Rugbrød med speltmel

Illustration: Suzanne Moffat
Illustration: Suzanne Moffat

(2 brød)

5 dl kogende vand
100 g knækkede rugkerner
350-400 g hvedemel
50 g solsikkekerner
50 g hørfrø
5 dl vand
50 g gær
150 g speltmel
500 g rugmel
1 spsk. sukker
1 spsk. salt


Kogende vand hældes over rugkerner, hørfrø og solsikkekerner. Lad det trække, til det er lunkent. Rør gæren ud i lunt vand. Tilsæt de udblødte kerner, speltmel, salt, sukker og rugmel, og rør det godt sammen. Sæt dejen til hævning i 1 time. Rør hvedemelet i. Slå dejen igennem med en grydeske, den kan ikke æltes med hænderne.
Fordeles i to brødforme og glattes. Sæt brødene til hævning 2 timer, og bag dem nederst i ovnen ved 200° C i 1 1⁄4 time. Tag brødene ud af formen, og lad dem køle af på bageristen under et fugtigt klæde.

Birte D. Kristiansen, Silkeborg
3. oktober 2004
Mere om
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.