Lige hegn

Af: redaktionen, 5. september 2004

Af Jan Pasternak, arkitekt MDD
Tegning: Jan Pasternak
Jeg skal til at sætte nye hegnspæle op omkring en mark.
Er der en smart måde at sikre, at de nye hegnspæle står lige forhold til hinanden, når de stilles op?

Svar:
Start med at placere de yderste pæle, og spænd så en meget stram snor op imellem dem lidt over jordhøjde. Snoren kan nu bruges til at placere de resterende pæle efter. Brug et pælebor til at grave dem ned til en dybde af cirka 90 cm. Placer den enkelte pæl ind mod snoren, og brug vaterpas til at sikre, at den er i lod i begge retninger, mens der fyldes jord i hullet omkring pælen og stampes efter. Metoden er den samme, hvis pælene støbes fast.

5. september 2004 redaktionen
Mere om
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.