Foto: istockphoto

6 myter om solceller, du IKKE må tro på

Solceller er den form for vedvarende energi, som vi kan stole mest på. Solen forsvinder ikke – selv på den mest grå novemberdag i Danmark kan du trygt læne dig op ad solens evige energikilde.

Det er nu, du skal søge om tilskud til solceller

D. 1. oktober 2015 åbnes der igen op for de puljer, som giver private mulighed for at søge tilskud til solcelleanlæg på boligen.

Du kan læse mere om mulighederne for at søge ved at klikke på linket her: energinet.dk

6 myter om solcelleanlæg

Myte 1: Det er for dyrt

Det er naturligvis en udskrivning at købe et solcelleanlæg til sit hus, men for det første kan man få tilskud via statens puljeordninger, og for det andet tjener investeringen sig selv ind inden for få år. Samtidig er man med til at værne om fremtidens miljø ved ikke at bruge fossile brændstoffer.

Mange danske producenter af solcelleanlæg tilbyder økonomisk og praktisk rådgivning – det er bare at google 'solcelleanlæg i Danmark', så kommer der masser af forslag på specialister og virksomheder frem.

Myte 2: Solceller virker ikke i skyet og koldt klima

Det er ganske enkelt ikke sandt. Selvfølgelig er det en fordel, at solen skinder, men nye solcelleanlæg er konstrueret, så de virker optimalt, også i vores lidt træge klima. Faktisk findes der flere danske firmaer, som har specialiseret sig i netop dette område, fordi staten går ind og støtter sagen, og derfor udvikles teknologien hele tiden.

Myte 3: Solcelleanlæg er svære at vedligeholde

Overhovedet ikke. Et moderne solcelleanlæg kræver næsgten ingen vedligeholdelse og kommer med en garanti på mange år fra producenten. Igen er det en god idé at få rådgivning hos den virksomhed, som du vælger at købe anlægget hos.

Myte 4: Solceller er ikke effektive nok – endnu

Der er sket uendeligt meget, siden de første anlæg kom på markedet, og moderne solcelle-teknologi er så toptunet, at den er på linje med andre måder at få energi til husholdningen.

Myte 5: Solcelleanlæg virker ikke 20 år

Jo, det kan de sagtens – og også længere. Holdbarheden på nye anlæg er høj, og du kan sagtens regne med at have energi til familien, så mange år der er brug for.

Myte 6: Solcelleanlæg er grimme

Det er naturligvis en smagssag, men solcelleanlæg designes, som de ikke skæmmer en bygning. Den klodsethed, som måske kendetegnede de allerførste anlæg år tilbage, er for længst forsvundet. For nogle med gamle huse kan det være en tilvænningssag, men igen, det er også et spørgsmål om at signalere ud af til, at man tænker over miljøet og børnebørnenes fremtid.

25. september 2015
Mere om Vedvarende energi

Sådan får du let grøn strøm i hjemmet

Vindmøller, solceller og vandkraft - selvom flere ønsker sig grøn strøm i hjemmet, kan det for mange virke uoverskueligt at bidrage til den grønne omstilling. Heldigvis er det hverken svært eller dyrt. Få 5 gode råd til at komme i gang som klimabevidst strømforbruger her. 

Overraskende: Vi overser effektive muligheder for energioptimering

Danske boligejere er gode til at skifte elpærer, isolere og investere i energirigtige vinduer. Men de mest energieffektive tiltag, kender...

Så glade er danske solcelleejere

Der er mange gode grunde til at købe et solcelleanlæg som privat husejer - og ikke kun økonomiske. Det viser en ny, stor undersøgelse, der...

Ny dansk solvarme-teknologi kan sende solens stråler ud i dine...

Sollys, plastfolie og en glasplade. Det er hovedingredienserne i en ny dansk solfanger, der i går blev indviet i Lendemarke på Møn. De højteknologiske brændeglas med en specialdesignet folie samler solens stråler og sender varmen ud til 250 lokale husstandes radiatorer.

Derfor skal du skifte HELE dit tag ud med solceller

Solceller pynter sjældent på taget, men nu kan du vælge at få en tagløsning, der udelukkende består af solceller. Det er pænt, og taget...

Solcelleejere må vente på penge for overskydende strøm

Den nye solcelleordning er ikke godkendt af EU, så overskydende strøm bliver ikke honoreret pt.

Ny politisk strategi for solcelle-energi

Regeringen er netop kommet med et udspil til en ny strategi for solcelleanlæg. For husejere betyder strategien, at det også i fremtiden vil være en god forretning at investere i et anlæg og producere sin egen el. Desuden fjernes det hidtidige loft på anlæggets størrelse.

Tjek kvaliteten af solcelleanlægget, inden du køber - der er stor...

Solceller skal holde i 25 år. Derfor skal du tjekke kvaliteten – både af solcellerne og leverandøren, før du køber solanlægget, ellers kan...

Vær sikker på, at taget kan bære solcellerne - få skriftligt bevis...

Dit tag skal kunne bære et nyt solcelleanlæg - husk at få skriftlig dokumentation for, at taget kan bære solcelleanlægget, så undgår du de...

Lodret jordvarme - fakta og myter

Udviklingen af de lodrette jordvarmeanlæg er gået stærkt de seneste par år, og tidligere bekymringer for om boringen kunne "løbe tør" for varme er trådt i baggrunden. Vi har talt med geolog Claus Ditlefsen fra GEUS om sagen, og han fortæller blandt andet, hvor du får informationer om jordbunden på netop din grund.

Få jordvarme uden at grave hele haven op

Jordvarme er ikke længere ensbetydende med, at du skal have gravet hele din have op for at få det installeret. En ny metode, hvor jordvarmen...

Nye skatteregler gør solenergi billigere for private husejere

Prisen på effektive solceller falder, mens elpriserne stiger med ca. 4 procent om året. Det i sig selv gør det billigere og billigere at...

En luftsolfanger giver varme og et bedre indeklima

En luftsolfanger har i flere år været populær blandt ejerne af fritidshuse. Den sørger for frostfrie sommerhuse i vinterhalvåret og et godt indeklima for en forholdsvis beskeden investering. I dag fås luftsolfangeren med en sådan kapacitet, at den også er blevet interessant for villaejere.

Få en solfanger og spar på varmeregningen

En solfanger og andre energiinvesteringer har resulteret i en halvering af varmeregningen hos en familie, der egentlig bare skulle have...

Tips om solenergi

Trods de mørke danske vintermåneder er der ingen grund til ikke at udnytte solskinstimerne, når de er der. Solenergi skal kunne betale sig...