologi, der sparer både penge og el, men de pynter mildest talt ikke på husfacaden. Det kan du ændre på med en æstetisk udformet Zinchouse varmepumpeskjuler, der samtidig beskytter varmepumpen og bevarer ydeevnen.

Varmepumper - det betyder forkortelserne: COP, SCOP og SEER

Sådan kan du se, om en varmepumpe er energieffektiv, og om den er billig i drift. Lær at forstå de tre standarder, der findes for varmepumpe...

Mange husejere vælger bæredygtig opvarmning

Der findes mange muligheder, hvis du vil opvarme din bolig bæredygtigt og miljøvenligt. Det er gået op for stadig flere danske husejere,...

Så MEGET vil staten give dig i tilskud til varmepumpe

Nu er Energistyrelsen kommet med dets bud på, hvor stort et tilskud til varmepumper skal være. Beløbet vil sikre, at investeringen i en ny varmepumpe tjenes hurtigere ind. Læs her, hvornår varmepumpen er tjent hjem.

Tilskud til varmepumpe - sådan får du et tilskud

Du kan få et tilskud til en ny varmepumpe. Idenyt fortæller dig her, hvordan du søger, hvem der kan søge, og hvor meget du kan få i tilskud.

Valg af varmepumpe - de mest populære varmepumper

Her er de mest populære varmepumper i Danmark. Hvad kan de? Hvad koster de? Og hvilken type skal du have: luft til luft, jord-til-luft...

Nyt tilskud: Få hjælp til klimavenlig varme

Regeringen sætter fart på udfasningen af olie- og naturgasfyr efter offentliggørelsen af nyt tilskud til varmepumper på abonnement. Find ud af, hvordan tilskuddet kan komme dig til gode.

Det kan blive dyrt ikke at få efterset din varmepumpe

Vidste du, at det er ulovligt ikke at få lavet et eftersyn af din varmepumpe hvert år? Og der er mange penge at spare ved at få foretaget...

Advarsel til husejere: Varmepumper i høj kurs hos tyvene!

Det stigende salg af varmepumper har tilsyneladende åbnet en helt ny jagtmark for den mere langfingrede del af befolkningen.

Sådan vedligeholder du din varmepumpe

En luft/luft varmepumpe skal passes, så kører den optimalt. Se her, hvordan du gør.

Varmekilder der passer til gulvvarme

Der er tidspunkter, hvor du med fordel kan skifte til gulvvarme frem for radiatorer. Også hvad angår økonomi. Gulvvarme passer især godt...

Varmepumpe - vælg den rette til dit hus

Vil du opvarme dit hjem med en varmepumpe, skal du sørge for, at den har den rigtige størrelse, er godkendt og bliver ordentligt installeret...