Maling af tag

Tekst og tegning: Jan Pasternak, idényt nr. 9, 2006 Vores ældre fibercementtag er efterhånden noget falmet at se på og har en del alger på. Men selve standen er vist god nok. Er det evt. en god idé at få det malet? Svar: Hvis jeres tag er lagt før ca. 1985, indeholder det sandsynligvis asbest,…


Tekst og tegning: Jan Pasternak, idényt nr. 9, 2006

Vores ældre fibercementtag er efterhånden noget falmet at se på og har en del alger på. Men selve standen er vist god nok. Er det evt. en god idé at få det malet?

Svar:
Hvis jeres tag er lagt før ca. 1985, indeholder det sandsynligvis asbest, hvilket gør det ret holdbart. Til gengæld kræver det særlige forholdsregler ved afrensning og behandling. Hvis det er tilfældet, skal I have et specialistfirma til at håndtere opgaven. Det kan diskuteres, hvorvidt en gang maling forlænger tagets levetid, men kosmetisk giver det en klar forbedring – det vil se flot, rent og nyt ud i et pænt stykke tid. Jeg vil anbefale, at du får en byggesagkyndig rådgiver til at efterse taget og vurdere, om det er værd at binde an med opgaven, eller om du hellere skulle satse på en udskiftning af taget.

Læs også: Nyt tag til huset | idenyts guide til pris, tagtyper og udskiftning af tag

Mest læste artikler