Skruens størrelseIllustration: Jan Pasternak
Når jeg skal købe skruer, har jeg svært ved at se, præcis hvilken længde og tykkelse de har.
Angives størrelsen altid på samme måde på alle typer skruer?

Svar:
Ja, skruedimensioner angives altid ens. På fladhovedede skruer, der er til undersænkning, er den angivne længde lig skruens samlede længde. For skruer med hævet hoved som sekskant-, rund- eller panhoved gælder målet fra spidsen til undersiden af hovedet. Tykkelsen gælder gevindet. Målene opgives i mm. På spånpladeskruer, der er den almindligste type til træ, vil hovedet normalt være 2 x tykkelsen.
3. oktober 2004
Mere om
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.