Natron som universalmiddel

Øvrigt

Natron har et hav af anvendelsesmuligheder. Det er oven i købet billigt, effektivt og godt for miljøet. Se hvad du kan bruge vidunderproduktet til her.

Natron er et genialt rengøringsmiddel
Natron er et genialt rengøringsmiddel Foto: www.raadtilalt.dk

Rengør dit badeværelse

Vi kender allesammen de genstridige pletter på badeværelset, som bare ikke vil gå af!

Drys lidt natronpulver på en fugtig svamp og skrub fliser, badekar, toilet og hvad du ellers synes trænger på dit badeværelse. Til sidst tørrer du af med en våd klud. 

Hvis du har virkelig genstridigt snavs, så lav en blanding der indeholder 1 del natron, 1 del groft salt og 1 del eddike. Lad blandingen sidde en halv time og tør af med den våde klud.

Rengør din ovn

Fastbrændt snavs i ovnen er noget af det sværeste at få af! Drys først natron over hele bunden af ovnen. Herfter sprøjter du vand på, således at det hele er fugtigt. Lad det sidde natten over. Dagen efter kan du tørre det hele af med en våd klud eller svamp. Du vil opdage at din ovn er fuldstændig som ny!

Fjern lugten fra dine sure sko

Vi har alle prøvet at have sure sko. Det er trist, da sidste udvej kan være at smide dem ud. Heldigvis kan natron løse problemet. Drys natron i dine sko, når du ikke skal bruge dem. Lad det være i et døgn.

Når du igen skal bruge skoene, ryster du ganske enkelt bare natronpulveret ud. Du vil nu opdage, at der ikke er en antydning af lugt tilbage! 

Læs også: Sådan laver du det perfekte højbed

Rengør din mikrobølgeovn

Drys natron på en fugtig svamp eller klud. Tør grundigt af med kluden i den beskidte mikrobølgeovn. Til sidst tørrer du efter med en våd og ren klud. Du vil nu opdage, at al lugt, fedt og skidt er forsvundet!

Rens badeforhænget med natron

Er badeforhænget beskidt og ramt af kalk, skal du rengøre det med natron. Natron vil opløse selv de mest genstridige pletter og gøre forhænget helt rent igen. Kom blot lidt natron i en spand med varmt vand og sæbe, og lad det trække i to timer. Herefter skal du komme forhænget i vaskemaskinen og vaske det som anvist. Efterfølgende vil forhænget være som nyt igen.

Fjern lugt efter madlavning med natron

Har du skåret løg, hvidløg eller fisk, vil lugten ofte sætte sig i dine håndflader. Vil du gerne have fjernet lugten, kan du med fordel bruge natron. Kom 3 teske natron i et glas vand og vask hænderne i blandingen.

Natron vil uden problemer fjerne lugten.

Natron kan erstatte bagepulver

Står du netop og mangler bagepulver, kan du faktisk bruge natron i stedet. Det kræver blot at du også har et syredannede middel stående, som for eksempel kakao, appelsin, kærnemælk eller saft fra lime. Syren vil sammen med natron frigive CO2, som vil gøre din dej let og luftig.

Læs også: Spar tid og penge med disse 20 køkkenhemmeligheder

Natron gør dit hår blødt

Har du tørt eller kruset hår, kan du med fordel bruge natron når du vasker hår. Bland natron med shampooen, og du vil opleve at få et blødere og renere hår.

Kom natron i fodbadet

Vil du forkæle dig selv med et fodbad, bør du komme natron i. Natronet vil uden videre gøre din hud blød og lækker igen. Du kan nøjes med 2 teskefulde.

Lav den perfekte tomatsovs med natron

Ja, du hørte rigtigt! Natron kan med lethed erstatte sukker i din sovs.

Når du tilsætter natron vil det neutralisere syren i tomaterne og give en rundere smag. Kom lidt i af gang og rør godt i sovsen inden servering.

Hemmeligheden til en luftig æggekage

Ønsker du en luftig æggekage, skal du blot tilsætte lidt natron. Natron vil frigive luft og gøre konsistensen lettere og mere luftig. En knivspids pr. 3 æg du bruger, bør være nok.

Læs også: Sådan rengør du silikoneforme – og sådan gør du ikke!

Fjern fastbrændte madrester fra dine stegepander

Hvis du har brændt noget på i en pande eller gryde i rustfrit stål, så kan du med fordel prøve at putte en smule opvaskemiddel i panden, drysse ca. 1 spsk natron i og fylde ca. en fjerdedel med vand. Stil herefter panden på komfuret, skru godt op for blusset, og så lad den simre i lidt tid, hvorefter du hælder det hele fra og begynder at skure godt i panden med en svamp.

Metoden kan også bruges til ovnfaste fade, der kan simre lidt i ovnen med blandingen, f.eks. imens du bruger ovnen til noget andet, så du udnytter strømmen bedst muligt.

Hvis der er fastbrændte rester uden på eller under panden, kan du lave en blanding af 3 dele natron og 1 del vand, som du fordeler ud over plamagerne. Vent i 10 minutter, og skrub så godt igennem med en svamp.

Resultatet kommer selvfølgelig an på, hvor fastbrændte resterne er, samt hvor stort et område der er tale om, men det er en effektiv metode til at fjerne enkelte fastbrændte madrester, og det virker både på rustfrit stål og støbejern.

23 oktober 2015
0

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

0

Sådan kan du bedst rengøre blomstervasen

Synes du, det er lidt svært at få rengjort de vaser, der har stået blomster i? Vi har et helt genialt trick, der løser problemet på ingen...

0

Rengør din madras med... vodka

Dette er et usædvanligt rengøringstip, som vil få de fleste til at stoppe op og tænke en ekstra gang – men tricket er reelt og vil gavne...

0

Barberskum klarer de genstridige pletter

Vi har allerede lært at både natron, eddike og vodka fungerer fremragende som alternative husholdningsmidler. Nu melder barberskum sig på...

0

Sådan fjerner du lugten fra dine sko

Det er ikke rart med ildelugtende sko, men der findes heldigvis en masse tricks, der kan hjælpe dig med at fjerne lugten.

0

Derfor skal du altid slå brættet ned, før du skyller ud

Slå brættet ned, før du skyller ud - der er nemlig bakterier i luften.

0

6 vaskefejl der ødelægger dit gulv

Undgå disse 6 fejl, når du vasker dit gulv, og du vil være sikker på, at det holder i mange år fremover!

0

Hvordan fjernes etiketter fra glas nemmest?

Har du også svært ved at få etiketter og det klæberige lim af gamle syltetøjsglas? Se den nemmeste løsning i videoen her.

0

Tjekliste: Sådan gør du din cykel forårsklar

Rengøring er absolut en vigtig del ved vedligeholdelsen og forårsklargøringen af din cykel. Derfor bør du ikke tøve med at gribe både klud,...

0

7 trin: Fra i dag sjusker du aldrig mere med håndvask

Når du har læst dette, er det slut med at vaske hænder for hurtigt. Rigtig mange er dårlige til håndhygiejne, men her er guiden, så du...

0

Disse rengøringsmidler skal du ALDRIG blande

For at undgå hoste, øjensvie og ødelæggelse af overflader i hjemmet, så er der nogle rengøringsmidler, som du kun må bruge hver for sig.

0

6 enkle tricks til at stryge dit tøj UDEN et strygejern

Du er på rejse, og du har ikke noget strygejern. Eller dit strygejern er gået i stykker og du SKAL til et møde eller en fest i nystrøget...

0

9 overraskende brug af kendte rengøringsredskaber

Rengøringsredskaber kan bruges til meget mere end det, de er købt til. Se nogle af de herlige bonusopgaver, du blandt andet kan bruge fnugru...

0

Møbelrensning - sådan behandler du pletter på dine møbler

Støv, fedt og pletter på sofaen eller stolene kan skæmme møblernes udseende. Er du hurtig, når pletten opstår, kan du være heldig at fjerne...

0

Få rene tæpper med disse 7 tricks

Tæpper passer ikke rigtig ind i vaskemaskine. Så hvad gør man, når uheldet er ude og pletten breder sig på tæppet?