5 gode lege i haven

Himlen er blå, solen skinner, og i det er udetid – tid til at være ude, og dermed også tid til at lege, spille og have det sjovt sammen i haven. Her er nogle bud.


 
 

Poolen kan indeholde 554 l vand. Fra Kvickly.

Vand er sjovt
Det er altid sjovt at lege med vand. Sådan er det bare. Og på varme sommerdage bliver det ekstra sjovt, når man som barn kaster sig gennem vandstrålerne fra elefantens snabel og ned i bassinet.

  • Tip: Lad aldrig små børn bade alene. De kan drukne i selv små mængder vand. Når I skal skifte vand, så få en ekstra leg ud af det: Hvert barn udstyres med en vandkande – hvem kan nå at vande flest blomster med vandet fra poolen?


Trampolin
Trampolinen er efterhånden blevet fast inventar i mange haver. Og der er da også lagt op til mange timers sjov, når den bliver stillet op.

  • Tip: Tænk på naboen, når du placerer trampolinen i haven. Det er ikke alle, der synes, det er rart, når hoppende børn får frit syn ind over hækken. Sæt dig godt ind i sikkerheden omkring trampolinspring, inden du slipper dine børn løs. Står dine børn i kø til at hoppe, så køb et gammeldags æggeur og sæt tid på. Det kan de selv administrere, når I i fællesskab har fundet ud af, hvor mange minutter, man hver især hopper. Når uret ringer, er det tid til at bytte.

 
 

Cosmic catch fra Eurotoys: Elektronisk bold, 6 håndelastikker og plastikclip.

Talende bold
Bolde er altid sjove at lege med. Nu bliver der tilført en ekstra dimension til legen, når bolden selv bestemmer, hvem den vil kastes til. Fire spil, hvor det gælder om at kaste kvikt! Tag en af elastikkerne på hånden og spil så ét af de 4 seje spil! Et af spillene går fx ud på, at bolden siger en farve, og så skal man kaste den hurtigst muligt hen til den person, der har den farve på.

  • Tip: Lad også mindre børn prøve at være med. Sæt tempoet noget ned, og lad alle få del i morskaben.

 
 

Haveludo fra Top-Toy.

Stort er sjovt
Prøv at spille ludo med oppustelige brikker på en gigantisk spilleplade i haven. Det gamle spil på en ny måde. Del jer evt. op i hold.

  • Tip: Prøv også havedart eller havebowling.

 
 

ELC Minigolf, 2 køller, 4 bolde og 5 huller, fra BR-Legetøj.

Minigolf i baghaven
Lav din egen minigolfbane i baghaven og udfordr venner og bekendte. Sommerturneringen er i gang!

  • Tip: Lav jeres egne turneringer. Eller gå i træningslejr, så I er klar til at tage udfordringen op når som helst, hvor som helst!


Haveaktiviteter, der hitter

  • Pust sæbebobler, se dem svæve, fang dem. Med sæbebobler er der lagt op til sjov for børn i alle aldre.
  • En bold er uundværlig. Store bolde, små bolde, bløde bolde, hårde bolde – alle bolde kan bruges. Find selv på spil og lege. Eller træn dit barns motorik ved at kaste, gribe og sparke.
  • Frisbees fås som små i hård plast eller i store bløde udgaver. Sjove at spille med, to eller flere sammen.
  • Lad dragen flyve højt, højt op i den blå sommerhimmel. Det er sjovt at sætte den op og se den svæve. Pas på havens træer, når den skal ned igen.

Mest læste artikler