Sådan gør du rent i et rygerhjem

Øvrigt

Måske har du selv røget, eller måske er du flyttet ind i et hjem, hvor der er blevet røget en del? Det kan være en lugt, som kan være svær at komme af med, men vi har heldigvis et par gode tricks til dig, som gerne vil af med den grimme lugt.

Foto: istockphoto

Du skal bruge:

  • Eddike
  • Natron
  • Rene klude og håndklæder
  • Spand
  • Si

Brug eddike på stof

Hvis man nogensinde har været på en tilrøget bar om aftenen, så ved man også, at man bliver mindet om det dagen efter, når man lugter til sit tøj. Det samme kan let komme til at ske for hjemmets møbler, hvis man er kommet til at ryge indendørs.

Selvom det ikke nødvendigvis er det mest praktiske at flytte alle møblerne ud af det hjem, så sørg i stedet for, at du får fjernet alle puder, tæpper, betræk og gardiner. Alt stof som kan tages af, skal du tage af og derefter smide det en tur i vaskemaskinen tilføjet cirka 500 ml eddike.

De resterende møbler, som fx sofaer, madrasser og tæpper, skal renses med natron. Hæld en generøs mængde ud over de bløde overflader. Det letteste er ved at bruge en kande og en si. På den måde får du fordelt natron lige ud over møblerne.

Lad bagepulveret sidde i omkring 30-60 minutter. Du kan eventuelt gnubbe natronen godt ind i møblerne med hænderne eller ved at gå ovenpå gulvtæppet med sokker på fødderne.

Rens væggene

Udover hjemmets bløde møbler er det også vigtigt, at man får gjort ordentligt rent på det hårde overflader, da der blandet andet sætter sig overraskende meget snavs på hjemmets vægge. For at få rygerester væk fra væggene, skal du blande en stor spand med ca. 75% eddike og 25% vand. Hvis du synes at lugten er lidt for stærk, kan du eventuelt tilføje en smule mere vand.

Dyb en klud eller et håndklæde i blandingen, og rens væggene. Når du har fået renset væggene grundigt, kan du begynde at støvsuge natron op fra de bløde overflader. Når du har gjort det, så anbefaler vi, at du holder en lille frokost- eller kaffepause. Ikke nødvendigvis for fornøjelsens skyld men for din næses skyld. Det vil desuden gøre det lettere for dig at vurdere, om lugten er gået væk, hvis du holder en pause med arbejdet. Hvis lugten ikke er helt væk, så gentag processen.

Husk at få luftet godt ud!

25. maj 2016
Mere om Øvrigt

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Øvrigt Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebomber af at blive rengjort?

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Øvrigt Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Øvrigt Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Øvrigt Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges?

Sådan rengør du markisen på 30 minutter

Øvrigt Markisen bør rengøres om foråret og efteråret, ellers risikerer du en jordslået og algegrøn markise på grund af pollen, vejstøv og regn. 

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Øvrigt Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på...

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Øvrigt Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Øvrigt Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj blankt, mens du kigger på!

Opvask har en overraskende effekt på dit mentale helbred

Øvrigt Hvis du tager opvasken i hånden, kan det forbedre dit mentale velvære.

9 geniale tricks med salt

Øvrigt Salt kan sagtens bruges til andet end madlavning. Få her 9 gode tricks med salt, der gør hverdagen lidt lettere.

Enkelt trick til at gøre dine sko vandtætte til vinteren

Øvrigt Med dette enkelte trick, kan du gøre dine sko vandtætte til vinterens sjap og sjask. 

Nem støvsugning uden ledning og pose

Øvrigt Athlet hedder den nye støvsuger fra Bosch. Den klarer sit job uden anmærkninger, er nem at bruge og fylder ikke meget i et skab.

Ryd op og rens ud

Øvrigt Et nyt år er begyndt, og Louise Grønhøj vil fortælle dig, hvordan du nemt og mest effektivt rengør dit hjem.