Lagring af brænde

Tekst og tegning: Jan Pasternak, idényt nr. 8, 2006


Hvor længe skal opskåret træ fra et nyfældet (og helt frisk) træ helst ligge, inden det kan bruges som brænde?

Svar:
Træet skal være fældet, opskåret og kløvet senest i april -maj, hvis det skal nå at tørre tilstrækkeligt inden fyringssæsonen. Brændet skal opbevares overdækket. Sørg desuden for god ventilation både i og under stablen, fx liggende på paller, så træet ikke er i kontakt med fugtig jord. Det er ikke nogen god idé at lagre det inden døre eller op ad husmuren, da den frigivne fugt kan medføre ødelæggende fugtskader og evt. svampeangreb på huset.
31. august 2006
Mere om
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.