6 enkle tricks til at stryge dit tøj UDEN et strygejern

Øvrigt

Du er på rejse, og du har ikke noget strygejern. Eller dit strygejern er gået i stykker og du SKAL til et møde eller en fest i nystrøget tøj. Hvad gør du?

Foto: istockphoto

Stryge uden strygejern

Det er bare surt: du har dit pæneste tøj med på hotellet, du opholder dig på, men der er ingen mulighed for at stryge dit tøj.

Eller du skal til til et vigtigt møde, og du skal bare IKKE ligne en bums! Så er gode råd dyre.

Her er 6 tips til, hvordan du kan komme levende igennem din krøllede tøjkrise.

Vil du se en video med de fleste af strygetricksene i denne artikel, så finder du sådan en på den sidste side i galleriet. 

1. Fjern krøller på tøjet med en forstøver

Sprøjt vand i kontrollerede mængder på de krøllede partier af tøjet. Hæng dit tøj på en bøjle og lad det lufttørre.

Kan det være nemmere?

2. Stryg dit tøj med en hårtørrer

Gør dit tøj halvvådt. Hæng tøjet op på en bøjle og blæs på det med hårtørreren i en afstand af ca. 5 cm fra tøjet. 

Det er bedst og mest skånsomt for tøjet, hvis din hårtørrer kan sættes på kold eller halvvarm luft. Hvis det ikke er muligt, så skal du holde hårtørreren lidt længere væk fra tøjet, så du ikke skader det. 

3. Stryg tøjet med et glattejern

Har du et glattejern, men ikke noget strygejern, så er du reddet! Det er dog naturligvis bedst at ordne håret før tøjet, så din paryk ikke ender på tøj...

Hvis dit glattejern kan indstilles til flere forskellige temperaturer, så kan du også stryge mere sarte stoffer med dit glattejern.

4. Put isterninger i tørretumbleren

Denne skøre strygemetode har vi før skrevet om her på idényt.dk. Det lyder jo afsindigt, men det fungerer faktisk.

Bare put isterningerne direkte ind i tørretumbleren sammen med dit netop vaskede og våde tøj.

Se video om strygetricket her: Put isterninger i tørretumbleren og stryg dit tøj samtidig.

5. "Stryg" tøjet med bruseren

Denne metode er genial for dig, der er ude at rejse, mangler et strygejern på hotelværelset og absolut intet har til at hjælpe dig med opgaven.

Hæng først dit krøllede tøj op på en bøje i badeværelset, mens du tager et brusebad.

Den damp, som fylder rummet, vil hjælpe med at glatte rynkerne i tøjet ud. Hvis tøjet føles fugtigt bagefter, så skal du bare lade det hænge i et andet rum i nogle minutter bagefter. 

6. Brug et ministrygejern

Okay, her stryger du ikke dit tøj uden et strygejern.

Her har du faktisk ét, men det er så til gengæld ret lille. Skal du ud og rejse, er det derfor meget mere overkommeligt at tage et ministrygejernet med. Det fylder jo ikke mere end en trøje i kufferten. 

Collarperfect (billedet) er et af de ministrygejern, der findes på markedet. Læs mere om Collarperfect her. Eller se, hvordan du bruger strygejernet her: 

Eller se en denne video om, hvordan det ser ud i virkeligheden, når du bruger de fleste af de metoder til at stryge tøj uden et strygejern, som vi omtaler her:

Kilde: laundry.reviewed.com Foto: iStockophoto & laundry.reviewed

11 marts 2016
Mere om Øvrigt

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkelig. De færreste vælger dog at forsøde deres tilværelse med hushjælp og rengøring, selvom de har mulighed for det - og det gælder både danskere og hollandske millionærer.

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Sådan kan du bedst rengøre blomstervasen

Øvrigt Synes du, det er lidt svært at få rengjort de vaser, der har stået blomster i? Vi har et helt genialt trick, der løser problemet på ingen...

Rengør din madras med... vodka

Øvrigt Dette er et usædvanligt rengøringstip, som vil få de fleste til at stoppe op og tænke en ekstra gang – men tricket er reelt og vil gavne din madras.

Barberskum klarer de genstridige pletter

Øvrigt Vi har allerede lært at både natron, eddike og vodka fungerer fremragende som alternative husholdningsmidler. Nu melder barberskum sig på...

Sådan fjerner du lugten fra dine sko

Øvrigt Det er ikke rart med ildelugtende sko, men der findes heldigvis en masse tricks, der kan hjælpe dig med at fjerne lugten.

Derfor skal du altid slå brættet ned, før du skyller ud

Øvrigt Slå brættet ned, før du skyller ud - der er nemlig bakterier i luften. 

Hvordan fjernes etiketter fra glas nemmest?

Øvrigt Har du også svært ved at få etiketter og det klæberige lim af gamle syltetøjsglas? Se den nemmeste løsning i videoen her.

Tjekliste: Sådan gør du din cykel forårsklar

Øvrigt Rengøring er absolut en vigtig del ved vedligeholdelsen og forårsklargøringen af din cykel. Derfor bør du ikke tøve med at gribe både klud,...

7 trin: Fra i dag sjusker du aldrig mere med håndvask

Øvrigt Når du har læst dette, er det slut med at vaske hænder for hurtigt. Rigtig mange er dårlige til håndhygiejne, men her er guiden, så du undgår at bære rundt på bakterier.

Disse rengøringsmidler skal du ALDRIG blande

Øvrigt For at undgå hoste, øjensvie og ødelæggelse af overflader i hjemmet, så er der nogle rengøringsmidler, som du kun må bruge hver for sig.

Møbelrensning - sådan behandler du pletter på dine møbler

Øvrigt Støv, fedt og pletter på sofaen eller stolene kan skæmme møblernes udseende. Er du hurtig, når pletten opstår, kan du være heldig at fjerne...

Så forskelligt gør mænd og kvinder rent

Øvrigt Hvordan ser det egentlig ud med kvinders og mænds forhold til rengøring? Slår de gamle kønsrollemønster stadig igennem? Se resultaterne af en helt ny undersøgelse af mænds og kvinders forhold til rengøring. 

Sådan rengør du dine gamle og brugte pensler

Øvrigt Skal du rengøre brugte eller gamle pensler, skal og må du ikke bruge terpentin. Find i stedet de bedste og mest effektive råd her.

12 simple vaner, som folk med rene hjem har

Øvrigt Drømmer du også om at have et hjem, som altid er rent, og hvor du med god samvittighed kan byde uanmeldte gæster indenfor? Med disse 12...