Skibslak til terasse?

Tekst og illustration af Jan Pasternak, idényt nr. 5, 2006

Skibslak til terrasse?

Kan jeg bruge skibslak til at lakere et terrassedæk af mahogni?

Svar:
Nej, det kan helt sikkert ikke anbefales, selv om skibslak også er beregnet til udendørs brug. Problemet er, at den type lak kræver et 100 % tæt laklag, og det er meget svært at opbygge og vedligeholde. Derfor vil vand og fugt alligevel komme ind, og det kan selv ædeltræ som mahogni og teak ikke tåle. Du skal i stedet give træet et par behandlinger med en egnet træolie. Derefter er jævnlig rengøring og vedligeholdelse med olie den rette måde at holde terrassen i topform på.
30. april 2006
Mere om
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.