Denne artikel er sponsoreret

3 ting du kan gøre for at spare på dit energiforbrug

Køkkenapparater, belysning, underholdning. Dit energiforbrug kan let stige til vejrs derhjemme, men med et par enkle tiltag kan du spare på både regningen og miljøet. 

Er din el- og varmeregning høj, eller vil du bare gerne finde ud af, hvordan du kan spare miljøet og pengepungen for unødig last? Vi har taget en snak med Martin Baadsgaard fra Modstrøm om, hvad du kan gøre i hjemmet for at bringe energiforbruget ned.

1. Reducer den aktive tid på dine underholdningsapparater

Måske du ikke tænker over det, men underholdningsapparater er en af de allerstørste poster på elregningen. Selvom EU-direktiver kræver, at et moderne TV ikke må bruge mere end 1 WAT i timen på standby, har de fleste hjem i dag mere end et fjernsyn – særligt børnefamilier.

Så sidder du på din tablet, med fjernsynet kørende i baggrunden og radioen tændt, kan det have stor betydning for regningen. Tænk derfor over, hvor mange apparater du har tændt samtidig.

Også i køkkenet kan du foretage små ændringer. Sæt maden i ovnen med det samme, og giv det lidt ekstra tid i stedet for at varme ovnen op forinden. Sluk samtidig oven fem minutter inden maden er færdig, da oven jo stadig er varm. På den måde kan selv de mindste ændringer gøre en stor forskel.

2. Få en professionel energivurdering

Hvis du vil skabe overblik over dit energiforbrug, kan det være en idé med en professionel gennemgang af din bolig. På den måde får du lokaliseret de største energislugere derhjemme, så du kan finde ud af, hvor du kan spare og reducere forbruget.

Modstrøm.dk/energitjek kan du endda få en ufopligtende gennemgang af din bolig med en af deres kvalificerede eksperter. Modsat mange andre selskaber måler Modtrøm også dit vandforbrug, så der bliver taget højde for enhver faktor. Derfor kan Modstrøms energivejledere give dig helt konkrete forslag til, hvilke energiforbedringer du kan foretage dig i hjemmet.

3. Gå over til LED-lys

Belysning er en af de største energisyndere i vores boliger – omkring en femtedel af en husstands forbrug går nemlig til belysning. Specielt i vinterhalvåret kan den post trække meget på både energi og penge.

Udskift derfor dine gamle elsparepærer med LED-belysning. LED-pærer bruger nemlig 50 procent mindre energi end de efterhånden gamle elsparepærer. De tænder også med det samme, og du slipper for turen til genbrugsstationen, da de ikke indeholder kviksølv. Og så kan det selvfølgelig gavne at slukke lyset, når du forlader et rum.

Du kan i det hele taget spare meget ved at ændre dine vaner. Få flere gode råd og professionel vejledning til dit elforbrug hos Modstrøm – så kan dine el- besparelser måske give dig råd til en ekstra ferie. 

23. juni 2017
Mere om Energi

Sådan kan du spare flere tusinde kroner på din varmeregning

Du kan nemt gå glip af tusindvis af kroner om året, hvis ikke din elvarme eller varmepumpe er registreret hos BBR.Vi fortæller dig, hvordan du med få klik kan få besparelsen.

Glæd dig til en lavere afgift på elvarme

Ja, du læste rigtigt! Regeringen har for nyligt indgået en aftale om at rykke planlagte lempelser på elvarmeafgiften frem fra januar 2019...

Store udsving i fjernvarmeprisen kan koste dig dyrt

Om du bor i den ene eller den anden kommune kan have stor betydning for din varmeregning - faktisk risikerer du at betale fire gange så...

5 tips til gode energivaner i hverdagen

Ønker du at få bedre energivaner, men er du i tvivl om, hvad du kan gøre for at spare på energien i din hverdag? Bliv klogere på energibesparelse ved hjælp af disse 5 simple, gode tips.

Dit hus er mere utæt end du tror

Selvom vi i Danmark generelt har gode boligforhold, er mere end hver tredje bolig i så dårlig stand, at der kan være store besparelser at...

Sådan gør du dit hjem mere energivenligt

Vil du gerne blive boende i dit nuværende hus, men alligevel nedbringe dine energiudgifter? Så har vi 5 gode råd til, hvordan du gør.

Få dine batterier til at holde længst muligt

Her finder du vejledning til, hvordan du forlænger levetiden på dine batterier afhængig af, hvilke batterier, der sidder i dine elektriske apparater.

Gas hjælper dig til billig varme

En bolig, der varmes op ved hjælp af et kondenserende gasfyr, giver et energivenligt miljø og en støjsvag løsning, der er god for indeklimae...

Kan man få varmerør til at holde mund?

Mange husejere ligger vågne om natten og forbander de bankende varmerør. Larmen er svær at komme til livs, men vi har et par bud her.

Sådan sparer du på varmeregningen

Selvom det er koldt udenfor, er der ingen, der skal fryse indenfor. Se, hvordan du med enkle midler kan spare på varmen, uden du behøver at gå spareamok.  

Klima, energi og varme - særudgave af idényt

I efteråret 2015 udgiver idényt en særudgave med fokus på energiforbedringer og renoveringer. Bestil din udgave af bladet her.

Kvaliteten på energimærkninger skal øges

Fejl i et ud af tre energimærker betyder skærpede krav til reglerne og de energimærkningsfirmaer, der udfører mærkningen.

Solceller er stadig en god investering

Solceller på dit tag er en fornuftig investering – og den bliver kun bedre. Du kan stadig nå at søge om tilskud til et anlæg.

Hvilken energiklasse står der på dit hus?

Et hus med energimærkning A har en langt højere handelsværdi end et med et D eller E. Det er indbygget logik, men forskellene i kvadratmeter...

5 gode råd til huset inden vinteren

Det går hastigt mod den kolde årstid, og der er et par ting, som er rigtig gode at tjekke inden vinteren. Og så skal brændet opbevares...