Revne i bruseniche

Tekst og tegning af Jan PasternakI brusenichen, der hvor to vægge mødes, er der opstået en lang revne i fugen mellem fliserne. Kan jeg selv reparere det?Svar: Hvis huset er fra før midten af halvfemserne, er der nok ikke nogen vådrumsmembran under fliserne. Så er der risiko for, at vand kan trænge ud i konstruktionerne…


Tekst og tegning af Jan Pasternak


Tegning: Jan PasternakI brusenichen, der hvor to vægge mødes, er der opstået en lang revne i fugen mellem fliserne. Kan jeg selv reparere det?

Svar:
Hvis huset er fra før midten af halvfemserne, er der nok ikke nogen vådrumsmembran under fliserne. Så er der risiko for, at vand kan trænge ud i konstruktionerne og forårsage råd og svamp. Under alle omstændigheder skal skaden repareres hurtigst muligt.

Den revnede del af fugen hugges ud, og stedet renses grundigt. Sæt derefter tape langs kanterne. Uanset om den gamle fuge er af mørtel eller silikone, bør den nye udføres med en vådrumssilikone, men det er ikke helt nemt at udføre korrekt, så overvej at kontakte en murer. Når silikonen er sprøjtet ind og glattet efter, fjernes tapen. Hvis fugen er meget dyb, ilægges først et bagstop af skumgummi.

Mest læste artikler