Svind i træ

Af: redaktionen, 8. maj 2005Er det rigtigt, at træ svinder forskelligt, afhængigt af hvilken led det er skåret på, og hvilken slags skal man i så fald vælge?

Svar:
Planskåret træ (nederste tegning) er en rationel måde at udnytte træet på, men denne skæring optager fugt lettere og har derfor en større tendens til at slå sig og udvikle flere revner end det spejlskårne (øverste tegning) træ. Det spejlskårne træ svinder sådan set lige så meget som det planskårne, men gør det mere jævnt, og derfor holder formen meget bedre. Det spejlskårne træ vil heller ikke opsuge helt så meget fugt.
8. maj 2005 redaktionen
Mere om
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.