Denne artikel er sponsoreret
Lad TRE-FOR Energi beregne din naturgaspris.
Lad TRE-FOR Energi beregne din naturgaspris.

Sådan tjekker du, om du kan spare penge på naturgas

Energi udgør en stor post på mange husholdnings-
budgetter. Derfor kan der være mange penge at hente, hvis du kigger kritisk på dine energiudgifter. Én mulighed er naturligvis at skære i forbruget, men du kan også tjekke din pris.
Gå ind på trefor.dk/naturgas, og lad TRE-FOR Energi beregne din naturgaspris. Måske kan du spare penge på din næste regning?
Trefor

Hvordan er din naturgaspris sammensat?

Din naturgaspris er sammensat af prisen for selve naturgassen og prisen for distributionen af naturgassen samt afgifterne.

 

NaturgasprisenVær opmærksom på, at fordelingen varierer lidt afhængigt af, hvilket distributionsområde du bor i.

Din naturgasregning vil derfor være delt op i 2:

  • Selve naturgassen:
    Selve naturgasprisen dækker det forbrug, du har – altså det, du skal betale for den naturgas, som kommer ud af rørene. Dit naturgasforbrug er variabelt og faktureres af din naturgasleverandør.
    Du bestemmer selv, hvem der skal være din naturgasleverandør.
  • Distribution og afgifter:
    Distributionsprisen dækker din brug af naturgasnettet – altså hvad det koster at få naturgassen frem til din bolig (monopoldelen) – mens energiafgifterne opkræves til staten. Distributionen og afgifterne faktureres af den naturgasdistributør, som er i dit område.

Din naturgas er den samme – uanset hvem du vælger som din naturgasleverandør. Derfor er det fornuftigt at holde øje med naturgaspriserne og lave et tjek af din nuværende pris.

Kan det betale sig at skifte til naturgas fra TRE-FOR Energi?

Gå ind på trefor.dk/naturgas, lad TRE-FOR Energi beregne din pris, og find ud af, om du kan spare penge ved at skifte til naturgas fra TRE-FOR Energi.

Kan jeg frit vælge, hvor jeg vil købe min naturgas?

Ja, siden 2004 har det danske naturgasmarked været frit. Derfor kan du selv bestemme, hvem der skal levere din naturgas. Og det kan godt betale sig at undersøge mulighederne for at spare på energiregningen.

Koster det noget at skifte leverandør?

Nej, det er gratis og enkelt. TRE-FOR Energi klarer skiftet for dig, når du har bestilt og oplyst dit EAN/aftagenummer (som du finder på din seneste naturgasregning).

Hvordan opsiger jeg min nuværende aftale?

Normalt kan du opsige din aftale med løbende måned + 30 dages varsel, når din bindingsperiode på 6 måneder er udløbet. Er du i tvivl, kan du se dit opsigelsesvarsel og din bindingsperiode på kontrakten fra din nuværende leverandør.

Skal jeg have lagt nye rør ind eller ændret mit gasfyr, hvis jeg skifter leverandør?

Nej, der skal ikke ændres noget i din installation eller ved din serviceaftale.

Hvilket af naturgasprodukter skal jeg vælge?

Du kan vælge mellem forskellige naturgasprodukter hos TRE-FOR Energi: Børspris, Fastpris 12, Fastpris 24 og Basis-gas. Produkterne og priserne er forskellige, og du vælger selv, om du ønsker at kende prisen fremadrettet, eller om du vil følge markedets prisudsving.

Hvem er TRE-FOR Energi?

TRE-FOR Energi er en del af TRE-FOR, der er et af landets største energiselskaber. TRE-FOR forsyner mere end 130.000 husstande med el, vand og varme – og som et moderne energiselskab har TRE-FOR et bredt udvalg af energiprodukter. Hver dag følger TRE-FOR Energi priserne på naturgasmarkedet tæt for at sikre dig de mest konkurrencedygtige priser.

Vil du vide mere om TRE-FOR, så klik her.

23. januar 2012
Mere om