7 gode råd: Mal vinduer som en professionel

Vejr, rensning, slibning - dét er de vigtigste punkter på tjeklisten, når du skal male vinduer. Følg disse 7 råd, så kan du glæde dig over arbejdet længe efter. 


1. Undgå at male i direkte sollys

Mal ikke i direkte sollys, da malingen vil tørre, før den når at trænge ordentligt ned i træet. Hvis du kan ramme en dag med lette skyer, kun en smule vind og omkring 15-20 grader, er det perfekt. Sørg for at starte i god tid, så malingen er håndtør, inden duggen falder.

2. Rens for fedt og snavs

Start altid med at rense vinduets karm og ramme af i grundrens for at fjerne fedt og snavs. Sørg for at skylle grundigt efter med vand for at fjerne sæberester.

3. Slib let

Vurder, hvor meget træværket trænger til maling. Hvis der blot er brug for en opfriskning, kan man nøjes med at slibe let med sandpapir korn 120/150. 

4. Husk ikke at slibe malingen af

Man skal ikke slibe malingen af, blot mattere overfladen. Er træet derimod udpint og har løse flager af maling, skal disse skrabes af. Derefter slibes overgangene fra bart træ til maling med kraftigere sandpapir, korn 80.

5. Grund træet

Bart træ grundes med grundingsolie, som tørrer til dagen efter.

6. Brug vinduesmaling

Mal de bare pletter med vinduesmaling. Giv dem gerne et par gange, så overgangene mellem det blotlagte træ og den gamle maling bliver mindre synlige.

7. Mal hele vindueskarmen

Mal hele vinduets karm og ramme med vinduesmaling. Følg tørreanvisningerne på emballagen. Hvis malingen ikke er dækkende, mellemslibes med let sandpapir, før der males igen.

Mest læste artikler