Spar penge: Sådan stopper du tomgang i dit varmeanlæg

Når vi bevæger os ind i de varme forårsmåneder, og temperaturen stiger rundt omkring i landet, drejer mange af os radiatortermostaten i bund. Vi tror fejlagtigt, at vi har lukket for varmen, men det er ikke tilfældet.

For selvom termostaten viser nul, holder varmeanlægget i tomgang. Det vil sige, at din varmeregning stiger, og dit CO2-aftryk bliver større, uden du reelt får noget ud af det. Det kan du let ændre på, hvis du prioriterer små fem minutter af din tid. 

Så meget kan du spare 

Hvis du ikke bruger din radiator, er der ingen grund til at lade varmeanlægget stå tændt. Det svarer til, at lade fjernsynet stå på stand-by eller lade bilen holde i tomgang – unødvendigt, dyrt og CO2 krævende. Slukker du derimod varmeanlægget, gør det godt for både pengepung og miljø.

Læs også: Radiatortermostat – indregulering af varmeapparatet 

Du kan nemlig spare helt op til 5% af din årlige varmeregning, hvis du lukker hen over sommeren. Det samme gælder din klimasamvittighed – her kan du også spare overraskende meget. Helt op til 285 kg CO2, svarende til 2.350 kilometers bilkørsel. Der er altså næppe nogen grund til at holde gang i varmeanlægget over sommeren.

Så simpelt er det

Det tager faktisk kun fem minutter, at slukke for sit varmeanlæg. Mange anlæg har således en sommerventil, der lukker for vandet frem til radiatorerne. Spørg dit lokale fjernvarmeselskab eller den VVS’er, der laver service på dit anlæg, hvis du er i tvivl.  Derefter skal du en gang om måneden tænde for cirkulationspumpen i 10 sek. På den måde undgår du, at pumpen sætter sig fast.

Find flere råd til netop dit varmeanlæg på SparEnergi.dk. 

Mest læste artikler