Forum

Hortensia overvintring
2 Stemmer
sep 05 2012
#1

Nu har jeg hørt lidt forskelligt angående overvintring af hortensia, så nu er jeg i tvivl om, hvorvidt jeg kan lade mine hortensia i krukker stå ude til vinter, eller om de skal indenfor? Hvad er jeres erfaringer med det?


MVH Juliane

sep 06 2012
#2

Hejsa, de kan godt blive i dine krukker, eller du kan plante dem ud i haven. De kan blive ret store og flotte. Du skal bare passe på dem i det tidlige forår, hvor nattefrost kan svitse knopperne af. Varsler de frost, kan du pakke planterne ind i ukrudts dug, det kan hjælpe. Går det galt, kommer der nye knopper senere og planter blomster sent eller sætter kun bladstængler, som så vil blomtre året efter. God fornøjelse med dine planter i mange år frem.

sep 06 2012
#3

Min hortensia er nu blevet så stor, at jeg i år ikke længere kan transportere ned ned i mit drivhus. Så jeg satser på, at den kan blive stående udenfor i krukken. Men selv indenfor i drivhuset blev de tidlige knopper svitset - det er vist en ulempe, at den står der og bliver snydt til at bryde frem for tidligt gr. varmen og så opleve kolde nætter efterfølgende. I år var det særligt slemt med 'afbrændte' knopper, men som den anden læser skriver, den kom fint igen efter et stykke tid. Så denne gang sater jeg på at lade den følge årets naturlige gang.

sep 06 2012
#4

Krukkeplantede hortensia klarer sif godt i vinteren, men krukkerne derimod kan nemt gå i stykker, når den fugtige jord fryser og sprænger keramikken eller andet.

Kun småplanter og agave har jeg i krukker. Agaven er flot, men enorm besværlig, tung og uhåndterlig, når den skal flyttes. Store hortensia er da flotte i krukker, men særdeles upraktiske. Man går jo heller ikke og flytter dem omkring som man flytter nips inde i huset, så find den plads, der klæder haven og planten bedst og plant den i jorden. Desuden er de efterhånden at betragte som sæsonplanter, så hvis man helst vil have krukker, så køb nye hvert år.

sep 06 2012
#5

Jeg har store og flotte hortensia, men de kommer ind hver vinter, hvor de står frostfri. Hortensia blomster jo på 2. års skud, så hvis de fryser ned om vinteren, er der ikke meget at komme efter. Sidste vinter havde vi jo frostgrader på omkring de 20, og det kan de ikke klare. Jeg har også hortensia plantet i jorden, og de har ikke haft blomster i år. Men man kan nu få hortensia, som blomster på 1. års skud, så det må være fremtiden for os hortensianydere.

dec 01 2012
#6

To af mine hortensier er gamle, og de blomstrer villigt hvert år, uanset om det har frosset meget. Men jeg havde to forrige år, hvor det jo var rigtig koldt, som var i krukke, og det kunne den ene ikke så godt klare, den anden havde det fint og blomstrede godt. Nu har jeg så købt en igen i år, som jeg vil pakke ind i en sort sæk med et gammelt tæppe i, det er alligevel smidbæk modent, og sætte den i et hjørne med læ, så tror jeg den klarer det.

dec 01 2012
#7

Hov, glemte at skrive at jeg har fået fortalt at de hortensier man køber nu til dags, er forberedt til at kunne blive i krukkerne, hvis man sætter dem i læ. 

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.