DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Værd at vide, hvis du gerne vil skifte til naturgas

Hvad er naturgas egentlig, og hvorfor er energikilden blevet så populær? Passer naturgas til dig og dit forbrug, og er det overhovedet muligt at få installeret et gasfyr i dit hjem? Vi sætter fokus på naturgas og giver svarene på de mest typiske spørgsmål om opvarmningsformen. 

Hvor kommer naturgas fra?

Naturgas udledes fra felter i den danske del af Nordsøen og består primært af metangas. Den oprindelige kilde er døde planter og dyr, der gennem millioner af år har været under stort pres i undergrunden. Naturgas er altså et produkt af helt naturlige processerog er da også det reneste fossile brændstof.  

Hvad betyder det for miljøet?

Fordi naturgas er det reneste fossile brændstof, er et naturgasfyr en miljøvenlig kilde til opvarmning af din bolig og dit brugsvand. Bruger du naturgas udleder du eksempelvis en tredjedel mindre CO2 end ved brug af olie – og hele to tredjedele mindre end ved brug af kul. Du kan derfor holde dig selv og din familie varm med god samvittighed.  

Kan jeg få naturgas?

Bor du i et område, der er tilknyttet naturgas-nettet, er det hurtigt og nemt at få installeret et gasfyr i boligen. Installationen skal ske af en autoriseret VVS’er, så du sikrer, at alt bliver indstillet korrekt og undgår eventuelle gasudslip. Desuden kan du uden problemer kombinere andre alternative energikilder med dit naturgasfyr, så du får lige det, du har behov for. 

Hvor meget kan jeg spare ved at skifte til naturgas?

At naturgas er blevet så populært, skyldes ikke kun de miljøvenlige argumenter, men i særdeleshed også de fordelagtige gaspriser. Skifter du eksempelvis dit gamle oliefyr ud med et nyt gasfyr til naturgas, kan du spare helt op til 35 procent på din varmeregning. Skifter du fra el, er der endnu flere penge at spare.

Hvad koster naturgas?

Du vælger selv din leverandør af naturgas. Det betyder, at leverandørerne konkurrerer om at tilbyde dig den bedste pris og den mest fornuftige løsning. Du kan derfor vælge den leverandør, der bedst matcher dine behov. 

Få mere information omkring naturgas hos OK her.

10. oktober 2018
Mere om Energi

Sådan kan du spare flere tusinde kroner på din varmeregning

Du kan nemt gå glip af tusindvis af kroner om året, hvis ikke din elvarme eller varmepumpe er registreret hos BBR.Vi fortæller dig, hvordan du med få klik kan få besparelsen.

Glæd dig til en lavere afgift på elvarme

Ja, du læste rigtigt! Regeringen har for nyligt indgået en aftale om at rykke planlagte lempelser på elvarmeafgiften frem fra januar 2019...

Store udsving i fjernvarmeprisen kan koste dig dyrt

Om du bor i den ene eller den anden kommune kan have stor betydning for din varmeregning - faktisk risikerer du at betale fire gange så...

5 tips til gode energivaner i hverdagen

Ønker du at få bedre energivaner, men er du i tvivl om, hvad du kan gøre for at spare på energien i din hverdag? Bliv klogere på energibesparelse ved hjælp af disse 5 simple, gode tips.

Sådan gør du dit hjem mere energivenligt

Vil du gerne blive boende i dit nuværende hus, men alligevel nedbringe dine energiudgifter? Så har vi 5 gode råd til, hvordan du gør.

Få dine batterier til at holde længst muligt

Her finder du vejledning til, hvordan du forlænger levetiden på dine batterier afhængig af, hvilke batterier, der sidder i dine elektriske...

Spar på ekstra isolering med højisolerende materialer

Højisolerende materialer kan i nogle tilfælde "redde konstruktionen", så huset får ekstra isolering uden at skulle ændres voldsomt. Se her, hvordan du får bedre isolering på mindre plads.

Gas hjælper dig til billig varme

En bolig, der varmes op ved hjælp af et kondenserende gasfyr, giver et energivenligt miljø og en støjsvag løsning, der er god for indeklimae...

Kan man få varmerør til at holde mund?

Mange husejere ligger vågne om natten og forbander de bankende varmerør. Larmen er svær at komme til livs, men vi har et par bud her.

Sådan sparer du på varmeregningen

Selvom det er koldt udenfor, er der ingen, der skal fryse indenfor. Se, hvordan du med enkle midler kan spare på varmen, uden du behøver at gå spareamok.  

Klima, energi og varme - særudgave af idényt

I efteråret 2015 udgiver idényt en særudgave med fokus på energiforbedringer og renoveringer. Bestil din udgave af bladet her.

Kvaliteten på energimærkninger skal øges

Fejl i et ud af tre energimærker betyder skærpede krav til reglerne og de energimærkningsfirmaer, der udfører mærkningen.

Solceller er stadig en god investering

Solceller på dit tag er en fornuftig investering – og den bliver kun bedre. Du kan stadig nå at søge om tilskud til et anlæg.

Hvilken energiklasse står der på dit hus?

Et hus med energimærkning A har en langt højere handelsværdi end et med et D eller E. Det er indbygget logik, men forskellene i kvadratmeter...

Tjek hele boligens varmeanlæg, og spar penge

Der kan være mange penge at spare ved at optimere dit varmeanlæg. Tjek det selv eller få professionel hjælp til en fordelagtig pris på...