En god isolering kan hurtig ses på varmebudgettets bundlinje.
En god isolering kan hurtig ses på varmebudgettets bundlinje.

Spar penge på varmebudgettet

Det første du skal gøre, hvis du er ude på at reducere dine varmeudgifter er at efterisolere. Især hvis du bor i et hus fra før 1970, hvor isoleringen ofte er sparsom og huset fyldt med kuldebroer og utætheder. Koncentrer dig først om loftet og dernæst ydervæggene.


Her kan du efterisolere
  • Loft – hvor der opsættes måtter med minimum 300 mm isoleringsmateriale og afsluttes med montering af gipsplader.
  • Hulmure – hvor der indblæses isoleringsmateriale udefra
  • Udvendige vægge – hvor der sættes speciel isoleringsmateriale op udendørs som pudses eller beklædes med træ. Vinduer skal flyttes.
  • Indvendig vægge – hvor der bygges et indvendigt skelet af lægter foran dine vægge, der fyldes op med isoleringsmåtter og dækkes med en gipsplader. Rummet bliver lidt mindre
  • Skunke – isoleres på samme måde som loft
  • Varmerør – Rør med brugsvand eller i centralvarmeanlægges skal beklædes med 30-50 mm isoleringsmateriale.
  • Krybekælder – Isoleres nedefra med isoleringsmåtter. Er dette ikke muligt må gulvbrædderne løftes af og måtterne lægges ind fra oven.

Jordvarmeanlæg
Jordvarmeanlæg egner sig til dig der har en stor have og bruger olie- eller naturgasfyr. Kan ikke betale sig, hvis du har fjernvarme eller en lille have.

Luftvarmepumpen
Luftvarmepumpen egner sig til familien, der trænger til at skifte oliefyr eller primært benytter elvarme – eller hvis din have er for lille til et jordvarmeanlæg. Kan ikke betale sig økonomisk, hvis du har fjernvarme.

Solceller
Solceller omdanner lys til strøm. Egner sig til dig der bruger elvarme. Hvis du får varme i dit hus via opvarmet vand, ændrer solceller ikke på varmeregningen.

Solfanger
Solfangere opfanger varme fra solen. Egner sig især til dig der skal renovere tag, skifte fyr eller bruger elvarme. Kan ikke betale sig, hvis du har fjernvarme, ikke har mulighed for at vende solfangeren i sydlig retning eller der er træer eller bygninger der skygger for solen.

Energiruder hjælper rigtig meget
Op til 30 procent af den energi der bruges til opvarmning af ældre huse, kan forsvinde direkte gennem vinduet, hvis ruderne er af traditionel glas og vinduerne utætte. Du kan med fordel skifte til energiglas, hvor ruderne har en ganske tynd metalbelægning, der ikke lader så meget varme passere ud.

4. juli 2011
Mere om Energi

Sådan kan du spare flere tusinde kroner på din varmeregning

Du kan nemt gå glip af tusindvis af kroner om året, hvis ikke din elvarme eller varmepumpe er registreret hos BBR.Vi fortæller dig, hvordan du med få klik kan få besparelsen.

Glæd dig til en lavere afgift på elvarme

Ja, du læste rigtigt! Regeringen har for nyligt indgået en aftale om at rykke planlagte lempelser på elvarmeafgiften frem fra januar 2019...

Store udsving i fjernvarmeprisen kan koste dig dyrt

Om du bor i den ene eller den anden kommune kan have stor betydning for din varmeregning - faktisk risikerer du at betale fire gange så...

5 tips til gode energivaner i hverdagen

Ønker du at få bedre energivaner, men er du i tvivl om, hvad du kan gøre for at spare på energien i din hverdag? Bliv klogere på energibesparelse ved hjælp af disse 5 simple, gode tips.

Dit hus er mere utæt end du tror

Selvom vi i Danmark generelt har gode boligforhold, er mere end hver tredje bolig i så dårlig stand, at der kan være store besparelser at...

Sådan gør du dit hjem mere energivenligt

Vil du gerne blive boende i dit nuværende hus, men alligevel nedbringe dine energiudgifter? Så har vi 5 gode råd til, hvordan du gør.

Få dine batterier til at holde længst muligt

Her finder du vejledning til, hvordan du forlænger levetiden på dine batterier afhængig af, hvilke batterier, der sidder i dine elektriske apparater.

Gas hjælper dig til billig varme

En bolig, der varmes op ved hjælp af et kondenserende gasfyr, giver et energivenligt miljø og en støjsvag løsning, der er god for indeklimae...

Kan man få varmerør til at holde mund?

Mange husejere ligger vågne om natten og forbander de bankende varmerør. Larmen er svær at komme til livs, men vi har et par bud her.

Sådan sparer du på varmeregningen

Selvom det er koldt udenfor, er der ingen, der skal fryse indenfor. Se, hvordan du med enkle midler kan spare på varmen, uden du behøver at gå spareamok.  

Klima, energi og varme - særudgave af idényt

I efteråret 2015 udgiver idényt en særudgave med fokus på energiforbedringer og renoveringer. Bestil din udgave af bladet her.

Kvaliteten på energimærkninger skal øges

Fejl i et ud af tre energimærker betyder skærpede krav til reglerne og de energimærkningsfirmaer, der udfører mærkningen.

Solceller er stadig en god investering

Solceller på dit tag er en fornuftig investering – og den bliver kun bedre. Du kan stadig nå at søge om tilskud til et anlæg.

Hvilken energiklasse står der på dit hus?

Et hus med energimærkning A har en langt højere handelsværdi end et med et D eller E. Det er indbygget logik, men forskellene i kvadratmeter...

5 gode råd til huset inden vinteren

Det går hastigt mod den kolde årstid, og der er et par ting, som er rigtig gode at tjekke inden vinteren. Og så skal brændet opbevares...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.