Spar energi ved at bruge tørresnoren.
Spar energi ved at bruge tørresnoren. Foto: iStock

5 tips til gode energivaner i hverdagen

Ønker du at få bedre energivaner, men er du i tvivl om, hvad du kan gøre for at spare på energien i din hverdag? Bliv klogere på energibesparelse ved hjælp af disse 5 simple, gode tips.

5 nemme tips til gode energivaner

Vidste du, at hver gang du skruer 1 ºC ned for varmen, så skærer du 5 % af dit varmeforbrug? Selv små justeringer kan altså få betydning for din varme- og elregning. Men når hverdagen er pakket med gøremål, er energibesparelse måske ikke lige det første, du tænker på.

Med disse geniale tricks bliver din ovn ren og skinnende på ny.

Her er derfor 5 tips til, hvordan du nemt kan integrere gode energivaner i hverdagen:

1. Brug tørresnoren

Hæng tøjet til tørre ude i den friske luft i stedet for at bruge din tørretumbler. Du sparer cirka 5,50 kr. hver gang, du vælger tørresnoren frem for en A-mærket tørretumbler.

2. Luft ud hver dag

For at reducere fugt, støv, kemiske stoffer og partikler, er det vigtigt, at du lufter ud med gennemtræk hver dag. Helst 2-3 gange dagligt i 5 minutter – og især efter bad og madlavning.

Se hvordan du giver dine lædermøbler nyt liv.

3. Spar på lyset

Sluk lyset i de rum, du ikke opholder dig i, og gå efter LED pærer. LED pærer holder meget længere end glødepærer og har et meget lavere energiforbrug. Få hjælp til at købe de rette LED pærer ved at følge de 6 gode råd. 

Lugter vaskemaskinen surt og muggent?

4. Brug maskinerne energirigtigt

Fyld både din vaskemaskine og opvaskemaskine helt op, og vælg korte programmer med lav temperatur. Hold opvaskemaskinen lukket - så tørrer madresterne ikke ind, og så behøver du ikke skylle af først.

5. Gå efter energimærket, når du køber nyt

Maskiner og andre apparater af ældre dato bruger meget mere energi end de nye med de bedste energimærker. På en skala fra A+++ til G er de mest energieffektive apparater mærket med A+++. Er du i tvivl om, hvad du skal gå efter, så følg energimærkningsguiden

Læs meget mere om gode energivaner på sparenergi.dk.

 

25. maj 2018
Mere om Energi

Energimærkning af huset i tilstandsrapporten - det skal du vide

Når du køber eller sælger hus, er energimærket en væsentlig brik. Det betaler sig at kende til både mærket og markedet for attesten. Vi giver dig en guide til de ting, du skal være opmærksom på, når det gælder energimærkning af dit hus.

Glæd dig til en lavere afgift på elvarme

Ja, du læste rigtigt! Regeringen har for nyligt indgået en aftale om at rykke planlagte lempelser på elvarmeafgiften frem fra januar 2019...

Sådan gør du dit hjem mere energivenligt

Vil du gerne blive boende i dit nuværende hus, men alligevel nedbringe dine energiudgifter? Så har vi 5 gode råd til, hvordan du gør.

Få dine batterier til at holde længst muligt

Her finder du vejledning til, hvordan du forlænger levetiden på dine batterier afhængig af, hvilke batterier, der sidder i dine elektriske apparater.

Energimærkning: Sådan sikrer du dig at dit hus er mærket korrekt

Der er grund til at tage et energimærke med sund skepsis. Energistyrelsens stikprøvekontrol har vist fejl i hver tredje. Vi giver dig gode...

Spar på ekstra isolering med højisolerende materialer

Højisolerende materialer kan i nogle tilfælde "redde konstruktionen", så huset får ekstra isolering uden at skulle ændres voldsomt. Se her,...

Gas hjælper dig til billig varme

En bolig, der varmes op ved hjælp af et kondenserende gasfyr, giver et energivenligt miljø og en støjsvag løsning, der er god for indeklimaet.

Flyt husets energimærke og scor en højere pris

Energiforbedringer giver mere varme, mindre træk og færre kuldebroer. Men – måske – vigtigst af alt: Forbedringer, der medfører en bedre...

Kan man få varmerør til at holde mund?

Mange husejere ligger vågne om natten og forbander de bankende varmerør. Larmen er svær at komme til livs, men vi har et par bud her.

Sådan sparer du på varmeregningen

Selvom det er koldt udenfor, er der ingen, der skal fryse indenfor. Se, hvordan du med enkle midler kan spare på varmen, uden du behøver at gå spareamok.  

Klima, energi og varme - særudgave af idényt

I efteråret 2015 udgiver idényt en særudgave med fokus på energiforbedringer og renoveringer. Bestil din udgave af bladet her.

Kvaliteten på energimærkninger skal øges

Fejl i et ud af tre energimærker betyder skærpede krav til reglerne og de energimærkningsfirmaer, der udfører mærkningen.

Solceller er stadig en god investering

Solceller på dit tag er en fornuftig investering – og den bliver kun bedre. Du kan stadig nå at søge om tilskud til et anlæg.

Hvilken energiklasse står der på dit hus?

Et hus med energimærkning A har en langt højere handelsværdi end et med et D eller E. Det er indbygget logik, men forskellene i kvadratmeter...

5 gode råd til huset inden vinteren

Det går hastigt mod den kolde årstid, og der er et par ting, som er rigtig gode at tjekke inden vinteren. Og så skal brændet opbevares...