Fugt i kælderen

Af: redaktionen, 5. september 2004

Illustration: Jan PasternakAf Jan Pasternak, arkitekt MDD

Efter fugt i kælderen er jeg blevet anbefalet at grave ud omkring fundamentet og lægge et dræn.
Men hvordan tætner jeg - med asfalt?

Svar:
Der kan være forskellige årsager til fugten, fx opstigende grundfugt, direkte vandind-trængning eller problemer med kondensvand, så du bør tage en byggesagkyndig med på råd. Hvis det viser sig at være den bedste løsning at lægge omfangsdræn, skal tætningen nok foregå ved hjælp af såkaldte knasteplader i plast. De danner en tæt membran på kældervæggens yderside, men skaber samtidig et stort sammenhængende luftrum, hvor evt. fugt indefra optages, kondenserer og løber ned i omfangsdrænet.

Læs også: Skimmelsvamp - sådan fjerner du skimmelsvamp
5. september 2004 redaktionen
Mere om
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.