Pasta – nemt og lækkert

Pasta er mad, de fleste kan lide. Og at det er nemt at lave, gør jo heller ikke noget.


Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 2, 2005
Fotos: Marianne Bjerre

Pasta med chili, rucola og sprød parmaskinke
(4 pers.) 300-400 g
spaghetti eller
lange fusilli
8 skiver
lufttørret skinke
1⁄4 dl olivenolie
2 knuste fed
hvidløg
2 røde fintsnittede
chilier
uden kerner
75 g pinjekerner
2 håndfulde
rucolasalat
Salt, peber

Kog pastaen som anvist på pakken i rigelig letsaltet vand. Steg skinken sprød i lidt olie på en pande eller i ovnen, og læg den til side på et stykke køkkenrulle. Svits de knuste hvidløg, de fintsnittede chili og pinjekerner i olivenolie, til pinjekernerne er blevet gyldne. Bland med pasta, rucola samt skinken brækket i mindre stykker. Smag til med salt og peber, og servér straks – evt. med et godt drys revet parmesanost på toppen

Foto: Marianne BjerreFettuccine med laks
(4 pers.)

Ingredienser:
300-400 g
fettuccine
3-4 laksefileter
2-3 porrer
250 g squash
Revet skal fra 1⁄2
økologisk citron
2 dl madlavningsfløde
Salt, peber

Kog fettuccine al dente i en stor gryde med letsaltet vand, og hæld vandet fra. Steg laksefileterne 4-5 min. på hver side, og krydr med salt og peber. Snit porrerne, og skær squash i tynde halve skiver. Bring porrer, squash, citronskal og fløde i kog, og lad det koge godt igennem. Smag saucen til med salt og peber. Vend den friskkogte fettuccine samt laks brækket i mindre stykker i saucen. Fordel pastaen i dybe tallerkener, og servér straks.

Spaghetti puttanesca
(4 pers.)

Ingredienser:
300-400 g
spaghetti
1 hakket løg
2 finthakkede
fed hvidløg
Olivenolie
Knust tørret chili
1⁄2 kg hakkede
flåede tomater
1⁄2 dl kapers
8 ansjoser i olie
(kan udlades)
100 g sorte og
grønne oliven
1 dåse tun
i vand
Hakket persille

Steg løget i olivenolie ved middelvarme, til det er mørt. Tilsæt chili og hvidløg, og steg et halvt minut. Kom tomat, kapers og ansjoser ved, og lad saucen simre 10 min. for svag varme. Smag til med salt og peber. Kog spaghettien al dente i en gryde med letsaltet vand, og hæld vandet fra. Vend spaghettien i saucen sammen med oliven og tun i flager. Drys med persille, og servér straks.

Galletti peperonata
(4 pers.) Foto: Marianne BjerreIngredienser:
300-400 g pasta, fx galletti, fusilli, conchiglie eller farfalle
olivenolie
2-3 peberfrugter, gerne forskellige
1⁄4 kg cherrytomater
2-3 finthakkede fed hvidløg
1⁄4 dl hvid balsamico
Salt, peber
Hakket persille
1 potte frisk basilikum
Parmesan

Kog pastaen som anvist på pakken i rigelig letsaltet vand. Skær peberfrugterne i tern, og steg dem møre i olivenolie ved middelvarme. Kom cherrytomater samt hvidløg ved, og steg, til tomaterne er lige ved at briste. Hæld balsamico over, kog ind, og bland med pasta, persille samt basilikum. Smag til med salt og peber, og servér straks med et godt drys parmesan.

Rigatoni bolognese funghi
(4 pers.) Foto: Marianne BjerreIngredienser:
300-400 g
rigatoni, penne
eller tortiglioni
1⁄2 kg hakket
oksekød
1 hakket løg
2 knuste fed
hvidløg
200 g blandede
svampe svarende
til 30-40 g tørrede
1 dl rødvin
1⁄2 kg hakkede
flåede tomater
2 spsk. soltørret
tomatpuré
1-2 tsk. oregano
1 dl bouillon
Salt, peber

Svits kødet i lidt olivenolie sammen med det hakkede løg. Kom hvidløg samt snittede svampe ved, og svits endnu nogle minutter. Tilsæt rødvin, og lad saucen koge ind. Kom tomat, tomatpuré, oregano samt bouillon ved. Lad saucen koge yderligere 15 min. for svag varme, og smag den til med salt og peber. Kog og dryp pastaen af, og hæld saucen henover.

9

Mest læste artikler