Derfor bør du vaske dine jeans så lidt som muligt

Tøjvask

Direktøren for en af verdens allerstørste denimbrands giver et vigtigt råd, hvad angår dine jeans. Læs med og find ud af hvorfor du bør vaske dine jeans så sjældent som muligt.

Pas godt på dine denimjeans og undgå at vaske dem.
Pas godt på dine denimjeans og undgå at vaske dem. Foto: iStock

Direktøren for Levi’s har talt

Ja, du læste rigtigt... Dine jeans skal ikke med i vaskemaskinen på vaskedagen. Sådan lyder rådet fra direktøren for det kendte denimbrand Levi’s. Levi’s direktør Chip Bergh anbefaler faktisk, at du så godt som aldrig vasker dine jeans.

Skån dine jeans og nedsæt vandforbruget

Ved at købe et par kvalitets denimjeans sparer du dig selv for vaskebesværet, da et par denimjeans meget sjældent har brug for at blive vasket.

Ved at vaske dine jeans slider du unødvendigt på farven og stoffets fibre, hvilket svækker denimen over tid.

Bergh argumenterer derudover for, at du kan skåne miljøet ved ikke at vaske dine jeans – hvilket også må siges at være en vigtigt faktor. 

Sådan holder du dine bukser friske uden vand og sæbe

Nu rynker du måske lidt på næsen og tænker: Men hvordan undgår jeg så at mine jeans blive ulækre over tid?

I mange år har denimelskere dræbt bakterier, ved at lægge deres jeans i fryseren. Dette skulle desuden også fjerne eventuelle uønskede aromaer, der opstår som resultat af bakterier på dine jeans.

Læs også:

Udskiftning af varmekilde - sådan vælger du rigtigt

Få styr på husets isolering, kuldebroer, lukkede døre og ventilation, inden du skifter varmekilde i boligen. Ellers kan den alternative...

Du skal simpelthen bare lægge dine jeans i en plastikpose og smide dem i fryseren natten over. Når du tager dem ud af fryseren kan du eventuelt hænge dine jeans udenfor til en omgang frisk luft i nogle timer ­– og voilá, et par friske jeans.

En fugtig klud kan gøre underværker

Ovenstående fremgangsmåde er god at praktisere en gang om ugen for at holde dine jeans friske. Men hvis dine jeans har fået en plet, hjælper minusgrader og frisk luft sandsynligvis ikke.

Inden du vasker dine denimjeans, så prøv først at tage en fugtig klud og gnubbe på pletten.

Hvis du ikke kan komme udenom at vaske

Har du spildt en hel tallerken Bolognese eller lignende ud over dine jeans, så er der nok ikke nogen vej udenom at vaske.

Vend vrangen ud på dine jeans og vask dem allerhelst i koldt vand med en lille smule sæbe.

Læs også:

Sådan kan du bruge salt til rengøring

Ligesom eddike og citron kan salt fungere som billig universalrengøringsmiddel i hjemmet. Se her 7 smarte måde at bruge salt til rengøring...

 

25. oktober 2017
Mere om Tøjvask

Forsker afliver myter om uldvask - sådan vasker du dit uld korrekt

Tøjvask Det kan være svært at blive klog på, hvordan du bør vaske dit uldtøj. En norsk forsker har nu testet myterne om uldvask, og resultaterne vil overraske dig!

Sådan passer du bedst på din garderobe

Tøjvask Dit klædeskab er fyldt med forskellige materialer, som skal behandles forskelligt. Få her 21 tips til, hvordan du passer bedst på din garder...

Vask af dyner - sådan undgår du at ødelægge din dyne

Tøjvask Aldrig mere kedelige og sammenfaldne dyner, hvis du følger disse 10 råd til vask af dyner. Se her, hvordan du bør vaske og tørretumble din...

10 geniale måder at forny dine sko på

Tøjvask Er dine sko gamle og beskidte at se på? Og er de umulige at gøre pæne? Vent med at smide dem ud. Vi har samlet en liste over 10 geniale måder at få dine sko til at blive som nye igen. 

Derfor skal du vaske dit nye tøj, inden du tager det på

Tøjvask Du tænker måske, at dit helt nye tøj er lige til at tage på, men lad endelig være med det. Du vil blive overrasket over at finde ud af,...

Kan jeg tørre mit tøj udenfor om vinteren?

Tøjvask Det kan måske virke lidt forkert at hænge sit våde tøj udenfor i frostvejret for at tørre, men hvorfor egentlig? Læs med og find ud af om...

Sådan får du dit tøj til at fremstå nyt i længere tid

Tøjvask Disse tips til, hvordan du får dit tøj til at fremstå nyt i længere tid, er utrolig nemme, og vi lover at du vil se en forskel.

8 tricks, der én gang for alle holder sengen bakteriefri

Tøjvask Denne artikel er ikke særlig appetitlig, men emnet er evigt aktuelt. Vores soveværelse, især sengetøjet, skal rengøres oftere, end vi tror.

Her får du en guide over alle symbolerne for tørretumbling

Tøjvask Undgå tørre-katastrofer, når du bruger tørretumbleren. Få her et overblik over alle symbolerne for tørretumbling.

Sådan læser du strygesymbolerne på tøjet

Tøjvask Lær at aflæse strygesymbolerne, så du får mest muligt ud af strygningen. 

Du vasker sandsynligvis dit tøj for ofte

Tøjvask Vi vasker vores tøj for meget, og det går ud over både tøj og miljø, siger husholdningsekspert.

6 råd til at undgå bakteriefyldte håndklæder

Tøjvask Vi bruger alle sammen håndklæder hver dag. Men på trods af det, er det langt fra os alle, der benytter os af de rette tricks, så vi kan...

Derfor skal du bruge sort peber i vasketøjet

Tøjvask Det lyder måske lidt sært at skulle krydre vasketøjet, men den er god nok - sort peber er vejen frem, hvis du har problemer med tøj, der mister farven i vask.

Her er metoden til at vaske sort og hvidt tøj, så farven holder

Tøjvask Oplever du også, at dit sorte tøj bliver trist i farven, og at de hvide bliver misfarvet? Misfarvninger og slitage er et udpræget problem....

Hvilken temperatur skal tøjet vaskes med?

Tøjvask 40 grader eller kogevask? Er 90 grader nogensinde nødvendigt? Er koldvask ikke bare en dille? Få svarene her.