Ekstra stor støttepulje til solcelleanlæg i 2016

Der er ekstra mange penge i solcellepuljen for 2016, som du kan søge fra 1. februar til 31. maj. Tjek de vigtigste regelændringer ud her.

Solcellenanlæg for folket

Solcelleanlæg er blevet et velkendt indslag i gadebilledet rundt omkring på villavejene. Det har de gunstige tilskud til etablering af solcelleanlæg bidraget til. Af den grund har det i en lang periode ikke kun været aktivister og øko-folket, der har opstillet solcelleanlæg. Det har også været almindelige mennesker, der – udover et ønske om at gøre noget for miljøet – blot også har set et solcelleanlæg som en god mulighed for at spare penge på elregningen.

Skumringstid for solcellenlæg

Sidste år tabte solcelletrenden luft. Der var et folketingsvalg, der skulle overstås med en dertil hørende usikkerhed om, hvad fremtiden ville bringe. Og der var et par “møgsager” i pressen, der gjorde, at der blev etableret færre solcelleanlæg end i den foregående periode. 

En af møgsagerne afdækkede Bolius‘ boligblad Bedre Hjem, da bladet kunne afsløre, at ejere af solcelleanlæg i en årrække var blevet fritaget for at betale afgift til det energinet, som de selv benyttede sig af, hvilket faktisk var ulovligt.

Reglerne blev efterfølgende strammet, og det har betydet en merudgift til solcelleejer på omkring 1.000 kr om året.

Læs også: Valgtest 2022 – dette partis vælgere ligner du mest

God nyhed og dårlig nyhed

Disse bump på vejen havde en ret stor effekt på ansøgningerne til sidste års solcellepuljen. Det viste sig faktisk, at der ikke var ansøgere nok til den milllionpulje, der var afsat til formålet. Det var den dårlige nyhed. Og den gode nyhed?:

  • Solcellepuljen i foråret 2016 vil være ekstraordinær stor, fordi sidste års to solcellepuljer ikke blev udnyttet maksimalt. De ubenyttede antal megawatt overgår derfor til dette forårs solcellepulje.
  • Der kan fra og med d. 1. februar til d. 31. maj ansøges om en støttepulje på 56,3 megawatt.
  • Støtten vil blive givet efter først-til-mølle princippet.

Købsaftalen skal være underskrevet

En anden vigtig detalje i den reviderede støtteordning er, at der nu lægges ekstra vægt på, at, at ansøgeren til solcellepuljen rent faktisk skal have en skriftlig aftale med en leverandør af solcelleanlæg. Det er ikke nok med en mundtlig aftale, ligesom et ikke-bindende tilbud også vil være utilstrækkeligt. 

Fordeling af megawatt

Solcellepuljen er opdelt i fire kategorier efter ejeform og boform. De 56,3 megawatt vil blive distribueret efter følgende fordelingsnøgle:

  • 16, MW til lejeboliger
  • 11,4 MW til privatpersoner
  • 14 MW til solcellelav
  • 14 W til fælles solcelleanlæg i almene boligorganisationer og ejerforeninger. 

Håndværkerfradrag og solcelleanlæg

Vær opmærksom på, at håndværkerfradraget og solcellepuljen er to helt seperate ordninger. De to støtteordninger kan ikke kombineres. Læs mere om håndværkerfradraget for 2016 her

Vil du vide mere om Solcellepulje 2016 og de regler, der gælder nu og her, så kan du finde alle relevante oplysninger på energinet.dk’s hjemmeside.

Mest læste artikler