Opfindelse: Carlsberg gær

Emil Chr. Hansen opfandt Carlsberg gær, som bruges verden over til øl-produktion.


Foto: CarlsbergI 1883 udviklede professor i mikrobiologi Emil Chr. Hansen på Carlsbergs laboratorium en metode til rendyrkning af gær. Metoden blev indført i driften på Carlsberg, og resultatet blev en økonomisk og kvalitetsmæssig forbedring af ølproduktionen. Brygger Jacobsen havde ikke noget ønske om at patentere metoden, så derfor er det den dag i dag, Emil Chr. Hansens gær, der bruges verden over. Den franske kemiker Pasteur anerkendte Hansens arbejde og sørgede for, at forskeren fik den første af en lang række nationale og internationale medaljer, titler og priser.


17. september 2009
Mere om
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.