9 geniale tricks med salt

Øvrigt

Salt kan sagtens bruges til andet end madlavning. Få her 9 gode tricks med salt, der gør hverdagen lidt lettere. 

Foto: iStock

Smarte tricks med salt

Normalt bruger vi hovedsageligt salt til madlavning, men faktisk kan salt bruges til rigtigt mange andre ting. Pletfjerning, rensning af afløb og myreafskrækkelse - salt kan det hele og mere til. Læs med, og få 9 gode tips til at bruge salt derhjemme.

1. Bland din egen afløbsrens

Bland 0,5 dl salt med 0,5 dl bagepulver, og hæld det ned i afløbet. Hæld derefter 1 dl eddike i afløbet, og lad det virke i 15 minutter. Tænd for den varme hane, og lad vandet skylle det hele ned. 

2. Forlæng blomsternes liv

Når du sætter blomsterne i en vase, så husk at putte en anelse salt i også; det får blomsterne til at holde længere.  

3. Rens pander og gryder

Med årene kan gryder og pander godt opbygge et lag, der er svært at fjerne helt, men det kan du også klare med salt. Drys et godt lag salt på panden, og tilføj vand. Lad det virke i 10 minutter, og tør det - og pletterne - af med en klud eller svamp. 

Læs også:

Sådan får du vandet til at sive, så du undgår vandskader

Du kan hjælpe de overbelastede kloakker ved at forsinke vandet med sten og planter – og ved at opbygge terrasse og indkørsel, så vandet...

4. Brug salt til beskidte svampe

Hvis dine skuresvampe er blevet beskidte, kan du give dem et saltbad. Bland 0,5 dl salt med 2 dl vand i en beholder, læg svampene derned, og lad dem stå natten over. Dagen efter er svampene pæne igen. 

5. Stop oliebrand

Hvis der går ild i den varme fritureolie på panden, må du aldrig smide vand på, da det resulterer i skoldende vanddamp samt brændende oliedampe. Smid i stedet en god mængde salt på, da det lukker af for ilten og hurtigt får slukket branden.  

6. Rens et klistret strygejern

Hvis der er smeltede rester på strygejernets plade, vil mange måske vælge at udskifte strygejernet. Du kan dog godt nå at redde strygejernet, hvis du lægger et stykke bagepapir på en plan flade og hælder en del salt på. 

Indstil strygejernet til en høj temperatur, og kør det hen over saltet i ca. 1 minut. Det burde fjerne de smeltede rester.

7. Kom af med rødvinspletterne

Har du spildt rødvin, skal du først duppe vinen af med en våd bomuldsklud. Drys herefter et godt lag salt på området, og lad det sidde på pletten i et stykke tid. Når det er tørt, kan du støvsuge saltet op. 

Læs også:

8 køkkenredskaber du IKKE kan undvære

Her gik du og troede, du havde alt i dit køkken. Men har du ananas-proptrækkeren, jordbær-udstilkeren eller æg-udslåningsmaskinen? Se 8...

8. Bliv myrerne kvit

Bland salt og vand i en forstøver, og spray de områder, hvor myrerne oftest huserer, f.eks. vinduer og dørkarme. Det afskrækker myrer, og det er sikrere end at bruge pesticider eller andre afskrækningsmidler.

Kilde: Lifebuzz

8. december 2016
Mere om Øvrigt

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Øvrigt Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebomber af at blive rengjort?

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Øvrigt Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Øvrigt Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Øvrigt Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges?

Sådan rengør du markisen på 30 minutter

Øvrigt Markisen bør rengøres om foråret og efteråret, ellers risikerer du en jordslået og algegrøn markise på grund af pollen, vejstøv og regn. 

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Øvrigt Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Øvrigt Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs...

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Øvrigt Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på ingen tid. Vi har derfor samlet følgende 4 råd til, hvordan du opnår det bedste resultat med vinduespudsningen i frostvejret.

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Øvrigt Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Øvrigt Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...

Opvask har en overraskende effekt på dit mentale helbred

Øvrigt Hvis du tager opvasken i hånden, kan det forbedre dit mentale velvære.

Nem støvsugning uden ledning og pose

Øvrigt Athlet hedder den nye støvsuger fra Bosch. Den klarer sit job uden anmærkninger, er nem at bruge og fylder ikke meget i et skab.

Ryd op og rens ud

Øvrigt Et nyt år er begyndt, og Louise Grønhøj vil fortælle dig, hvordan du nemt og mest effektivt rengør dit hjem.