Derfor får du huller i t-shirten og sådan undgår du dem

Tøjvask

Har du undret dig over de små huller, der pludselig dukker op på din t-shirt? Det kunne være rart helt at slippe for dem. Så hvordan gør man det?

Er dette nogle af de t-shirts, som huller sniger sig umærkeligt ind på?
Er dette nogle af de t-shirts, som huller sniger sig umærkeligt ind på? Foto: iStock

Huller i t-shirten

En god t-shirt kan blive en del af ens identitet. Har den et cool eller et sjovt motiv, så stiger den bare i affektionsværdi - SÅ HVAD LAVER DET HUL LIGE PLUDSELIG DER?!

Alle har prøvet det: et hul, der pludselig er opstået et mere eller mindre vilkårligt sted. Det er forholdsvist lille, men tilpas stort til, at t-shirten vil se dum ud, hvis man stopper det.

T-shirt mysteriet på amerikansk tv

På det amerikanske tv-program på NBC The Today Show har man sat sit for at sprede lys over t-shirt mysteriet. Det har de gjort ved at rådføre sig med chefen for den toneangivende amerikanske t-shirt fabrikant, American Giant.

Bayard Winthrop, som firmaets CEO hedder, peger på to årsager til hullerne. 

1. Gentagen friktion på udvalgte steder

Ofte vil man ifølge Bayard Winthrop kunne finde synderen i den øvrige beklædning, man går med:

"Stoffet ligger og gnider mod noget hårdere materiale: dit bælte, kanten på dine jeans eller andre steder. Denne friktion vil med tiden bevirke, at t-shirtens stof vil blive slidt det pågældende sted".

Dette slid kan forebygges ved f.eks. at skifte fra et bælte i metal til et stofbælte eller ved at vælge blødere benklæder end cowboybukser. 

Det er dog de færreste, der vil tage så drastosle hensyn på grund af en ydmyg t-shirt. Vil man gerne undgå hullerne uden at skifte hele sin garderobe ud, så peger Bayard Winthrop på en anden og mere fundamental årsag til huller i t-shirten.

Læs også:

Få blødt og velduftende vasketøj – uden skyllemiddel

Vi har lært det: Skyllemiddel i vasketøj er allergifremkaldende og dårligt for miljøet. Men savner du duften og de bløde håndklæder? Så...

2. Dårlig stofkvalitet

En t-shirt kan undertiden fås for en slik. De få sparede klatskillinger kan dog i længden komme til at stå én dyrt, hvis stoffet er af dårllig kvalitet. 

"Den egentlige synder er ofte selve stoffet på t-shirten," hævder Bayard Winthrop. Han opfordrer forbrugerne til generelt at vælge brands, der angiver, hvilken type bomuld de anvender. Et godt tegn er her, hvis der anvendes en bomuld med en lang fiberlængde. Han anbefaler selv bomuldstypen Supima.

Dyrt og holdbart eller billigt og forgængeligt?

Det er klart, at en t-shirt mogul som CEO'en for American Giant nødvendigvis må anbefale en dyrere stofkvalitet på t-shirten.

Husholdningsbudgettet derhjemme har nok også noget at skulle have sagt i dette spørgsmål.

Huller eller ikke huller i t-shirten - hvor meget vil du betale for det? Det er spørgsmålet, den enkelte forbruger må stille sig selv. 

Kilde: today.com

2. august 2017
Mere om Tøjvask

Forsker afliver myter om uldvask - sådan vasker du dit uld korrekt

Tøjvask Det kan være svært at blive klog på, hvordan du bør vaske dit uldtøj. En norsk forsker har nu testet myterne om uldvask, og resultaterne vil overraske dig!

Sådan passer du bedst på din garderobe

Tøjvask Dit klædeskab er fyldt med forskellige materialer, som skal behandles forskelligt. Få her 21 tips til, hvordan du passer bedst på din garder...

Derfor bør du vaske dine jeans så lidt som muligt

Tøjvask Direktøren for en af verdens allerstørste denimbrands giver et vigtigt råd, hvad angår dine jeans. Læs med og find ud af hvorfor du bør...

Vask af dyner - sådan undgår du at ødelægge din dyne

Tøjvask Aldrig mere kedelige og sammenfaldne dyner, hvis du følger disse 10 råd til vask af dyner. Se her, hvordan du bør vaske og tørretumble din dyne, og hvor tit du bør gøre det. 

10 geniale måder at forny dine sko på

Tøjvask Er dine sko gamle og beskidte at se på? Og er de umulige at gøre pæne? Vent med at smide dem ud. Vi har samlet en liste over 10 geniale...

8 tricks, der én gang for alle holder sengen bakteriefri

Tøjvask Denne artikel er ikke særlig appetitlig, men emnet er evigt aktuelt. Vores soveværelse, især sengetøjet, skal rengøres oftere, end vi tror.

Her får du en guide over alle symbolerne for tørretumbling

Tøjvask Undgå tørre-katastrofer, når du bruger tørretumbleren. Få her et overblik over alle symbolerne for tørretumbling.

Sådan læser du strygesymbolerne på tøjet

Tøjvask Lær at aflæse strygesymbolerne, så du får mest muligt ud af strygningen.

Du vasker sandsynligvis dit tøj for ofte

Tøjvask Vi vasker vores tøj for meget, og det går ud over både tøj og miljø, siger husholdningsekspert.

6 råd til at undgå bakteriefyldte håndklæder

Tøjvask Vi bruger alle sammen håndklæder hver dag. Men på trods af det, er det langt fra os alle, der benytter os af de rette tricks, så vi kan holde dem rene og pæne. 

Derfor skal du bruge sort peber i vasketøjet

Tøjvask Det lyder måske lidt sært at skulle krydre vasketøjet, men den er god nok - sort peber er vejen frem, hvis du har problemer med tøj, der...

Her er metoden til at vaske sort og hvidt tøj, så farven holder

Tøjvask Oplever du også, at dit sorte tøj bliver trist i farven, og at de hvide bliver misfarvet? Misfarvninger og slitage er et udpræget problem....

Hvilken temperatur skal tøjet vaskes med?

Tøjvask 40 grader eller kogevask? Er 90 grader nogensinde nødvendigt? Er koldvask ikke bare en dille? Få svarene her.

Dit sengetøj skal ikke vaskes så tit, som du tror!

Tøjvask Ved du egentlig hvor tit, du bør vaske dit sengetøj? Mange danskere vasker deres sengetøj alt for ofte – se her om du er én af dem.

Bruger du unødvendigt meget vaskepulver?

Tøjvask Danskerne har en tendens til at bruge for meget vaskepulver, når de vasker tøj. Læs her, hvordan du doserer dit vaskepulver rigtigt.