9 overraskende brug af kendte rengøringsredskaber

Øvrigt

Rengøringsredskaber kan bruges til meget mere end det, de er købt til. Se nogle af de herlige bonusopgaver, du blandt andet kan bruge fnugrulller, plastikhandsker og opvaskemaskiner til.

Foto: Colourbox & musicmoon

1. Opvaskemaskinen er en alt-mulig-maskine

Plastiklegetøj, sæbeskåle, plastikhårbørster og meget andet kan blive så rent som nyt i opvaskemaskinen. Gå på opdagelse i huset efter ting, du meget sjældent gør rent (øh, aldrig…). Kør en opvask - uden almindelig opvask i. Kan det være meget lettere?  

2. Fjern dårlig lugt på tøj og madrasser med bagepulver

Strø en smule bagepulver ud over dine tæpper, polstrede møbler – ja, selv din madras. Efter et kvarters tid har bagepulveret fjernet store dele af den dårlige lugt. Sug bagepulveret op med støvsugeren og nyd den friske nye luft.

3. Fjern hår med fugtige plastikhandsker

Brug opvaskehandskerne til at fjerne de hår, som din kat eller hund fælder. Handskerne skal bare være en lille smule fugtige. Så får du lettere fat på hårene på puderne, lænestolen og lignende steder. 

4. Brug fnugrullen alle mulige andre steder end på dit tøj

Fnugrullen! Denne bekvemme og alsidige rekvisit til klædeskabet kan faktisk bruges mange andre steder. Fjern skidt, krummer og støv fra steder, du normalt overser under rengøringen. Kør den over lampeskærme, ned i din håndtaske, henover gardiner mm.

Læs også:

6 ultimative tips til opvaskemaskinen

Opvaskemaskinen kræver kærlig omsorg. Flyverust, glaspest og dårlig lugt kan pludselig snige sig ind, hvis du ikke vedligeholder din...

5. Fjern støv fra fodpanelerne med sokkerne

Gider du ikke at rode rundt nede på gulvet, når du skal støve dine fodpaneler af? Eller endnu værre: Bukke dig ned ustandseligt? Så put en gammel sok på, sprøjt den med noget rengøringsmiddel og vask fodpanelerne af med dine sokker. 

6. Gør din håndtaske ren

Det er påfaldende så sjældent, vi gør nogle af de ting rent, som vi ellers bruger allermest.  Det gælder for eksempel håndtasken. Tøm den og brug en desinficeret klud til at gøre den ren med. Og hvad med din pung – har den nogensinde fået turen?  

7. Pudevår på ventilatoren

Når det bliver varmt, og ventilatorene kommer ned fra loftet, kan det gå helt galt. Put et pudevår ud over ventilatoren, luk til og sæt så ventilatoreren i gangn på en af de mere fredsommelige indstillinger. På den måde samler du støvet op i pudevåret. Det kan derpå rystes udenfor og slutteligt vaskes. 

8. Alt det man kan bruge en brilleklud til

Der gemmer sig flere bakterier på din smartphone end på dit toiletsæde – og hvor ofte gør du egentlig din smartphone ren? Før en brillerenserklud hen over din smartphone, din fjernbetjening og alle mulige andre gadgets - så blev der lige tyndet kraftigt ud i bakterierederne!

Læs også:

9 ting, der gør rengøringen mere vanskelig end den behøver at være

Sprayer du rengøringsmidlet direkte på overfladerne og vasker vinduer i solskin? Så bør du straks stoppe. Spar dig selv for ekstra arbejde...

9 Så smid dog de gamle kataloger ud!

Der er nogle ting, du bare skal skaffe dig af med uden at tænke nærmere over det. Send den bunke af kataloger, der ligger og flyder på natbordet eller sofabordet, til genbrug med det samme!  

Kilde: Good Housekeeping

12. oktober 2015
Mere om Øvrigt

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Øvrigt Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebomber af at blive rengjort?

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Øvrigt Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Øvrigt Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Øvrigt Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges?

Sådan rengør du markisen på 30 minutter

Øvrigt Markisen bør rengøres om foråret og efteråret, ellers risikerer du en jordslået og algegrøn markise på grund af pollen, vejstøv og regn. 

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Øvrigt Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Øvrigt Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs...

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Øvrigt Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på ingen tid. Vi har derfor samlet følgende 4 råd til, hvordan du opnår det bedste resultat med vinduespudsningen i frostvejret.

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Øvrigt Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Øvrigt Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...

Opvask har en overraskende effekt på dit mentale helbred

Øvrigt Hvis du tager opvasken i hånden, kan det forbedre dit mentale velvære.

Nem støvsugning uden ledning og pose

Øvrigt Athlet hedder den nye støvsuger fra Bosch. Den klarer sit job uden anmærkninger, er nem at bruge og fylder ikke meget i et skab.

Ryd op og rens ud

Øvrigt Et nyt år er begyndt, og Louise Grønhøj vil fortælle dig, hvordan du nemt og mest effektivt rengør dit hjem.