Derfor er fnugrullen genial

Øvrigt

Du bruger højest sandsynligt din fnugrulle med det ene formål, at fjerne uønskede hundehår, fnullermænd og andet skidt på dit tøj. I virkeligheden kan du anvende rullen til en masse andet. Bliv klogere på fnugruller her.

Se her hvor meget din fnugrulle egentlig kan bruges til.
Se her hvor meget din fnugrulle egentlig kan bruges til. Foto: iStock

Derfor elsker vi fnugrullen

Fnugrullen er genial, når vi opdager, at vores frakke er overfyldt med kattehår. Det tager ikke lang tid, at fjerne dem - sammenlignet med, hvis vi skulle bruge vores støvsuger. Vi elsker derfor vores fnugrulle, og har vi kæledyr, er den intet mindre end uundværlig i dagligdagen. Dog kan du bruge den til meget mere, end du tror. Vi afslører 8 geniale tricks til, hvordan du kan drage størst nytte af din fnugrulle.

1. Fjern støvet på dine lampeskærme

Lampeskærme af tekstil, kan ofte samle rigtig meget støv til stor frustration for os allesammen. Det er ikke alle skærme, der tåler vand, og dermed udelukkes opvaskemaskinen eller den fugtige klud. Mikrofiberkluden efterlader desuden fibre, som næppe vækker begejstring hos nogle. Støvsugeren tage desuden alt for hårdt fat, så du kan ende med at lave buler i skærmen.

Heldigvis er fnugrullen ganske enkelt genial, når du vil fjerne skidt og støv på dine tekstil-lampeskærme.

2. Brug den til rengøring i bilen

Det kan være et hårdt arbejde at rengøre en bil - særligt hvis du vil fjerne alle hundehår med en støvsuger. Brug derfor fnugrullen til at tage det værste, inden du påbegynder støvsugningen af bilen. På den måde får du et meget renere resultat.

3. Fjern de små glasskår

Det kan være meget vanskeligt at få øje på de helt små glasskår. Det er ikke altid, at du får alle skårene med, når der fejes og støvsuges. Her er en fnugrulle også ideel. Næste gang et glas smadrer, bør du rulle fnugrullen henover gulvet efter du har støvsuget. Så er du helt sikker på, at du får det hele med.

Læs også:

10 geniale måder at forny dine sko på

Er dine sko gamle og beskidte at se på? Og er de umulige at gøre pæne? Vent med at smide dem ud. Vi har samlet en liste over 10 geniale...

4. Rengøring af persienner

Det er meget besværligt at fjerne støvet fra persienner med en støvsuger, da dens sugekraft kan bøje og ødelægge den enkelte persienne. Er dine persienner af træ, er det heller ikke altid en god ide at lade en fugtig klud klare arbejdet. Også her er en fnugrulle perfekt. Rul den forsigtigt henover hver persienne, og alt støvet vil være fortid.

5. Rengøring af tasker

Hvor ofte rengør du egentlig din håndtaske? Hvad med din træningstaske? Anvend fnugrullen på indersiden af din taske - du vil blive overrasket over, hvor meget den tager med sig af skidt, makeup og andet snavs. 

6. Perfekt til beskidte møbler

Du kan nok ikke klare dig i det lange løb med en fnugrulle alene, når du vil rengøre dine møbler. Men hvis gæsterne er lige på trapperne, og alle møblerne er fyldt med støv og hår, så er fnugrullen oplagt at tage i brug. Den fjerner hurtigt og nemt alt overflødigt skidt og hår, og kun det dybliggende snavs vil være tilbage.

7. Fjern døde insekter

Mange af os er ikke særligt glade for edderkopper og insekter. Derfor kan det være grænseoverskridende for mange, at skulle slå dem ihjel med et blad eller en fluesmækker - tænk hvis insektet ikke dør af det, og derfor kravler lynhurtigt ud af syne? Eller endnu værre, at insektet kravler over på dig? 

Her er en fnugrulle genial. Den sørger nemlig for, at insektet bliver på rullen. Så er du den bekymring mindre.

Læs også:

Gå en flåtfri sommer i møde med dette vidundermiddel

Allerede i foråret begynder det at krible i de lange græsstrå. De danske flåter venter sultent på deres næste bytte. Undgå at blive deres...

8. Fjern julens glitter og gran

Vi nærmer os juletiden, og nytåret venter også lige om hjørnet. Det betyder som regel, at en masse glitter og gran vil inficere hele din bolig. Det kan være meget svært at få det hele suget op ved en støvsugning. Derfor anbefaler vi også her, at du anvender fnugrullen. Den tager bedre fat i alle de små glitterkorn, som ellers har sat sig godt fast i møblerne.

20. november 2015
Mere om Øvrigt

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Øvrigt Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebomber af at blive rengjort?

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Øvrigt Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Øvrigt Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Øvrigt Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges?

Sådan rengør du markisen på 30 minutter

Øvrigt Markisen bør rengøres om foråret og efteråret, ellers risikerer du en jordslået og algegrøn markise på grund af pollen, vejstøv og regn. 

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Øvrigt Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på...

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Øvrigt Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Øvrigt Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj blankt, mens du kigger på!

Opvask har en overraskende effekt på dit mentale helbred

Øvrigt Hvis du tager opvasken i hånden, kan det forbedre dit mentale velvære.

9 geniale tricks med salt

Øvrigt Salt kan sagtens bruges til andet end madlavning. Få her 9 gode tricks med salt, der gør hverdagen lidt lettere.

Enkelt trick til at gøre dine sko vandtætte til vinteren

Øvrigt Med dette enkelte trick, kan du gøre dine sko vandtætte til vinterens sjap og sjask. 

Nem støvsugning uden ledning og pose

Øvrigt Athlet hedder den nye støvsuger fra Bosch. Den klarer sit job uden anmærkninger, er nem at bruge og fylder ikke meget i et skab.

Ryd op og rens ud

Øvrigt Et nyt år er begyndt, og Louise Grønhøj vil fortælle dig, hvordan du nemt og mest effektivt rengør dit hjem.