Fjern svedlugt fra tøjet helt simpelt

Tøjvask

Dit træningstøj kan let komme til at lugte surt af sved også efter du har vasket det. Her er en simpel guide til, hvordan du let kommer af med den sure lugt.

Fjern den sure svedlugt fra tøjet

Mange har nok prøvet at finde træningstøjet frem inden en træning og blive mødt af en sur svedlugt, der nærmest trækker tårer i øjnene, og det selvom tøjet faktisk har været en tur i vaskemaskinen.

Indimellem kan det være fristende at kassere et ellers udemærket stykke tøj alene på grund af lugten.

Heldigvis er det ikke nødvendigt at gå så langt. Det er nemlig ikke svært at fjerne svedlugt fra tøj - uanset om det er syntestisk træningstøj eller helt almindeligt hverdagstøj.

Følger du blot disse tre råd bliver dit gode tøj hurtigt fri for svedlugt.

Sådan kan du fjerne svedlugt fra tøj

  1. Vask tøjet efter hver eneste træning. Det kan godt være at svedlugten ikke betyder så meget, når du bare skal løbe en tur for dig selv, men desto flere gange du bruger de svedige tøj mellem hver vask - desto sværere bliver det at fjerne lugten.
  2. Læg det svedlugtende tøj i blød i en spand med en blanding af halvt klar eddike og halvt vand i mindst en time - og gerne længere
  3. Vask tøjet ved det antal grader der anbefales på vaskeanvisningen. Sørg for, at din vaskemaskine ikke er helt fyldt. En overfyldt vaskemaskine kan nemlig ikke vaske tøjet helt rent.

Fjern svedlugten

Har du store problemer med svedlugt kan du, udover at tænke over, hvordan du vasker dit tøj, også gøre noget for at mindske mængden af sved du producerer og ikke mindst lugten af din sved.

  • Spis sundt og varieret, drik rigeligt med vand og undgå tobak og alkohol.
  • Undgå chili og ingefær, der begge er kendt for at øge svedproduktionen.
  • Brug en god deodorant eller antiperspirant.
  • Vær opmærksom på, at parfume eller eau de toilette i sig selv ikke virker sveddæmpende eller dækker svedlugt særligt effektivt.

 

Kilder: Nordjyske.dk, apoteket.dk

Læs også:

Brug citron til at gøre dit hvide tøj hvidt igen

Vent lidt med at smide din hvide skjorte med den grimme plet ud. Med et par citroner kan den blive som ny igen.

7. februar 2018
Mere om Tøjvask

Forsker afliver myter om uldvask - sådan vasker du dit uld korrekt

Tøjvask Det kan være svært at blive klog på, hvordan du bør vaske dit uldtøj. En norsk forsker har nu testet myterne om uldvask, og resultaterne vil overraske dig!

Sådan passer du bedst på din garderobe

Tøjvask Dit klædeskab er fyldt med forskellige materialer, som skal behandles forskelligt. Få her 21 tips til, hvordan du passer bedst på din garder...

Derfor bør du vaske dine jeans så lidt som muligt

Tøjvask Direktøren for en af verdens allerstørste denimbrands giver et vigtigt råd, hvad angår dine jeans. Læs med og find ud af hvorfor du bør...

Vask af dyner - sådan undgår du at ødelægge din dyne

Tøjvask Aldrig mere kedelige og sammenfaldne dyner, hvis du følger disse 10 råd til vask af dyner. Se her, hvordan du bør vaske og tørretumble din dyne, og hvor tit du bør gøre det. 

10 geniale måder at forny dine sko på

Tøjvask Er dine sko gamle og beskidte at se på? Og er de umulige at gøre pæne? Vent med at smide dem ud. Vi har samlet en liste over 10 geniale...

Derfor skal du vaske dit nye tøj, inden du tager det på

Tøjvask Du tænker måske, at dit helt nye tøj er lige til at tage på, men lad endelig være med det. Du vil blive overrasket over at finde ud af,...

Kan jeg tørre mit tøj udenfor om vinteren?

Tøjvask Det kan måske virke lidt forkert at hænge sit våde tøj udenfor i frostvejret for at tørre, men hvorfor egentlig? Læs med og find ud af om du kan tørre dit tøj udenfor i vinterens frostvejr.

Sådan får du dit tøj til at fremstå nyt i længere tid

Tøjvask Disse tips til, hvordan du får dit tøj til at fremstå nyt i længere tid, er utrolig nemme, og vi lover at du vil se en forskel.

Her får du en guide over alle symbolerne for tørretumbling

Tøjvask Undgå tørre-katastrofer, når du bruger tørretumbleren. Få her et overblik over alle symbolerne for tørretumbling.

Sådan læser du strygesymbolerne på tøjet

Tøjvask Lær at aflæse strygesymbolerne, så du får mest muligt ud af strygningen. 

Du vasker sandsynligvis dit tøj for ofte

Tøjvask Vi vasker vores tøj for meget, og det går ud over både tøj og miljø, siger husholdningsekspert.

6 råd til at undgå bakteriefyldte håndklæder

Tøjvask Vi bruger alle sammen håndklæder hver dag. Men på trods af det, er det langt fra os alle, der benytter os af de rette tricks, så vi kan...

Derfor skal du bruge sort peber i vasketøjet

Tøjvask Det lyder måske lidt sært at skulle krydre vasketøjet, men den er god nok - sort peber er vejen frem, hvis du har problemer med tøj, der mister farven i vask.

Her er metoden til at vaske sort og hvidt tøj, så farven holder

Tøjvask Oplever du også, at dit sorte tøj bliver trist i farven, og at de hvide bliver misfarvet? Misfarvninger og slitage er et udpræget problem....

Hvilken temperatur skal tøjet vaskes med?

Tøjvask 40 grader eller kogevask? Er 90 grader nogensinde nødvendigt? Er koldvask ikke bare en dille? Få svarene her.