Rigtig belysning i hjemmet

Mange boligejere bruger penge og energi på at indrette deres huse med lækre møbler, smarte køkkener og flotte badeværelser, men det er de færreste, som investerer store beløb og tid i belysning. Det er en skam, for lys er afgørende for vores trivsel.


Rigtigt lys gør livet lettere
For lidt lys eller forkert belysning påvirker både humøret og vores hverdag på en dårlig måde. Rigtigt lys gør omvendt arbejdsgangen og livet lettere, samtidig med at lys kan være med til at gøre vores hjem hyggeligt og rart at være i. Og så er rigtig belysning med til at fremhæve alle boligens detaljer og finesser.

Lys i lampen
Er du usikker på, hvad der skal til for at få det rigtige lys derhjemme, så kunne et besøg af en lyskonsulent være en god idé. Her får du rådgivning, og samtidig præsenteres du for lamper og belysningsmuligheder, de færreste anede eksisterede.

Få placeret lampeudtag og stikkontakter rigtigt
Skal du bygge om, så tag lyskonsulenten med på råd tidligt i processen. På den måde får du placeret lampeudtag, stikkontakter og afbrydere rigtigt.
Lyskonsulenten koster typisk 600 kr. i timen, men de fleste konsulenter lægger prisen ind i lampernes pris, hvis du køber noget i forbindelse med et besøg. De penge er givet godt ud.

Mange muligheder
En lyskonsulent har nemlig overblikket og kan placere det korrekte arbejdslys, baggrundslys og hyggebelysningen det korrekte sted. Eksperten ved også, hvorfor det kan være en fordel at bruge lysdæmpere, og hvilke elpærer, der giver den rigtige farvegengivelse og skær. Efter en snak og en gennemgang af dine behov finder konsulenten de lamper, der passer til dit hjem, helt uden at du behøver at skulle ud af huset.

Prøv før køb Fotos: Martin Riis Du får lov til at teste flere typer lamper og belysning derhjemme, som du sammen med lyskonsulenten kan prøveophænge. Det giver dig en mulighed for at se, om lamperne og belysningen virker efter hensigten, før du køber.

Se de gode råd fra lyskonsulenter på næste side.#br

 
  Lyskonsulenten viser dig lamper, som du måske ikke selv ville vælge.

De bedste råd fra lyskonsulenten
• Sørg for, at du har baggrundsbelysning, arbejdslys og hyggebelysning i alle rum.
• Undgå “sorte huller” i boligen, sæt lys i alle hjørner. Sørg for, at overgangene fra de e
nkelte rum er afpassede, så man ikke går fra lyse til mørke områder.
• Tænk på loftshøjden, når du vælger lamper. Hvis der er meget lavt til loftet, er en væglampe ofte en bedre løsning end en hængende.
• Brug lysdæmpere på “hovedlyskilder”, som eksempelvis spisebordslampen.
• Bland flere typer lamper, så du både har nedadrettet og opadrettet lys – og koncentreret og spredt lys i boligen.
• Vælg ikke kun lamper ud fra deres udseende – men også ud fra det lys, som de udsender.
• Brug penge på godt lys – det er prikken over i’et i indretningen af din bolig.

Lyskonsulenter findes i hele landet
Lyskonsulenterne er ofte tilknyttet specielle lysbutikker, og de kommer over hele landet. Se mere om mulighederne i dit område under links.

Sådan!
Lyskonsulenten præsenterer dig for lamper, du måske ikke selv ville vælge, men muligheden for at se dem derhjemme er en god investering.

Mest læste artikler