9 geniale tricks med salt

Øvrigt

Salt kan sagtens bruges til andet end madlavning. Få her 9 gode tricks med salt, der gør hverdagen lidt lettere. 

Foto: iStock

Smarte tricks med salt

Normalt bruger vi hovedsageligt salt til madlavning, men faktisk kan salt bruges til rigtigt mange andre ting. Pletfjerning, rensning af afløb og myreafskrækkelse - salt kan det hele og mere til. Læs med, og få 9 gode tips til at bruge salt derhjemme.

1. Bland din egen afløbsrens

Bland 0,5 dl salt med 0,5 dl bagepulver, og hæld det ned i afløbet. Hæld derefter 1 dl eddike i afløbet, og lad det virke i 15 minutter. Tænd for den varme hane, og lad vandet skylle det hele ned. 

2. Forlæng blomsternes liv

Når du sætter blomsterne i en vase, så husk at putte en anelse salt i også; det får blomsterne til at holde længere.  

3. Rens pander og gryder

Med årene kan gryder og pander godt opbygge et lag, der er svært at fjerne helt, men det kan du også klare med salt. Drys et godt lag salt på panden, og tilføj vand. Lad det virke i 10 minutter, og tør det - og pletterne - af med en klud eller svamp. 

Læs også:

Sådan får du dit krympede tøj tilbage til rette størrelse

Vi har nok allesammen prøvet det... favorit trøjen er krympet efter en tur i vaskemaskinen. Men med dette trick kan du faktisk få trøjen...

4. Brug salt til beskidte svampe

Hvis dine skuresvampe er blevet beskidte, kan du give dem et saltbad. Bland 0,5 dl salt med 2 dl vand i en beholder, læg svampene derned, og lad dem stå natten over. Dagen efter er svampene pæne igen. 

5. Stop oliebrand

Hvis der går ild i den varme fritureolie på panden, må du aldrig smide vand på, da det resulterer i skoldende vanddamp samt brændende oliedampe. Smid i stedet en god mængde salt på, da det lukker af for ilten og hurtigt får slukket branden.  

6. Rens et klistret strygejern

Hvis der er smeltede rester på strygejernets plade, vil mange måske vælge at udskifte strygejernet. Du kan dog godt nå at redde strygejernet, hvis du lægger et stykke bagepapir på en plan flade og hælder en del salt på. 

Indstil strygejernet til en høj temperatur, og kør det hen over saltet i ca. 1 minut. Det burde fjerne de smeltede rester.

7. Kom af med rødvinspletterne

Har du spildt rødvin, skal du først duppe vinen af med en våd bomuldsklud. Drys herefter et godt lag salt på området, og lad det sidde på pletten i et stykke tid. Når det er tørt, kan du støvsuge saltet op. 

Læs også:

Sådan får du mere tid i hverdagen

Føler du, at hverdagen er et langt maratonløb? Se, hvordan du bruger mindre tid på huset og får mere tid til alt det sjove.

8. Bliv myrerne kvit

Bland salt og vand i en forstøver, og spray de områder, hvor myrerne oftest huserer, f.eks. vinduer og dørkarme. Det afskrækker myrer, og det er sikrere end at bruge pesticider eller andre afskrækningsmidler.

Kilde: Lifebuzz

08 december 2016
Mere om Øvrigt

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkelig. De færreste vælger dog at forsøde deres tilværelse med hushjælp og rengøring, selvom de har mulighed for det - og det gælder både danskere og hollandske millionærer.

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Sådan kan du bedst rengøre blomstervasen

Øvrigt Synes du, det er lidt svært at få rengjort de vaser, der har stået blomster i? Vi har et helt genialt trick, der løser problemet på ingen...

Rengør din madras med... vodka

Øvrigt Dette er et usædvanligt rengøringstip, som vil få de fleste til at stoppe op og tænke en ekstra gang – men tricket er reelt og vil gavne din madras.

Barberskum klarer de genstridige pletter

Øvrigt Vi har allerede lært at både natron, eddike og vodka fungerer fremragende som alternative husholdningsmidler. Nu melder barberskum sig på...

Sådan fjerner du lugten fra dine sko

Øvrigt Det er ikke rart med ildelugtende sko, men der findes heldigvis en masse tricks, der kan hjælpe dig med at fjerne lugten.

Derfor skal du altid slå brættet ned, før du skyller ud

Øvrigt Slå brættet ned, før du skyller ud - der er nemlig bakterier i luften. 

Hvordan fjernes etiketter fra glas nemmest?

Øvrigt Har du også svært ved at få etiketter og det klæberige lim af gamle syltetøjsglas? Se den nemmeste løsning i videoen her.

Tjekliste: Sådan gør du din cykel forårsklar

Øvrigt Rengøring er absolut en vigtig del ved vedligeholdelsen og forårsklargøringen af din cykel. Derfor bør du ikke tøve med at gribe både klud,...

7 trin: Fra i dag sjusker du aldrig mere med håndvask

Øvrigt Når du har læst dette, er det slut med at vaske hænder for hurtigt. Rigtig mange er dårlige til håndhygiejne, men her er guiden, så du undgår at bære rundt på bakterier.

Disse rengøringsmidler skal du ALDRIG blande

Øvrigt For at undgå hoste, øjensvie og ødelæggelse af overflader i hjemmet, så er der nogle rengøringsmidler, som du kun må bruge hver for sig.

Møbelrensning - sådan behandler du pletter på dine møbler

Øvrigt Støv, fedt og pletter på sofaen eller stolene kan skæmme møblernes udseende. Er du hurtig, når pletten opstår, kan du være heldig at fjerne...

Så forskelligt gør mænd og kvinder rent

Øvrigt Hvordan ser det egentlig ud med kvinders og mænds forhold til rengøring? Slår de gamle kønsrollemønster stadig igennem? Se resultaterne af en helt ny undersøgelse af mænds og kvinders forhold til rengøring. 

Sådan rengør du dine gamle og brugte pensler

Øvrigt Skal du rengøre brugte eller gamle pensler, skal og må du ikke bruge terpentin. Find i stedet de bedste og mest effektive råd her.

12 simple vaner, som folk med rene hjem har

Øvrigt Drømmer du også om at have et hjem, som altid er rent, og hvor du med god samvittighed kan byde uanmeldte gæster indenfor? Med disse 12...