Vælg elradiatorer og spar penge på el-opvarmning.
Vælg elradiatorer og spar penge på el-opvarmning. Foto: iStock

Glæd dig til en lavere afgift på elvarme

Ja, du læste rigtigt! Regeringen har for nyligt indgået en aftale om at rykke planlagte lempelser på elvarmeafgiften frem fra januar 2019 til maj 2018. Du kan derfor glæde dig til at spare penge på elvarme i fremtiden! 

Af: Camilla Elisabeth Dahl, 20. marts 2018

Elvarme bliver billigere

For nyligt har regeringen sammen med Socialdemokratiet, de Radikale, Dansk Folkeparti og SF indgået en aftale om at rykke planlagte lempelser på elvarmeafgiften frem fra januar 2019 til 1. maj 2018.

Derfor er de planlagte lempelser rykket frem

Fremrykningen af de planlagte lempelser skyldes et overksud på 440 millioner kroner fra den aftalte Vækstplan DK fra 2013. Regeringen og partierne har i denne sammenhæng besluttet, at pengene skal bruges til at dække hullet efter den nedsatte elvarmeafgift, der oprindeligt først skulle træde i kraft i januar 2019.

Derudover skal pengene blandt andet gå til en række puljer til projekter inden for energilagring, kystbeskyttelse og naturindsatser.

Så meget falder elvarmeafgiften

Elvarmeafgiften, som i dag er på 40 øre per kWh, nedsættes fra 1. maj 2018 med 15 øre og med yderligere 5 øre i 2020.

Om 2 år forventes elvarmeafgiften således, at være nedsat til 20 øre per kWh, med det formål at gøre elvarme mere attraktivt, og på denne måde nedsætte anvendelsen af fossile brændsler på længere sigt.

Så meget kan du spare

Bor du i et parcelhus, der er opvarmet med elradiatorer, kan du se frem til at spare op til 2.000 kroner årligt, mens indehavere af en varmepumpe kan se frem til at spare omkring 650 kroner i år.

Kilde: Ingeniøren

20. marts 2018 Camilla Elisabeth Dahl
Mere om Energi

Sådan kan du spare flere tusinde kroner på din varmeregning

Du kan nemt gå glip af tusindvis af kroner om året, hvis ikke din elvarme eller varmepumpe er registreret hos BBR.Vi fortæller dig, hvordan du med få klik kan få besparelsen.

Store udsving i fjernvarmeprisen kan koste dig dyrt

Om du bor i den ene eller den anden kommune kan have stor betydning for din varmeregning - faktisk risikerer du at betale fire gange så...

Simpelt tip: Danskerne overser let vej til energibesparelser

Brug af LED-pærer, udskiftning af vinduer og efterisolering. Der findes mange måder at energioptimere boligen på. Her er det oversete tiltag...

Spar penge og miljø: Sådan stopper du tomgang i dit varmeanlæg

Når vi bevæger os ind i de varme forårsmåneder, og temperaturen stiger rundt omkring i landet, drejer mange af os radiatortermostaten i bund. Vi tror fejlagtigt, at vi har lukket for varmen, men det er ikke tilfældet.

Sådan gør du dit hjem mere energivenligt

Vil du gerne blive boende i dit nuværende hus, men alligevel nedbringe dine energiudgifter? Så har vi 5 gode råd til, hvordan du gør.

Få dine batterier til at holde længst muligt

Her finder du vejledning til, hvordan du forlænger levetiden på dine batterier afhængig af, hvilke batterier, der sidder i dine elektriske...

Spar på ekstra isolering med højisolerende materialer

Højisolerende materialer kan i nogle tilfælde "redde konstruktionen", så huset får ekstra isolering uden at skulle ændres voldsomt. Se her, hvordan du får bedre isolering på mindre plads.

Gas hjælper dig til billig varme

En bolig, der varmes op ved hjælp af et kondenserende gasfyr, giver et energivenligt miljø og en støjsvag løsning, der er god for indeklimae...

Kan man få varmerør til at holde mund?

Mange husejere ligger vågne om natten og forbander de bankende varmerør. Larmen er svær at komme til livs, men vi har et par bud her.

Sådan sparer du på varmeregningen

Selvom det er koldt udenfor, er der ingen, der skal fryse indenfor. Se, hvordan du med enkle midler kan spare på varmen, uden du behøver at gå spareamok.  

Klima, energi og varme - særudgave af idényt

I efteråret 2015 udgiver idényt en særudgave med fokus på energiforbedringer og renoveringer. Bestil din udgave af bladet her.

Kvaliteten på energimærkninger skal øges

Fejl i et ud af tre energimærker betyder skærpede krav til reglerne og de energimærkningsfirmaer, der udfører mærkningen.

Solceller er stadig en god investering

Solceller på dit tag er en fornuftig investering – og den bliver kun bedre. Du kan stadig nå at søge om tilskud til et anlæg.

Hvilken energiklasse står der på dit hus?

Et hus med energimærkning A har en langt højere handelsværdi end et med et D eller E. Det er indbygget logik, men forskellene i kvadratmeter...

Tjek hele boligens varmeanlæg, og spar penge

Der kan være mange penge at spare ved at optimere dit varmeanlæg. Tjek det selv eller få professionel hjælp til en fordelagtig pris på...