Haralds laksetærte

4 pers.75 g margarine200 g hvedemel1 æg1-2 spsk. vand1 løg2 spsk. olivenolie1 knsp. chili400 g frossen spinat i kugler200 g varmrøget laks3 æg4 dl cremefraiche1⁄2 pk. Philadelphia light100 g revet ostMargarinen smuldres i melet. Ælt 1⁄2 tsk. salt, æg og vand i. Lad dejen hvile i køleskab, og rul den ud, så den passer til…


Illustration: Suzanne Moffat
4 pers.

75 g margarine
200 g hvedemel
1 æg
1-2 spsk. vand
1 løg
2 spsk. olivenolie
1 knsp. chili
400 g frossen spinat i kugler
200 g varmrøget laks
3 æg
4 dl cremefraiche
1⁄2 pk. Philadelphia light
100 g revet ost

Margarinen smuldres i melet. Ælt 1⁄2 tsk. salt, æg og vand i. Lad dejen hvile i køleskab, og rul den ud, så den passer til en bradepande på 25 x 40 cm eller to tærteforme. Forbag bunden 10 min. ved 200º. Hak løget, og svits det i olivenolie sammen med chili. Tilsæt den frosne spinat, der tør op under låg. Den varmrøgede laks pilles i små stykker og blandes med spinaten. Pisk æg, cremefraiche og flødeost sammen, og rør det forsigtigt i spinatblandingen med revet ost. Krydr med salt og peber, og hæld fyldet i den forbagte tærtebund. Bag tærten færdig ca. 30 min. ved 180º. Server med salat og flutes.

Uttenthal, Kalvehave

Mest læste artikler