Derfor er fnugrullen genial

Øvrigt

Du bruger højest sandsynligt din fnugrulle med det ene formål, at fjerne uønskede hundehår, fnullermænd og andet skidt på dit tøj. I virkeligheden kan du anvende rullen til en masse andet. Bliv klogere på fnugruller her.

Se her hvor meget din fnugrulle egentlig kan bruges til.
Se her hvor meget din fnugrulle egentlig kan bruges til. Foto: iStock

Derfor elsker vi fnugrullen

Fnugrullen er genial, når vi opdager, at vores frakke er overfyldt med kattehår. Det tager ikke lang tid, at fjerne dem - sammenlignet med, hvis vi skulle bruge vores støvsuger. Vi elsker derfor vores fnugrulle, og har vi kæledyr, er den intet mindre end uundværlig i dagligdagen. Dog kan du bruge den til meget mere, end du tror. Vi afslører 8 geniale tricks til, hvordan du kan drage størst nytte af din fnugrulle.

1. Fjern støvet på dine lampeskærme

Lampeskærme af tekstil, kan ofte samle rigtig meget støv til stor frustration for os allesammen. Det er ikke alle skærme, der tåler vand, og dermed udelukkes opvaskemaskinen eller den fugtige klud. Mikrofiberkluden efterlader desuden fibre, som næppe vækker begejstring hos nogle. Støvsugeren tage desuden alt for hårdt fat, så du kan ende med at lave buler i skærmen.

Heldigvis er fnugrullen ganske enkelt genial, når du vil fjerne skidt og støv på dine tekstil-lampeskærme.

2. Brug den til rengøring i bilen

Det kan være et hårdt arbejde at rengøre en bil - særligt hvis du vil fjerne alle hundehår med en støvsuger. Brug derfor fnugrullen til at tage det værste, inden du påbegynder støvsugningen af bilen. På den måde får du et meget renere resultat.

3. Fjern de små glasskår

Det kan være meget vanskeligt at få øje på de helt små glasskår. Det er ikke altid, at du får alle skårene med, når der fejes og støvsuges. Her er en fnugrulle også ideel. Næste gang et glas smadrer, bør du rulle fnugrullen henover gulvet efter du har støvsuget. Så er du helt sikker på, at du får det hele med.

Læs også:

Din tekop skal ikke vaskes helt ren

Der er ingen grund til at gnide løs på de mørke aflejringer i brugte tekopper. De er sunde – læs her hvorfor.

4. Rengøring af persienner

Det er meget besværligt at fjerne støvet fra persienner med en støvsuger, da dens sugekraft kan bøje og ødelægge den enkelte persienne. Er dine persienner af træ, er det heller ikke altid en god ide at lade en fugtig klud klare arbejdet. Også her er en fnugrulle perfekt. Rul den forsigtigt henover hver persienne, og alt støvet vil være fortid.

5. Rengøring af tasker

Hvor ofte rengør du egentlig din håndtaske? Hvad med din træningstaske? Anvend fnugrullen på indersiden af din taske - du vil blive overrasket over, hvor meget den tager med sig af skidt, makeup og andet snavs. 

6. Perfekt til beskidte møbler

Du kan nok ikke klare dig i det lange løb med en fnugrulle alene, når du vil rengøre dine møbler. Men hvis gæsterne er lige på trapperne, og alle møblerne er fyldt med støv og hår, så er fnugrullen oplagt at tage i brug. Den fjerner hurtigt og nemt alt overflødigt skidt og hår, og kun det dybliggende snavs vil være tilbage.

7. Fjern døde insekter

Mange af os er ikke særligt glade for edderkopper og insekter. Derfor kan det være grænseoverskridende for mange, at skulle slå dem ihjel med et blad eller en fluesmækker - tænk hvis insektet ikke dør af det, og derfor kravler lynhurtigt ud af syne? Eller endnu værre, at insektet kravler over på dig? 

Her er en fnugrulle genial. Den sørger nemlig for, at insektet bliver på rullen. Så er du den bekymring mindre.

Læs også:

Beskyt dig mod flåter og borrelia

8 facts om flåter, tæger og borrelia. Læs fagdyrelægen, Christina Brocks, ekspertråd om, hvordan du bedst færdes i fred for flåter i...

8. Fjern julens glitter og gran

Vi nærmer os juletiden, og nytåret venter også lige om hjørnet. Det betyder som regel, at en masse glitter og gran vil inficere hele din bolig. Det kan være meget svært at få det hele suget op ved en støvsugning. Derfor anbefaler vi også her, at du anvender fnugrullen. Den tager bedre fat i alle de små glitterkorn, som ellers har sat sig godt fast i møblerne.

20 november 2015
Mere om Øvrigt

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkelig. De færreste vælger dog at forsøde deres tilværelse med hushjælp og rengøring, selvom de har mulighed for det - og det gælder både danskere og hollandske millionærer.

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Sådan kan du bedst rengøre blomstervasen

Øvrigt Synes du, det er lidt svært at få rengjort de vaser, der har stået blomster i? Vi har et helt genialt trick, der løser problemet på ingen...

Rengør din madras med... vodka

Øvrigt Dette er et usædvanligt rengøringstip, som vil få de fleste til at stoppe op og tænke en ekstra gang – men tricket er reelt og vil gavne din madras.

Barberskum klarer de genstridige pletter

Øvrigt Vi har allerede lært at både natron, eddike og vodka fungerer fremragende som alternative husholdningsmidler. Nu melder barberskum sig på...

Sådan fjerner du lugten fra dine sko

Øvrigt Det er ikke rart med ildelugtende sko, men der findes heldigvis en masse tricks, der kan hjælpe dig med at fjerne lugten.

Derfor skal du altid slå brættet ned, før du skyller ud

Øvrigt Slå brættet ned, før du skyller ud - der er nemlig bakterier i luften. 

Hvordan fjernes etiketter fra glas nemmest?

Øvrigt Har du også svært ved at få etiketter og det klæberige lim af gamle syltetøjsglas? Se den nemmeste løsning i videoen her.

Tjekliste: Sådan gør du din cykel forårsklar

Øvrigt Rengøring er absolut en vigtig del ved vedligeholdelsen og forårsklargøringen af din cykel. Derfor bør du ikke tøve med at gribe både klud,...

7 trin: Fra i dag sjusker du aldrig mere med håndvask

Øvrigt Når du har læst dette, er det slut med at vaske hænder for hurtigt. Rigtig mange er dårlige til håndhygiejne, men her er guiden, så du undgår at bære rundt på bakterier.

Disse rengøringsmidler skal du ALDRIG blande

Øvrigt For at undgå hoste, øjensvie og ødelæggelse af overflader i hjemmet, så er der nogle rengøringsmidler, som du kun må bruge hver for sig.

Møbelrensning - sådan behandler du pletter på dine møbler

Øvrigt Støv, fedt og pletter på sofaen eller stolene kan skæmme møblernes udseende. Er du hurtig, når pletten opstår, kan du være heldig at fjerne...

Så forskelligt gør mænd og kvinder rent

Øvrigt Hvordan ser det egentlig ud med kvinders og mænds forhold til rengøring? Slår de gamle kønsrollemønster stadig igennem? Se resultaterne af en helt ny undersøgelse af mænds og kvinders forhold til rengøring. 

Sådan rengør du dine gamle og brugte pensler

Øvrigt Skal du rengøre brugte eller gamle pensler, skal og må du ikke bruge terpentin. Find i stedet de bedste og mest effektive råd her.

12 simple vaner, som folk med rene hjem har

Øvrigt Drømmer du også om at have et hjem, som altid er rent, og hvor du med god samvittighed kan byde uanmeldte gæster indenfor? Med disse 12...