Husk at tjekke dit oliefyr en gang årligt

Har du oliefyr i dit hus? Husk at du er forpligtet af loven til at lave en årlig energimåling og se om fyret lever op til standarden.

Den årlige energimåling af oliefyr omfatter:

  • Forbrændingslufttemperatur
  • Røggastemperatur
  • Sodtal
  • Iltindhold
  • Kulilteindhold (kun for anlæg med blåflammebrændere)
  • Beregning af røgtab

Er dit oliefyr fremstillet før 1977, bliver det betragtet som ineffektivt. Og hvis den årlige energimåling to år i træk viser, at grænseværdierne for røgtab eller sodtal er overskredet, bliver det også betragtet som ineffektivt.

Hvis dette gælder dig, bør du begynde at tænke i nye baner med dit oliefyr. Her kan du læse mere om det årlige tjek og hvilke forskellige serviceordninger og krav, der findes.  

Udskift gammelt med nyt

Hvis du oplever at varmeregningen er højere end den burde være, kan det skyldes tilstandet på dit oliefyr. Hvis du har et ældre olie- eller gasfyr, bør du overveje en udskiftning til en ny og kondenserende kedel.

Energivenligt oliefyr

De nye kedler er væsentligt mere effektive, og vil ofte kunne reducere varmeforbruget med mindst 25 %. Der er en masse penge at spare, uden du behøver at spare på varmen.

Et ældre oliefyr kan nemlig være helt nede på 65 % i årsvirkningsgrad – hvilket betyder, at du kun får varme for 65 % af den olie du forbrænder.

Det moderne oliefyr med kondenserende kedel har en årsvirkningsgrad på over 95 %. Du får altså mere for pengene, når oliefyret har en automatisk cirkulationspumpe, der selv regulerer varmen årligt. Læs om de energivenlige oliefyr her.

Olietanke skal udskiftes efter 40 - 50 år

Alt efter hvilken type olietank du har, skal den udskiftes efter ca. 50 år. Hvis din olietank er for gammel eller har overskredet denne grænse, dækker forsikringen ikke længere, skulle der ske et uheld eller olieudslip med tanken.

Har du en olietank, der står over jorden enten udendørs eller inden døre, skal den også overholde reglerne for udskiftning, og installationen skal i øvrigt opfylde reglerne i Olietankbekendtgørelsen.

Læs meget mere her i kategorien.

Læs mere Gem
Sortér efter:
Oliefyr og -tank
Danskerne skal skifte sorte varmeløsninger ud med grønne og mere klimavenlige løsninger. Der er afsat et stort milliardbeløb til projektet...
Oliefyr og -tank
Antallet af danskere, der opvarmer deres bolig med fyringsolie, er faldet massivt i det seneste år, viser en ny opgørelse.
Oliefyr og -tank
Er dit hus opvarmet med oliefyr, er du nu omfattet af nye regler for energimåling og nye regler for energisyn. Du har indtil 1. juni 2012...
Oliefyr og -tank
Synes du, at varmeregningen var høj i vinters? Hvis du har et ældre olie- eller gasfyr, bør du overveje en udskiftning til en ny og konden...
Oliefyr og -tank
Hvis du regulerer varmen på oliefyrets termostat og får trimmet fyret en gang årligt – får du mere ud af de dyre dråber. Et nyt oliefyr...
Oliefyr og -tank
Har du en olietank til dit oliefyr, er der god grund til at tjekke, om den egentlig burde have været udskiftet. Ca. 15.000 nedgravede...
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.