Video: Sådan får du varme i radiatoren igen

Når radiatorene har været på pause hele sommeren, kan der være problemer med at få varme i dem igen, når temperaturene falder. Heldigvis er det tit noget, du selv kan fikse. Se hvordan i denne video.

Af: Redaktionen, 9. oktober 2019

3 ting der kan være i vejen med radiatoren

Hvis ikke der kommer varme i radiatoren, når du drejer på termostaten, kan der typisk være tre ting i vejen:

  1. Ventilnålen kan have sat sig fast
  2. Pakdåsen kan være for gammel
  3. Radiatoren skal udluftes.

I denne video kan du se, hvordan du ret nemt selv kan ordne de tre ting og få varme i radiatoren og hjemmet igen.

9. oktober 2019 Redaktionen
Mere om Radiator

Sådan fikser du din radiator på få minutter

Efter en lang sommerpause skal der atter liv i husets radiatorer. Men ofte er der en eller flere radiatorer, der strejker. Problemet – og dermed også løsningen – er heldigvis velkendt, og du kan fikse det på få minutter. 

Skal radiatoren slukkes når du lufter ud?

Hvad skal du egentlig gøre med radiatoren når boligen skal luftes ud? Der er delte meninger omkring dette. Læs med her og få de gode råd.

Radiatorerne kører optimalt og billigst, hvis du indregulerer dem

Indregulering af dine radiatorer er en "ekstra" mulighed for regulering. Her får du hele varmesystemet forindstillet, så det kører optimalt,...

Termostatventilen

Historien om radiatortermostaten startede i 1940, da Bror Kruse opsøgte Mads Clausen og foreslog, at Danfoss konstruerede en termostatisk ventil til styring af en stues temperatur. Den første model fra 1943 blev afprøvet på Mads Clausens kontor. Den egentlige markedsføring begyndte i 1952, hvor radiatortermostaten blev lanceret som et apparat, der “sparer penge og gør opholdet i centralopvarmede lokaler behageligere”. Radiatortermostaten blev patenteret, hvilket betød, at Danfoss var før­ende med et produkt, der kunne masseproduceres. Radiatortermostaten fik dog først markedssucces i midten af 50’erne, da den havde fået et nyt design. Siden da har termostatventilen gået sin sejrsgang verden over. Danfoss har de senere år markeret sig i forskning i nye energikilder, fx brintenergi-projektet på Lolland.