Glæd dig til en lavere afgift på elvarme

Energi

Ja, du læste rigtigt! Regeringen har for nyligt indgået en aftale om at rykke planlagte lempelser på elvarmeafgiften frem fra januar 2019 til maj 2018. Du kan derfor glæde dig til at spare penge på elvarme i fremtiden! 

Vælg elradiatorer og spar penge på el-opvarmning.
Vælg elradiatorer og spar penge på el-opvarmning. Foto: iStock

Elvarme bliver billigere

For nyligt har regeringen sammen med Socialdemokratiet, de Radikale, Dansk Folkeparti og SF indgået en aftale om at rykke planlagte lempelser på elvarmeafgiften frem fra januar 2019 til 1. maj 2018.

Derfor er de planlagte lempelser rykket frem

Fremrykningen af de planlagte lempelser skyldes et overksud på 440 millioner kroner fra den aftalte Vækstplan DK fra 2013. Regeringen og partierne har i denne sammenhæng besluttet, at pengene skal bruges til at dække hullet efter den nedsatte elvarmeafgift, der oprindeligt først skulle træde i kraft i januar 2019.

Derudover skal pengene blandt andet gå til en række puljer til projekter inden for energilagring, kystbeskyttelse og naturindsatser.

Så meget falder elvarmeafgiften

Elvarmeafgiften, som i dag er på 40 øre per kWh, nedsættes fra 1. maj 2018 med 15 øre og med yderligere 5 øre i 2020.

Om 2 år forventes elvarmeafgiften således, at være nedsat til 20 øre per kWh, med det formål at gøre elvarme mere attraktivt, og på denne måde nedsætte anvendelsen af fossile brændsler på længere sigt.

Så meget kan du spare

Bor du i et parcelhus, der er opvarmet med elradiatorer, kan du se frem til at spare op til 2.000 kroner årligt, mens indehavere af en varmepumpe kan se frem til at spare omkring 650 kroner i år.

Kilde: Ingeniøren

20. marts 2018
Mere om Energi

Energimærkning af huset i tilstandsrapporten - det skal du vide

Energi Når du køber eller sælger hus, er energimærket en væsentlig brik. Det betaler sig at kende til både mærket og markedet for attesten. Vi giver dig en guide til de ting, du skal være opmærksom på, når det gælder energimærkning af dit hus.

5 tips til gode energivaner i hverdagen

Energi Ønker du at få bedre energivaner, men er du i tvivl om, hvad du kan gøre for at spare på energien i din hverdag? Bliv klogere på energibespa...

Sådan gør du dit hjem mere energivenligt

Energi Vil du gerne blive boende i dit nuværende hus, men alligevel nedbringe dine energiudgifter? Så har vi 5 gode råd til, hvordan du gør.

Få dine batterier til at holde længst muligt

Energi Her finder du vejledning til, hvordan du forlænger levetiden på dine batterier afhængig af, hvilke batterier, der sidder i dine elektriske apparater.

Energimærkning: Sådan sikrer du dig at dit hus er mærket korrekt

Energi Der er grund til at tage et energimærke med sund skepsis. Energistyrelsens stikprøvekontrol har vist fejl i hver tredje. Vi giver dig gode...

Spar på ekstra isolering med højisolerende materialer

Energi Højisolerende materialer kan i nogle tilfælde "redde konstruktionen", så huset får ekstra isolering uden at skulle ændres voldsomt. Se her,...

Gas hjælper dig til billig varme

Energi En bolig, der varmes op ved hjælp af et kondenserende gasfyr, giver et energivenligt miljø og en støjsvag løsning, der er god for indeklimaet.

Flyt husets energimærke og scor en højere pris

Energi Energiforbedringer giver mere varme, mindre træk og færre kuldebroer. Men – måske – vigtigst af alt: Forbedringer, der medfører en bedre...

Kan man få varmerør til at holde mund?

Energi Mange husejere ligger vågne om natten og forbander de bankende varmerør. Larmen er svær at komme til livs, men vi har et par bud her.

Sådan sparer du på varmeregningen

Energi Selvom det er koldt udenfor, er der ingen, der skal fryse indenfor. Se, hvordan du med enkle midler kan spare på varmen, uden du behøver at gå spareamok.  

Klima, energi og varme - særudgave af idényt

Energi I efteråret 2015 udgiver idényt en særudgave med fokus på energiforbedringer og renoveringer. Bestil din udgave af bladet her.

Kvaliteten på energimærkninger skal øges

Energi Fejl i et ud af tre energimærker betyder skærpede krav til reglerne og de energimærkningsfirmaer, der udfører mærkningen.

Solceller er stadig en god investering

Energi Solceller på dit tag er en fornuftig investering – og den bliver kun bedre. Du kan stadig nå at søge om tilskud til et anlæg.

Hvilken energiklasse står der på dit hus?

Energi Et hus med energimærkning A har en langt højere handelsværdi end et med et D eller E. Det er indbygget logik, men forskellene i kvadratmeter...

5 gode råd til huset inden vinteren

Energi Det går hastigt mod den kolde årstid, og der er et par ting, som er rigtig gode at tjekke inden vinteren. Og så skal brændet opbevares...