Denne artikel er sponsoreret

Gå ikke glip af tilskud når du energirenoverer

Klimatips

Hver tredje dansker ved ikke, at de kan få tilskud, når de energirenoverer. Energiselskabet EnergiMidt vil gøre det nemmere at ansøge og har derfor lanceret en nu brugervenlig ansøgningsportal.

Jo mere energi du sparer, des mere får du i tilskud fra EnergiMidt.
Jo mere energi du sparer, des mere får du i tilskud fra EnergiMidt. Foto: istockphoto

Undgå at gå glip af tilskud

Et tilskud fra EnergiMidt på 10.000 kroner, når du skifter fra gaskedel til jordvarme, eller på 3.000 kroner, når du isolerer, er ærgerlige penge at gå glip af. Ikke desto mindre er hver tredje dansker ikke klar over, at de kan få tilskud fra energiselskaberne, når de energirenoverer. Det viser en analyse fra Dansk Byggeri. 

For at sætte fokus på tilskudsmuligheden og for at gøre ansøgningsprocessen nemmere, har energiselskabet EnergiMidt lanceret en ny ansøgningsportal.

- Vi har stor fokus på at gøre det så nemt som muligt, så danskerne kan komme i gang med at søge deres tilskud, forklarer Lene Troelsen, der er Energirådgiver hos EnergiMidt.

Tidspunktet for ansøgning er vigtig

Det er vigtigt, at du ansøger, før du går i gang.

- Mange bliver måske først opmærksomme på muligheden, når de er færdige med at renovere, og så er det desværre for sent. Reglerne siger, at man skal have ansøgt, inden man køber materialer og bestiller håndværkere. Desværre går mangle glip af tilskuddet af den grund, siger Lene Troelsen.

Tilskuddet kan være på alt lige fra under hundrede kroner til flere tusinde. Det afhænger af, hvilken energirenovering du foretager. Selv udskiftning af radiatorventiler udløser et tilskud på 65 kroner pr. styk.

- Tilskuddet er selvfølgelig ikke i sig selv incitament til at energioptimere boligen, men det er da en skam at gå glip af så nemme penge, når man jo alligevel skal udføre arbejdet. Det tager jo kun nogle få minutter at ansøge, siger energirådgiveren.

Sådan gør du for at få tilskud fra EnergiMidt

  1. Ansøg om tilskud via EnergiMidts portal www.energimidt.dk/tilskud, inden dukøber materialer og booker håndværker
  2. Du modtager en accept af din ansøgning samme dag og kan nu bestille materialer og påbegynde arbejdet
  3. Når arbejdet er udført, uploader du dokumentation for arbejdets udførelse på EnergiMidts portal, og tilskuddet tikker herefter ind på din konto

Du kan søge tilskud hos EnergiMidt uanset, hvor i landet, du bor. 

Læs mere og ansøg om tilskud her.

Eksempler på tilskud

Isolering af tag (150 kvm) få 2.100 kroner i tilskud

Udskiftning af vinduer (fra 2-lags termo til energiklasse A) få 1.309 kroner i tilskud

Luft/luft varmepumpe som supplement til elvarme (helårsbolig) få 2.225 kroner i tilskud

Fra gaskedel til jordvarme få 10.000 kroner i tilskud

Efterisolering af isoleret mur få 2.945 kroner i tilskud

12. oktober 2015
Mere om Klimatips