Vær ekstra opmærksom hvis du modtager et opkald fra Dansk Strømanalyse, Statens Strømanalyse eller Dansk Elanalyse.
Vær ekstra opmærksom hvis du modtager et opkald fra Dansk Strømanalyse, Statens Strømanalyse eller Dansk Elanalyse. Foto: Getty Images

Forbrugerombudsmand: El-selskab vildleder "exceptionelt groft"

Klagerne er på det sidste væltet ind hos forbrugerombudsmanden, som har skulle forholde sig til et elselskab, der ikke kun giver urigtige oplysninger, men også udgiver sig for at være en offentlig analysevirksomhed og forbrugerens nuværende energiselskab.

Det kan godt betale sig at være ekstra opmærksom, hvis du i den kommende tid bliver kontaktet telefonisk vedrørende din el-leverandør eller hvis personen i den anden ende udgiver sig for at ringe fra en offentlig analysevirksomhed som Dansk Strømanalyse, Statens Strømanalyse, Dansk Elanalyse eller lignende. 

I den seneste tid har et stort antal forbugerere klaget til forbrugerombudsmanden over et dansk elselskab, der angiveligt tager beskidte kneb i brug i jagten på at kapre kunder, skriver Jyllands-Posten.

Klagerne vedrører elselskabet Velkommen A/S, som angiveligt har foretaget ulovlige telefonopkald til 128 forbrugere og anklages for i 91 tilfælde at have vildledt forbrugere i telefonsamtaler på en måde som forbrugerombudsmanden i avisen kalder "exceptionelt groft".

Politianmeldt to gange på et år

Overtrædelserne har været af så grov karakter, at man nu har politianmeldt virksomheden for anden gang indenfor et år.

- Forbrugerne føler sig groft vildledt under telefonopkald, som er ulovlige, fordi forbrugeren ikke har accepteret at blive ringet op. Sådanne salgsmetoder er strafbare, og brugerne er ikke bundet af eventuelle aftaler med selskabet, udtaler forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen til avisen.

I samarbejde med fire andre virksomheder har Velkommen A/S blandt andet kontaktet forbrugere og udgivet sig for at være offentlige analysevirksomheder med grøn omstilling på agendaen.

De har præsenteret sig som henholdsvis Dansk Strømanalyse, Statens Strømanalyse og Dansk Elanalyse. Samtalerne er mundet ud i en anbefaling af selskabet Velkommen A/S. 

Velkommen A/S har angiveligt også udgivet sig for at være forbrugerens nuværende eller tidligere energiselskab, og givet falske oplysninger om, at forbrugerens hidtidige energiselskab var lukket eller solgt. 

30. juni 2020
Mere om El

Sådan undgår du alvorlige ulykker med el

Alle ved, at man skal være forsigtig med el installationerne. Men hvor skal man være mest varsom? Og hvad kan man gøre for at minimere risikoen for, at ulykker overhovedet opstår? Læs om 4 årsager til ulykker med el og om 8 situationer, hvor faren er størst. 

Snart kan du ikke længere købe denne type pære til dit hjem

Miljøvenlighed er i højsædet og fra september 2018 er det slut med at producere og importere både glødepærer og halogenpærer. Men hvilke...

Forebyg brand - skift din eltavle

Vidste du, at mindst hver fjerde brand skyldes gnistdannelse forårsaget af dårlige forbindelser i de faste elinstallationer eller tilslutted...

Overraskende: Her er den største strømsluger i dit hjem!

Du bruger tusindvis af kroner på strøm om året, men ved du egentlig, hvilke apparater, der virkelig sluger strøm i dit hjem?

Sådan sparer du på strømmen

Få svar på 9 spørgsmål og andre tips, der kan gøre dig til en fornuftig el-forbruger. Få ligeledes et overblik over store energislugere.

Oversvømmelse kan ødelægge stikkontakterne i dit hus

Det er en god idé, at få din elektriker til at tjekke stikkontakter, dataudtag og andre elinstallationer, hvis dit hus har været berørt af...

12 tips til at spare på strømmen i køkkenet

Køkkenet er den store skurk - når det gælder strømforbrug. Heldigvis er der penge at spare, hvis vi bare ændrer en lille smule på vores vaner. Her er 12 sparetips til fryser, køleskab, komfur og køkkenapparater.

Pas på med selv at lave el og vvs

Håndværkere koster penge. Så er man lidt fiks på fingrene og har godt med værktøj, er det fristende at klare arbejdet selv. Men der findes...

De gamle HFI-relæ skal udskiftes med HPFI-relæ

Med et HPFI-relæ kan du undgå, at dit tv, vaskemaskine og anden elektronik går i stykker, hvis der kommer overgang i strømmen. Dit gamle...

Spar på dit standby-forbrug

Når computeren eller fjernsynet står på standby, sluger den mere strøm, end de fleste er klar over - en elsparreskinne kan halvere dette "strøm-tyveri".

Spar på strømmen - sluk for strømtyvene

De fleste har hjemmet fyldt med strømtyve, de ved det bare ikke. idényt har testet stand-by-forbruget hos en helt almindelig familie på 4 i...