Haralds laksetærte

Illustration: Suzanne Moffat
4 pers.

75 g margarine
200 g hvedemel
1 æg
1-2 spsk. vand
1 løg
2 spsk. olivenolie
1 knsp. chili
400 g frossen spinat i kugler
200 g varmrøget laks
3 æg
4 dl cremefraiche
1⁄2 pk. Philadelphia light
100 g revet ost

Margarinen smuldres i melet. Ælt 1⁄2 tsk. salt, æg og vand i. Lad dejen hvile i køleskab, og rul den ud, så den passer til en bradepande på 25 x 40 cm eller to tærteforme. Forbag bunden 10 min. ved 200º. Hak løget, og svits det i olivenolie sammen med chili. Tilsæt den frosne spinat, der tør op under låg. Den varmrøgede laks pilles i små stykker og blandes med spinaten. Pisk æg, cremefraiche og flødeost sammen, og rør det forsigtigt i spinatblandingen med revet ost. Krydr med salt og peber, og hæld fyldet i den forbagte tærtebund. Bag tærten færdig ca. 30 min. ved 180º. Server med salat og flutes.

Uttenthal, Kalvehave
12. april 2006
Mere om
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.