Derfor skal du gøre rent i dit tastatur

Øvrigt

Computertastaturet er en bakteriebombe – især hvis det er noget, du bruger hver dag. Men hvor ofte bør du egentlig gøre sit tastatur rent, og hvordan kan du gøre det på den bedst mulige måde?

Foto: iStockphoto

Tandbørste, vatrondeller og vatpinde

Kigger du ned på dit eget computertastatur lige nu, så vil du utvivlsomt også kunne konstatere, at det helt bestemt kunne og har været renere, end det er på nuværende tidspunkt.

Computertastaturet skal gøres rent. Men hvordan griber man bedst fat om den opgave? Først og fremmest skal du have fat i en ny tandbørste. I samme omgang kan du også købe nogle vatrondeller og nogle vatpinde.

Hvordan skal tastaturet på computeren gøres rent?

Når tastaturet skal gøres rent, skal du sørge for at slå det fra, eller trække computerstikket ud først. Herefter vender du tastaturet nedad og ryster det godt. Resultatet vil sandsynligvis være, at der ryger en del støv, snavs og krummer ud af tastaturet – især hvis det er et tastatur, du har haft og brugt i mange år. Ryst tastaturet i omkring 30 sekunder, og vær opmærksom på ikke at gøre det for voldsomt.

Herefter skal du bruge en vatrondel, som du dypper i en smule sprit. Brug vatrondellen til at tørre tastaturet godt af. Sørg for at komme godt rundt om hver enkelt tast på tastaturet. Herefter kan du bruge vatpinden til at komme godt rundt mellem tasterne. Alt efter hvilket mærke og hvordan dit tastatur er designet, vil du opleve, at det kan være svært at komme ned i mellem knapperne. 

Afslutningsvis tørrer du tastaturet af med en klud. Hvis der stadigvæk sidder rester af snavs og skidt på knapperne eller mellem knapperne, kan du skrubbe en ekstra omgang med tandbørsten. 

Husk, at du under ingen omstændigheder må sætte tastaturet til computeren igen, før du er helt sikker på, at det er helt tørt.

Der findes flere gode produkter til rengøring

Det er også muligt at investere i en række forskellige produkter, der er specielt designet til at rengøre computerens tastatur. Oftest vil det være en væske, du finder i en flaske med sprøjtehoved. Du sprøjter tastaturet med flaskens indhold, som er en bakteriedræbende væske. Oftest vil der med købet af flasken medfølge en børste med skumtænder. Den bruger du til at børste tastaturet godt igennem. 

Hvad end du vælger den ene eller den anden løsning, så er det altid godt at få renset computertastaturet regelmæssigt. Bruger du dit tastatur dagligt, så anbefaler vi, at du rengører tastaturet cirka en gang om måneden.

Læs også:

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Kilde: Nettips.dk

8. juni 2017
Mere om Øvrigt

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Øvrigt Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebomber af at blive rengjort?

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Øvrigt Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Øvrigt Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Øvrigt Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges?

Sådan rengør du markisen på 30 minutter

Øvrigt Markisen bør rengøres om foråret og efteråret, ellers risikerer du en jordslået og algegrøn markise på grund af pollen, vejstøv og regn. 

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Øvrigt Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs...

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Øvrigt Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på...

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Øvrigt Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at væmmes.

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Øvrigt Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...

Opvask har en overraskende effekt på dit mentale helbred

Øvrigt Hvis du tager opvasken i hånden, kan det forbedre dit mentale velvære.

9 geniale tricks med salt

Øvrigt Salt kan sagtens bruges til andet end madlavning. Få her 9 gode tricks med salt, der gør hverdagen lidt lettere. 

Nem støvsugning uden ledning og pose

Øvrigt Athlet hedder den nye støvsuger fra Bosch. Den klarer sit job uden anmærkninger, er nem at bruge og fylder ikke meget i et skab.

Ryd op og rens ud

Øvrigt Et nyt år er begyndt, og Louise Grønhøj vil fortælle dig, hvordan du nemt og mest effektivt rengør dit hjem.