Få rene tæpper med disse 7 tricks

Øvrigt

Tæpper passer ikke rigtig ind i vaskemaskine. Så hvad gør man, når uheldet er ude og pletten breder sig på tæppet?

Bare rolig - dit tæppe kan blive rent og blødt igen.
Bare rolig - dit tæppe kan blive rent og blødt igen. Foto: iStockphoto

Fjern trykmærker på gulvtæppet med isterninger

Det er lidt irriterende, at der skal stå møbler oven på de pæne tæpper. For de har det med at efterlade mærker. Så er det godt, at der er isterninger til.

Fjern møblerne og læg isterninger dér, hvor der er trykmærker fra møblerne. Når isterningerne er smeltet skal du duppe stedet med et tørt håndklæde, dog uden at trykke for hårdt.

Derefter skal du lægge et fugtigt håndklæde over de nedtrykkede steder og stryge henover disse steder på strygejernets bomuldsprogram.

Du skal ophøre med at stryge, lige før fiberne bliver helt tørre. Lad tæppet lufttørre. Derefter kan du purre de berørte steder på tæppet op med dine hænder.

Få dine tæpperne til at dufte af din yndlingsduft

Vil du gerne manipulere med duften fra dine tæpper, så skal du blande 10-20 dråber af din yndlings-duftolie med en dåse med bagepulver. Ryst det godt og opbevar det derefter i en glasbeholder. Når det er tørt, kan du drysse det ud over dit tæppe. Lad det sidde i 5-10 minutter og støvsug det bagefter. Mmmhhh - hvilken duft der spreder sig i bageriet...

Læs også:

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi...

Stryg pletter væk med strygejernet

Sæt ikke strygejernet væk, når du har strøget dine kjoler eller dine skjorter. Hvis der er en plet på tæppet, så kan strygejernet godt vise sig at være handy. Støvsug først tæppet.

Fugt derefter et håndklæde med en blanding af én del hvid eddike og tre dele vand (vand fra hanen fungerer fint). Læg håndklædet over pletten og stryg det med strygejernet. I mange tilfælde vil pletten på gulvet forsvinde op i håndklædet.  

Fjerne kaffe- og thepletter

Har du tabt kaffe eller the på dit tæppe, så bør du betragte dig selv som et meget lykkeligt  menneske. Det kunne være meget være. Det værste kan suges op med et viskestykke. Derefter skal du rense pletten med et universalrengøringsmiddel. Er pletten allerede tørret ind, når du opdager den, kan du smøre glycerin på og lade det tørre i 10 timer, inden du fjerner pletten med vand og universalmidlet. 

Løft dit gulvtæppe med en ske

Ligner dit tæppe noget som Napoleons hær har vandret henover? Så kan du bruge en forstøver med en blanding af lige dele eddike og vand. Lad væden virke et stykke tid og tør derefter den værste fugt op. Slutteligt kan du løbe en ske på langs nede i tæppet, så du rejser luven op.  

Læs også:

Hvilke planter er hårdføre nok til at klare vinteren?

Kan din tuja i krukken ved hoveddøren klare en rask snestorm? Her er en række gode råd om planters behov, når de skal overvintre i haven.

Gør langluvede tæpper og rya-tæpper rene

Langluvede tæpper er back-in-style, men de kan nemt lide skade, hvis du voldstøvsuger dem. Sørg for at skifte mundstykket på støvsugeren ud med børstehovedet. Suget i mange støvsugere er simpelten for kraftigt til normal støvsugning af denne type af tæpper.

Fjern rødvinspletter fra tæppet

Rødvin er bad news for dit tæppe. Som det første skal du tørre så meget, du kan, op med et viskestykke. Derefter skal du hælde vand på, så den værste farve forsvinder. Salt eller bagepulver er næste etape. Det vil suge store dele af rødvinen op. Bagefter støvsuges saltet (eller bagepulveret) væk. 

9. december 2015
Mere om Øvrigt

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Øvrigt Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebomber af at blive rengjort?

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Øvrigt Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Øvrigt Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Øvrigt Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges?

Sådan rengør du markisen på 30 minutter

Øvrigt Markisen bør rengøres om foråret og efteråret, ellers risikerer du en jordslået og algegrøn markise på grund af pollen, vejstøv og regn. 

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Øvrigt Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på...

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Øvrigt Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Øvrigt Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj blankt, mens du kigger på!

Opvask har en overraskende effekt på dit mentale helbred

Øvrigt Hvis du tager opvasken i hånden, kan det forbedre dit mentale velvære.

9 geniale tricks med salt

Øvrigt Salt kan sagtens bruges til andet end madlavning. Få her 9 gode tricks med salt, der gør hverdagen lidt lettere.

Enkelt trick til at gøre dine sko vandtætte til vinteren

Øvrigt Med dette enkelte trick, kan du gøre dine sko vandtætte til vinterens sjap og sjask. 

Nem støvsugning uden ledning og pose

Øvrigt Athlet hedder den nye støvsuger fra Bosch. Den klarer sit job uden anmærkninger, er nem at bruge og fylder ikke meget i et skab.

Ryd op og rens ud

Øvrigt Et nyt år er begyndt, og Louise Grønhøj vil fortælle dig, hvordan du nemt og mest effektivt rengør dit hjem.