Flere og flere danskere skifter el-selskab
Flere og flere danskere skifter el-selskab Foto: Getty Images

Danskerne skifter ivrigt el-selskab: se hvorfor

Det hedder ikke længere, til døden os skiller, når det gælder el-selskabet. Danskerne er som aldrig før gået på tilbudsjagt for at skaffe det billigst mulige strøm til boligen. En ny trend skubber til udviklingen.

Af: Jeppe Nybye, 13. august 2020

For mange danskere dumper en ubehagelig overraskelse ned i postkassen hver tredje måned - en dyr elregning. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Du kan nemlig spare mange penge, hvis du begynder at kigge dig om efter et nyt elselskab. Dermed vil du ikke bare slippe for irriterende rudekuverter, men også skrive dig ind i en ny trend, hvor flere og flere danskere skifter el-selskab. 

Ifølge dagbladet Politiken skiftede næsten hver 10. husstand således el-selskab sidste år, og det er det højeste antal siden 2013.  

Spar penge på elregningen

Op til 780 kroner årligt kan en husstand med et forbrug på 4.500 kWh spare. Besparelsen kan dog godt vise sig at blive endnu højere, hvis man tager imod et af de introduktionstilbud, som mange el-selskaber tilbyder. For eksempel kan nye kunder blive tilbudt gratis strøm i seks måneder og kun betale for distribution og afgifter i perioden.

elpris.dk kan du få hjælp til at finde vej gennem tilbudsjunglen og finde netop det el-selskab, der passer til dig. Du skal blot indtaste dit postnummer og dit gennemsnitlige forbrug af kilowattimer. Herefter kan du se, hvilket el-selskab i dit område der tilbyder den laveste pris.

Stor konkurrence på elmarkedet

At flere og flere danskere skifter el-selskab er ikke tilfældigt, mener Carsten Smidt, som er direktør i Forsyningstilsynet (det tidligere Energitilsynet, red.). Han fortæller, at blandt andet klimadagsordenen samt en heftig konkurrence mellem el-selskaberne skubber til udviklingen:

- Der er kommet en øget interesse for grønne produkter, så danskerne også kigger efter grønne elselskaber. Det er med til at understøtte, at leverandørerne udbyder det bedste og billigste produkt, og det er det, som forbrugerne får størst glæde af på langt sigt. Det er udelukkende til gavn for forbrugerne, siger Carsten Smidt til Politiken.

13. august 2020 Jeppe Nybye
Mere om El

200.000 boligejere kommer til at spare penge

Klimaaftalen gør det økonomisk mere attraktivt at varme dit hjem op med el-varme. Så meget kommer du til at spare.

Spar på elregningen: Ny service skifter automatisk til den billigst...

Mange danskere er begyndt at se sig om efter et nyt og billigt elselskab, så de kan spare mest muligt på elregningen. Dansk startup tager...

Sådan undgår du alvorlige ulykker med el

Alle ved, at man skal være forsigtig med el installationerne. Men hvor skal man være mest varsom? Og hvad kan man gøre for at minimere...

Snart kan du ikke længere købe denne type pære til dit hjem

Miljøvenlighed er i højsædet og fra september 2018 er det slut med at producere og importere både glødepærer og halogenpærer. Men hvilke alternativer findes der? Få svaret her. 

Forebyg brand - skift din eltavle

Vidste du, at mindst hver fjerde brand skyldes gnistdannelse forårsaget af dårlige forbindelser i de faste elinstallationer eller tilslutted...

Forbrugerombudsmand: El-selskab vildleder "exceptionelt groft"

Klagerne er på det sidste væltet ind hos forbrugerombudsmanden, som har skulle forholde sig til et elselskab, der ikke kun giver urigtige...

Overraskende: Her er den største strømsluger i dit hjem!

Du bruger tusindvis af kroner på strøm om året, men ved du egentlig, hvilke apparater, der virkelig sluger strøm i dit hjem?

Sådan sparer du på strømmen

Få svar på 9 spørgsmål og andre tips, der kan gøre dig til en fornuftig el-forbruger. Få ligeledes et overblik over store energislugere.

Oversvømmelse kan ødelægge stikkontakterne i dit hus

Det er en god idé, at få din elektriker til at tjekke stikkontakter, dataudtag og andre elinstallationer, hvis dit hus har været berørt af...

12 tips til at spare på strømmen i køkkenet

Køkkenet er den store skurk - når det gælder strømforbrug. Heldigvis er der penge at spare, hvis vi bare ændrer en lille smule på vores vaner. Her er 12 sparetips til fryser, køleskab, komfur og køkkenapparater.

Pas på med selv at lave el og vvs

Håndværkere koster penge. Så er man lidt fiks på fingrene og har godt med værktøj, er det fristende at klare arbejdet selv. Men der findes...

De gamle HFI-relæ skal udskiftes med HPFI-relæ

Med et HPFI-relæ kan du undgå, at dit tv, vaskemaskine og anden elektronik går i stykker, hvis der kommer overgang i strømmen. Dit gamle...

Spar på dit standby-forbrug

Når computeren eller fjernsynet står på standby, sluger den mere strøm, end de fleste er klar over - en elsparreskinne kan halvere dette "strøm-tyveri".

Spar på strømmen - sluk for strømtyvene

De fleste har hjemmet fyldt med strømtyve, de ved det bare ikke. idényt har testet stand-by-forbruget hos en helt almindelig familie på 4 i...