Det hurtige tip (idényt nr. 6, 2006)

Af Jan Pasternak, idényt nr. 6, 2006

Det hurtige tip ...

Det kan være svært at afgøre om gamle lag af maling på fx træværk er alkydolie- eller akrylplastbaseret. Men du er nødt til at kende underlaget, hvis du skal male igen.

Du kan teste underlaget ved at påføre et par dråber af opløsningsmidlet xylen. Er malingen upåvirket, er den på oliebasis, men bliver den blød og tyggegummiagtig, er der tale om vandbaseret akrylplast. Xylen er et meget skrapt middel, så undgå indånding, brug handsker, og vær i det hele taget ekstra forsigtig.
31. maj 2006
Mere om
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.