Træfliser udendørs

Af: redaktionen, 31. august 2006
Tekst og tegning: Jan Pasternak, idényt nr. 8, 2006


Jeg har set en meget flot indkørsel med træbelægning. Er det holdbart, og hvilket træ skal vi bruge?

Svar:
Brolægning af træ laves normalt med lærk eller eg, men også mørke, tætte og olieholdige træsorter er velegnede. Jo bedre træ du vælger, desto længere levetid har belægningen. Men den vil ikke ligge så længe som beton- eller stenbelægning. Klodserne skæres i runde 10 cm tykke “skiver” af en træstamme, der i diameter er ca. 10-30 cm. Træet leveres gerne trykimprægneret, men under alle omstændigheder er det vigtigt at behandle det med træbeskyttelse, før det lægges. Underlaget bygges op af flere lag med bundsikrings-, stabil- og afretningsgrus som ved flisebelægninger generelt. Overvej også en fiberdug mod ukrudt.
31. august 2006 redaktionen
Mere om
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.