Typiske vaskefejl du sikkert begår, når du vasker sengetøj

Øvrigt

Vi præsenterer her de 6 fejltagelser, som de fleste af os begår, når vi vasker sengetøj. Bliv informeret - eller mindet om - fejltagelserne her. 

Undgå at begå disse fejltagelser når du vasker sengetøj
Undgå at begå disse fejltagelser når du vasker sengetøj Foto: ww.goodhousekeeping.com

1. Du venter for længe med at vaske 

Alt for mange undlader at vaskesengetøjet så ofte, som det egentlig skal gøres. Tænk bare på hvor mange timer, du ligger i din seng, og herunder hvor meget sved, hudceller, makeup osv., der sætter sig!

Du bør minimum vaske dit sengetøj hver 2. uge!

2. Du kan ikke fjerne pletterne

Du undlader at forbehandle eventuelle pletter på dit sengetøj inden du vasker det. Dette betyder at du aldrig rigtig kommer de dumme pletter til livs. Dup lidt af dit vaskemiddel og vand på eventuelle pletter inden du kommer dem i vaskemaskinen. Meget vigtig lektie, hvis du er en, som bruger makeup.

Makeup er næsten umuligt at fjerne, når det først rigtig sætter sig.

3. Du overfylder vaskemaskinen

Mange af os hopper helst over hvor gærdet er lavest, når det kommer til vask af sengetøj. Du overfylder derfor din vaskemaskine, fordi du håber, at det vil spare dig for en ekstra vask. Undgå at overfylde din vaskemaskine! Tjek op på hvor mange kilo den egentligt er i stand til at klare, før du fylder den.

4. Du bruger et forkert vaskeprogram

Du behøver ikke nødvendigvis at vælge det skrappeste vaskeprogram, når du skal vaske dit sengetøj - med mindre det selvfølgelig er meget beskidt! Hvis du vælger et mildere vaskeprogram, kan du undgå at dit sengetøj bliver fuldstændig krøllet sammen, når du tager det ud af maskinen. Dog må vandtemperaturen gerne være meget høj, da dit brugte sengetøj indeholder rigtig mange bakterier, der ikke kan ses med det blotte øje.

Læs også:

Vinduespudsning uden striber – sådan gør du

De fleste, der ser en professionel vinduespudser arbejde, tænker: “Hvor ser det let ud”. Det bliver det også for dig, når du har læst...

5. Sengetøjet tørrer aaalt for længe tørretumbleren 

Sengetøj har lidt længere tørringstid end eksempelvis normalt tøjbeklædning. Derfor er der mange, der sætter tørringstiden på det maksimale - for en sikkerheds skyld. Dette behøver du slet ikke. Med mindre du selvfølgelig ønsker et helt krymbet sengetøj. Hvis du tørrer dit sengetøj på laveste varme og i kortere tid undgår du også, at det er helt krøllet sammen. Dette kræver lidt øvelse, og der vil muligvis opstå mange situationer, hvor dit sengetøj ikke er ordentligt tørt. Husk derfor: øvelse gør mester!

6. Du tørrer dit sengetøj sammen med dine håndklæder

Du er måske en af dem, der vælger at tørre sengetøjet sammen med dine håndklæder? Problemet heri er, at sengetøj tørrer hurtigere end håndklæder. Således tørres sengetøjet alt for længe. Dette medvirker stivhed, krympet og krøllet sengetøj.

28. oktober 2015
Mere om Øvrigt

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Øvrigt Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebomber af at blive rengjort?

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Øvrigt Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Øvrigt Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Øvrigt Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges?

Sådan rengør du markisen på 30 minutter

Øvrigt Markisen bør rengøres om foråret og efteråret, ellers risikerer du en jordslået og algegrøn markise på grund af pollen, vejstøv og regn. 

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Øvrigt Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på...

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Øvrigt Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Øvrigt Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj blankt, mens du kigger på!

Opvask har en overraskende effekt på dit mentale helbred

Øvrigt Hvis du tager opvasken i hånden, kan det forbedre dit mentale velvære.

9 geniale tricks med salt

Øvrigt Salt kan sagtens bruges til andet end madlavning. Få her 9 gode tricks med salt, der gør hverdagen lidt lettere.

Enkelt trick til at gøre dine sko vandtætte til vinteren

Øvrigt Med dette enkelte trick, kan du gøre dine sko vandtætte til vinterens sjap og sjask. 

Nem støvsugning uden ledning og pose

Øvrigt Athlet hedder den nye støvsuger fra Bosch. Den klarer sit job uden anmærkninger, er nem at bruge og fylder ikke meget i et skab.

Ryd op og rens ud

Øvrigt Et nyt år er begyndt, og Louise Grønhøj vil fortælle dig, hvordan du nemt og mest effektivt rengør dit hjem.