Derfor bør du ALDRIG vælge et lædercover til din mobil

Har du et lædercover på din smartphone? Så skal du måske have et nyt. En undersøgelse viser nemlig, at vi vender det blinde øje til, når det kommer til renheden af vores mobiltelefoner - og det ser værst ud for smartphones med lædercovers. 

Smartphones er ofte dækket af et cover, der beskytter telefonen mod skader. Men har du et lædercover til at pryde bagsiden af din smartphone, skal du måske ønske dig et nyt cover i julegave.

En undersøgelse viser nemlig, at der er mere end dobbelt så mange bakterier på smartphones med lædercover end på en gennemsnitlig smartphone. 

Mere beskidte end et toilet

Det er hygiejnevirksomheden Initial, der har undersøgt mobiltelefoner med en ATP-test, for at måle antallet af mikroorganismer på en overflade – og resulaterne viser tydeligt, at vi generelt glemmer at holde vores mobiltelefoner rene.

I gennemsnit var de undersøgte telefoner nemlig intet mindre end 6,5 gange mere beskidte end et gennemsnitligt toiletbræt. Men mængden af bakterier var klart værst på de smartphones, der blev beskyttet med lædercover.

I gennemsnit var de læderindpakkede telefoner nemlig mere end dobbelt så beskidte som de andre telefoner.

Sådan frisker du dine lædermøbler op med rengøring og overfladebehandling

Den store mængde af bakterier på lædercovers skyldes, at bakterier trives bedre på organiske materialer. De trives endda så godt, at den mest beskidte telefon – indbundet i et lædercover med plads til kreditkort – blev målt til at være mere end 35 gange så beskidt som et toilet.  

Stafylokokker og colibakterier

De fleste bakterier på vores telefoner kommer fra os selv, og er typisk bakterier som stafylokokker og colibakterier, der indikerer, at der kan være spor af afføring. Det er ikke så underligt. Rigtig mange tager nemlig mobilen med på toilettet.

I en undersøgelse, som Initial foretog blandt 2.000 kontoransatte, indrømmede hele 40 procent, at de brugte deres mobiltelefoner på toilettet i løbet af arbejdsdagen.

Vaskemaskinen skal renses for at undgå sur lugt

Hænder er den største smittekilde

Undersøgelsen af telefonerne viser, at vi går rundt med bakteriebomber i lommerne, og det kan let føre til smitte af sygdomme. Vores hænder er nemlig den største smittekilde, og når vi rører ved vores telefoner, spreder vi bakterier til alle de overflader, vi kommer i kontakt med: 

”Hver gang vi rører vores telefon, kan vi potentielt blive udsat for eller sprede bakterier. Så det bedste man kan gøre, hvis man vil holde telefonen ren og dermed reducere risikoen for smitte, er at vaske hænderne jævnligt – og naturligvis efter toiletbesøg. Og så er det en god idé at tørre telefonen af med en antibakteriel renseklud ind i mellem,” råder biolog Maria Brix Balle i en pressemeddelse.

Tip: Sådan vasker du dine hænder – ordentligt!

  • Gør hænderne våde, inden du kommer sæbe på. 
  • Vask omhyggeligt hænderne, også ved tommelfingrene, mellem fingrene, på håndryggen, ved fingerspidserne og omkring håndleddene. 
  • Brug varmt vand.
  • Tør hænderne ordentligt. Er du på et offentligt toilet, så brug så vidt muligt servietter, helst fra en no touch-dispenser. 

Undersøgelsen er foretaget på 50 mobiltelefoner i Storbritannien, men resultaterne ventes at være de samme herhjemme. 

Mest læste artikler